Reklama

Oryginalna navigacja RNS 300 MP3

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Oryginalna navigacja RNS 300 MP3

Postprzez kubasek11 » 21 czerwca 2009, 16:14

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem Leona 1P i mam zamontowaną ori navi RNS 300 MP3.
Ponieważ auto sprowadziłem z Belgii posiadam oryginalną płytę z krajami Beneluxu.
Tematy o nawigacjach oryginalnych na forum dotyczą bądź RNS 510 lub starszych do leona 1M a o tej prawie nic nie ma.

Teraz 2 pytania:

1.Czy możliwe jest przeprogramowanie navi na język Polski i zdobycie płyty z mapą CD (za rozsądną cenę).

2. W którym miejscu powinna się znajdować zmieniarka cd. (pod siedzeniem pasażera znajduje się mały schowek z gniazdem na ipoda lub usb).
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kubasek11
Signo
Signo
 
Posty: 134
Dołączył(a): 18 lutego 2008, 00:05
Lokalizacja: Łódź
Auto: Seat Leon II
silnik: BXE 1.9

Reklama

Re: Oryginalna navigacja RNS 300 MP3

Postprzez AdamTower » 3 lipca 2009, 06:51

kubasek11 napisał(a):W którym miejscu powinna się znajdować zmieniarka cd. (pod siedzeniem pasażera znajduje się mały schowek z gniazdem na ipoda lub usb).

dokładnie w tym miejscu. Jak masz USB to nie ma zmieniarki i odwrotnie.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
AdamTower
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 2959
Dołączył(a): 29 marca 2004, 19:36
Lokalizacja: Kępno
Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
silnik: benzyna 2.0 turbo

Re: Oryginalna navigacja RNS 300 MP3

Postprzez kubasek11 » 3 lipca 2009, 20:14

AdamTower, serdeczne dzięki.

Co do pyt 1. to poczytałem trochę i za wesoło to nie wygląda. :no:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kubasek11
Signo
Signo
 
Posty: 134
Dołączył(a): 18 lutego 2008, 00:05
Lokalizacja: Łódź
Auto: Seat Leon II
silnik: BXE 1.9

Radio-Nawigacja 300MP3

Postprzez Domello » 14 września 2013, 15:28

Witam mam Leona 2 od kilku tygodni , znajduje się w nim radio-nawigacja 300MP3 niestety jest w języku niemieckim a płyta do nawigacji jest uszkodzona . Czy dało by się pobrać mapę i jakieś spolszczenie ? Proszę o pomoc lub przekierowanie do takiego tematu w którym było to poruszane .
Zobacz Profil
Domello
Stella
Stella
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14 września 2013, 10:13
Auto: Seat Leon 2
silnik: BLS 1.9

Re: Radio-Nawigacja 300MP3

Postprzez miroA3 » 14 września 2013, 17:02

Do RNS300 nie istnieja nieoryginalne wersje plyt nawigacyjnych

można spolszczyc tylko menu, same napisy, brak calkowity polskiego lektora

płyta nawigacyjna tylko oryginał

to jest właściwie to samo co Audi BNS
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
TopSport
TopSport
 
Posty: 1232
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Auto: FR 2.0 TSI

Re: Radio-Nawigacja 300MP3

Postprzez Domello » 14 września 2013, 17:26

Dziękuje za odpowiedź :) To trochę lipa chyba lepiej zmienić radio niż kupować płyty ..

-- 14 września 2013, 18:26 --

A na co najlepiej zmienić aktualne radio ?
Zobacz Profil
Domello
Stella
Stella
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14 września 2013, 10:13
Auto: Seat Leon 2
silnik: BLS 1.9

Re: Radio-Nawigacja 300MP3

Postprzez darionahar1 » 16 września 2013, 01:41

masz bardzo dużo możliwości, ja bym kupił jakiegoś pionerra i wrzucił, ja mam i nie nażekam
Zobacz Profil
darionahar1
Stella
Stella
 
Posty: 4
Dołączył(a): 16 września 2013, 01:08
Auto: Leon
silnik: CDA 1.8

Re: Radio-Nawigacja 300MP3

Postprzez Domello » 16 września 2013, 18:35

Chce coś konkretnego zamontować :)
Zobacz Profil
Domello
Stella
Stella
 
Posty: 8
Dołączył(a): 14 września 2013, 10:13
Auto: Seat Leon 2
silnik: BLS 1.9

Re: Radio-Nawigacja 300MP3

Postprzez Tomuss » 6 marca 2014, 00:03

Jeżeli chcesz moge pożyczyć płyte z nawigacja do spolszczenia
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tomuss
Sport
Sport
 
Posty: 248
Dołączył(a): 28 września 2013, 07:02
Lokalizacja: Gdańsk
Auto: Leon 1P
silnik: BLS 1.9

Re: Radio-Nawigacja 300MP3

Postprzez 3wojtek3 » 12 maja 2016, 14:10

Witam,
Czy coś się udało z tym radyjkiem. Właśnie kupiłem seacika z tym sprzętem. I potrzebuję instrukcji może być angielska (w downloadzie pisze ze plik uszkodzony).

-- 12 maja 2016, 15:10 --

Witam,
Czy obecnie ktoś posiada płytkę do zmiany języka?
Już za długo jeżdżę z wersją holenderską :-)

Pozdrawiam
Wojtek
Zobacz Profil
3wojtek3
Stella
Stella
 
Posty: 20
Dołączył(a): 25 maja 2014, 10:09
Auto: Seat Leon 2
silnik: BMM 2.0

Re: Radio-Nawigacja 300MP3

Postprzez bzykofm » 12 maja 2016, 15:58

3wojtek3 napisał(a):Chce coś konkretnego zamontować

Wszystko zależy od tego ile możesz przeznaczyć to radio, możliwości jest wiele, jeśli"konkretnego" to chińczyki odpadają, możesz dorwać jakiegoś pioneera, blaupunkta, kenwooda albo fabryczną, RNS 310, 315, 510, tylko druga posiada wbudowanego BT.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bzykofm
Signo
Signo
 
Posty: 156
Dołączył(a): 9 lipca 2015, 23:59
Auto: leon 1P TDI
silnik: BLS 1.9


Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości