Reklama

Aktualizacja RNS 310

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Aktualizacja RNS 310

Postprzez dominik83 » 25 października 2016, 08:04

Witam,

Mam u siebie radio RNS 310 ale mam stare oprogramowanie wersja 0212 H12. Ktos moze powiedziec gdzie moge sciagnac update i jaka jest ostatnia wersja?

pozdrawiam
2010 Leon
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dominik83
Stella +
Stella +
 
Posty: 35
Dołączył(a): 17 października 2016, 13:13
Auto: Leon 1P
silnik: BXE 1.9

Reklama

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez tatian » 25 października 2016, 16:34

A co Ty chcesz zaktualizować?
Nawigację?
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez dominik83 » 25 października 2016, 17:12

Navi pewnie tez by się zdało ale ogólnie chodzi mi o soft radia.. gdzieś wyczytałem ze niby do rns310 ostatni soft to 0357

Obrazek
2010 Leon
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dominik83
Stella +
Stella +
 
Posty: 35
Dołączył(a): 17 października 2016, 13:13
Auto: Leon 1P
silnik: BXE 1.9

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez tatian » 25 października 2016, 18:28

Nie wiem jaki mam u siebie muszę sprawdzić. Tylko co to pomoże?
O navi zapomnij. W necie znajdziesz co najwyżej wersję bodajże v7, która i tak jest chyba z 2012 r., najnowsa to już chyba v12 i można ją kupić tylko z kartą jednorazową, a więc koszt spory. Ori chyba z 800 zł, na allegro czasami można znaleźć za min.350 zł, ale rozchodzą się jak świeże bułeczki. Ja odpuściłem, bo i tak używam google maps + yanosika.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez dominik83 » 25 października 2016, 18:35

Nie wiem co to pomoże bo nie można nigdzie znaleźć co zawierały zmiany.. :?

Co do navi to masz racje. Gdzieś na angielskim forum pisali ze tylko V4 a potem zonk, wiec pewnie odpuszczę.

Dzięki :spoko:
2010 Leon
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dominik83
Stella +
Stella +
 
Posty: 35
Dołączył(a): 17 października 2016, 13:13
Auto: Leon 1P
silnik: BXE 1.9

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez tatian » 25 października 2016, 20:26

Temu radiu już nic nie pomoże co najwyżej wymiana :). Ono ma wszystko wg mnie i nie wiem co by tam mogło jeszcze być. Polskie menu co najwyżej ale go elektronicy wgrywają za odpowiednią opłatą.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez dominik83 » 26 października 2016, 17:11

OK... zaktualizowałem na 0357

Zmiany jakie udało mi się znaleźć do 0351

- Shows the phone section menus at the touchscreen after pressing the TEL button.
- Phonebook with name and numbers
- Calling lists for dialled numbers, missed calls, accepted calls
- 10-key buttons to dial numbers
- 3D view of the navigation map optional to the familiar 2D maps
- Shows traffic signs for speed limits, depending on the maps version, minimum V2 required

...i do 0357

- 2D map view the Navi can be activated
- Speed ​​as traffic signs during navigation is faded
- Faster route calculation
- Switch between Radio, Media, Traffic, etc. goes quicker
- Speed ​​menu navigation is faster
- The telephone service (if Bluetooth fitted) is now also possible via the large display (of course, continue on the MFA in the tacho)
2010 Leon
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dominik83
Stella +
Stella +
 
Posty: 35
Dołączył(a): 17 października 2016, 13:13
Auto: Leon 1P
silnik: BXE 1.9

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez kaCuCh » 26 października 2016, 19:43

Dasz link do softu? Ja zaktualizowałem mapy jednorazową kartą, soft chętnie podniosę.
Aktualnie Seat Altea XL 5P 1.8 TSI DSG7 MY2011
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kaCuCh
Sport
Sport
 
Posty: 574
Dołączył(a): 18 marca 2007, 13:50
Lokalizacja: Radom
Auto: Altea XL 5P
silnik: CDA 1.8

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez dominik83 » 27 października 2016, 07:59

Ja robiłem wg. tego posta. Krok po kroku dwa razy wgrywając 0351 z dwóch różnych płyt. Po ostatniej aktualizacji na 0357 radio się zawiesiło i nic nie pomagało więc wrzuciłem jeszcze raz płytke i poszło dalej. Mam teraz ostatni soft 0357. radio przede wszystkim jest szybsze.
Zobacz jaki masz soft u siebie i działaj. Oby się powiódł upgrade.
http://www.tdisport.com/Forum/topic/7836-guide-to-updating-rns310-firmware/
2010 Leon
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dominik83
Stella +
Stella +
 
Posty: 35
Dołączył(a): 17 października 2016, 13:13
Auto: Leon 1P
silnik: BXE 1.9

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez tatian » 27 października 2016, 14:44

A jak sprawdzić wersję oprogramowania, bo szukam i nie mogę znaleźć. Wersję navi wiem, radia nie.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez dominik83 » 27 października 2016, 15:33

Przytrzymaj dłużej przycisk Setup około 10 sekund i się pojawi.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
2010 Leon
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dominik83
Stella +
Stella +
 
Posty: 35
Dołączył(a): 17 października 2016, 13:13
Auto: Leon 1P
silnik: BXE 1.9

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez tatian » 31 października 2016, 19:46

dominik83 napisał(a):Ja robiłem wg. tego posta. Krok po kroku dwa razy wgrywając 0351 z dwóch różnych płyt. Po ostatniej aktualizacji na 0357 radio się zawiesiło i nic nie pomagało więc wrzuciłem jeszcze raz płytke i poszło dalej. Mam teraz ostatni soft 0357. radio przede wszystkim jest szybsze.
Zobacz jaki masz soft u siebie i działaj. Oby się powiódł upgrade.

Udało się. U mnie bez zawieszenia, poszło wszystko pojedynczo. Czas około 30 minut na każdą płytę.
Tak jak piszesz radio chodzi szybciej, no i tak jakby zawitał w nie XXI w. Co prawda obsługę telefonu mam w kierownicy, ale w radiu jest to czytelniejsze, szczególnie książka telefonów.
Do pełnie szczęścia brakuje nowszych map. Jest gość na forum VW Golf V, który wgrywa polskie menu i mapy V8 w przystępnej wydaje się cenie (250 zł) i bym się zdecydował, niestety gość jest ze Słupska - to dla mnie za daleko, a demontować radio i wysyłać tak sobie mi się uśmiecha, a więc zostaję z tym co mam.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez gwizdi2907 » 11 listopada 2016, 17:47

Panowie mam Software version 0007, System hardware version H03, czy mogę zrobić jakąś aktualizację? może ktoś mi podesłać co mam zrobić aby zaktualizować software? z góry dzięki
Zobacz Profil
gwizdi2907
Stella +
Stella +
 
Posty: 32
Dołączył(a): 17 grudnia 2013, 11:33
Auto: Leon 1P
silnik: CAYC 1.6

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez tatian » 11 listopada 2016, 17:58

Nie chce mi się otworzyć teraz ten link ze strony wcześniej, ale tam są aktualizacje do różnych wersji.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez gwizdi2907 » 11 listopada 2016, 18:37

ale z obojętnie jakiej wersji, zaktualizuje mi do najnowszej? bo tam jest wytłumaczenie jeżeli masz wersję 0235 i 0227.
Zobacz Profil
gwizdi2907
Stella +
Stella +
 
Posty: 32
Dołączył(a): 17 grudnia 2013, 11:33
Auto: Leon 1P
silnik: CAYC 1.6

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez tatian » 11 listopada 2016, 18:40

Ja miałem wersję 212 i się udało. Ty masz jakąś dziwną wersję. A na pewno ro jest rns 310 a nie 315?
W najgorszym wypadku uwalisz auto i wtedy będzie potrzebna pomoc specjalisty i 250-300 zł.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez gwizdi2907 » 17 listopada 2016, 23:02

być może mam 315, bo mam bt i obsługę telefonu, macie jakieś informacje na temat aktualizacji 315?
Zobacz Profil
gwizdi2907
Stella +
Stella +
 
Posty: 32
Dołączył(a): 17 grudnia 2013, 11:33
Auto: Leon 1P
silnik: CAYC 1.6

Re: Aktualizacja RNS 310

Postprzez tatian » 6 sierpnia 2017, 22:30

Porównaj zdjęcia w necie tych dwóch modeli. To, że masz bt i obsługę telefonu o niczym nie świadczy. W 310 też to mam.

-- 6 sie 2017, o 23:30 --

Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem menu w języku polskim do radia RNS 310. Jeżeli ktoś jest z okolic wlkp mogę dać namiary na kogoś kto się tym zajmuje.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny


Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość