[SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez niq » 16 października 2011, 11:09

Opcja szukaj nie boli :killer:
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
niq
Sport
Sport
 
Posty: 734
Dołączył(a): 12 marca 2009, 21:35
Lokalizacja: Piekary śl.
Auto: RS3

Reklama

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez ostrysg » 19 października 2011, 20:31

nie ma nic o nowym modelu... wyglada to tak samo jak przed faceliftem?
Zobacz Profil
ostrysg
Stella
Stella
 
Posty: 11
Dołączył(a): 18 października 2009, 07:04
Lokalizacja: morag
Auto: seat leon 2011

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez animag18 » 3 listopada 2011, 16:51

witam,

mam u siebie zamontowwaną nawi rns 510,najwiekszym jak dlamnie minusem tej nawigacji jest slod na sd,a nie usb...ale mam pod fotelem pasazera gniazdo(w takim schowku)usb,ktore jak domyslam sie powinno dzialac z radiem ale niestety nie dziala...wie ktos moze jak to aktywowac lub co sprawdzic?
Zobacz Profil
animag18
Stella
Stella
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 czerwca 2011, 16:06
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Auto: leon

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 3 listopada 2011, 23:41

Potrzebujesz chyba czegoś takiego Link
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez animag18 » 4 listopada 2011, 19:12

takie cos wlasnie mam:P tylko ze jak cokolwiek podlacze pod usb,to w nawi nie ma reakcji...brak kompatybilnosci?
Zobacz Profil
animag18
Stella
Stella
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 czerwca 2011, 16:06
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Auto: leon

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 6 listopada 2011, 14:15

Masz może zdjęcie jak wygląda ten adapter w 1P? Planuje zakup RNS 510 wraz z tym adapterem tylko nie wiem gdzie to jest umiejscowione w leonie.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez coyote01 » 6 listopada 2011, 19:54

W wersji przedliftowej złącze znajduje się pod siedzeniem pasażera:
Obrazek

W Wersji poliftowej na tunelu środkkowym:
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
coyote01
Sport
Sport
 
Posty: 458
Dołączył(a): 17 sierpnia 2010, 08:41
Lokalizacja: Rzeszów
Auto: Leon 1P1561 [FR]
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez ostrysg » 6 listopada 2011, 20:20

panowie a czy kierownica wielofunkcyjna działa poprawnie?
czy wyświetlają się wam ustawienia klimy na rcd 510?
Zobacz Profil
ostrysg
Stella
Stella
 
Posty: 11
Dołączył(a): 18 października 2009, 07:04
Lokalizacja: morag
Auto: seat leon 2011

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 7 listopada 2011, 07:23

coyote01 napisał(a):W wersji przedliftowej złącze znajduje się pod siedzeniem pasażera:
Obrazek

W Wersji poliftowej na tunelu środkkowym:
Obrazek


No tak ale takie USB jak pokazałeś nie ma nic wspólnego z złączem Media-IN które podałem w linku.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Qrczaq » 2 lutego 2012, 14:59

ostrysg napisał(a):panowie a czy kierownica wielofunkcyjna działa poprawnie?
czy wyświetlają się wam ustawienia klimy na rcd 510?


Odświeżam, chcę kupić RCD 510, czy te ustawienia klimy są widziane na wyświetlaczu?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Qrczaq
TopSport
TopSport
 
Posty: 1095
Dołączył(a): 14 listopada 2011, 18:36
Lokalizacja: Poznań
Auto: Seat Leon Cura
silnik: BWJ 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez noktoto » 2 lutego 2012, 15:45

qczarq napisał(a):czy poza ramką trzeba coś mieć dodatkowo?

Przejrzałeś chociaż ten temat?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
noktoto
Cupra
Cupra
 
Posty: 2513
Dołączył(a): 22 lipca 2008, 21:46
Lokalizacja: Mazowieckie
Auto: GTI Performance
silnik: benzyna 2.0 turbo

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez pkonrad » 6 lutego 2012, 12:03

qczarq, wystarczy przeczytać ten temat od początku do końca. Nie ma tego wiele a znajdziesz odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania ;)
Seat Leon 1P FR 2.0 TFSI
200KM --> 280KM
280NM --> 385NM
Powered by Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
pkonrad
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 3223
Dołączył(a): 8 grudnia 2008, 23:39
Lokalizacja: małoPOLSKA
Auto: Leon 1P FR TFSI
silnik: BWA 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 27 lutego 2012, 18:55

pkonrad, możesz mi napisać czy obsługa telefonu BT działa ci tylko na FIS'ie czy na RCD też. Napisz jeszcze jakbyś mógł jaki masz numer modułu BT. Aha napisz czy normalnie działa ci AUX czy musiałeś coś zmieniać.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez sielu » 12 marca 2012, 19:55

Witam a czy taki MODUŁ STEROWNIK GATEWAY 1K0907530AC będzie ok do RNS. Jeszcze mam możliwość zakupu 1K0907530Q.
SeAt LeOn CuPra R 1P 265 KM jEsT 350 KM 460 Nm :::: bY Vagtune.pl
Zobacz Profil
sielu
Sport
Sport
 
Posty: 267
Dołączył(a): 5 września 2007, 07:08
Lokalizacja: Środa Śląska
Auto: Seat Leon 1P 2.0 TDI

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Axee » 13 marca 2012, 01:03

sielu, 1K0907530AC nie wystepowal w Leonie, to z Passata prawdopodobnie jest... F->K->L->Q->S->AD ...
Pozdrawiam Axee® LCT

Obrazek
Seat FR 2.0TDI '07 LC9Z

... SEAT, AUDI, VW, SKODA ... serwis, diagnostyka VCDS 17.1.3, VCP 8.x, zabezpieczenia, sterowniki airbag ...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 3820
Dołączył(a): 30 stycznia 2008, 14:21
Lokalizacja: Gliwice
Auto: FR
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez sielu » 13 marca 2012, 14:13

a ten 1K0907530Q ???
SeAt LeOn CuPra R 1P 265 KM jEsT 350 KM 460 Nm :::: bY Vagtune.pl
Zobacz Profil
sielu
Sport
Sport
 
Posty: 267
Dołączył(a): 5 września 2007, 07:08
Lokalizacja: Środa Śląska
Auto: Seat Leon 1P 2.0 TDI

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 13 marca 2012, 17:10

Przy RNS'ie jak jest za stary Gateway można pokombinować z modyfikowanymi softami.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez lordkubus » 14 marca 2012, 22:47

a ktoś w okolicach wrocławia ogarnia temat od a do z ?
Obrazek
Zobacz Profil
lordkubus
Stella +
Stella +
 
Posty: 99
Dołączył(a): 7 sierpnia 2007, 00:01
Lokalizacja: Wrocław
Auto: Leon Cupra 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez marcin9 » 8 kwietnia 2012, 10:57

Rozumiem ze RNS jest lepszy i podejdzie tez do leona? Oczywiscie do II wersji.
Zobacz Profil
marcin9
Stella
Stella
 
Posty: 19
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 21:41
Lokalizacja: z polski
Auto: brak

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 8 kwietnia 2012, 17:00

RNS to przede wszystkim dodatkowo nawigacja i dvd, natomiast nie ma wbudowanej zmieniarki na 6 cd jak RCD. Ma lepszą rozdzielczość niż RCD i wbudowany dysk twardy, no i przede wszystkim można zmieniać firmware, co daje nam polskie menu, czego w RCD nie uświadczysz. Pasuje do leona II z mniejszymi lub większymi modyfikacjami w zależności od rocznika.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Misiek » 9 kwietnia 2012, 21:37

marcin9, zacznij od tego tematu http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread zanim posty polecą do kosza :)
Obrazek
FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 1793
Dołączył(a): 18 listopada 2009, 18:58
Lokalizacja: PL
Auto: leon 1P
silnik: BKD 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez martig » 13 kwietnia 2012, 12:47

Zobacz Profil
martig
TopSport
TopSport
 
Posty: 1108
Dołączył(a): 1 lipca 2008, 16:45
Lokalizacja: GDAŃSK, SŁUPSK
Auto: Clio Sport
silnik: inny

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Qrczaq » 13 kwietnia 2012, 14:42

martig napisał(a):http://www.ebay.com/itm/CAR-REAR-VIEW-NTSC-PAL-CAMERA-VW-PHAETON-SCIROCCO-SEAT-LEON-BORA-EOS-LUPO-BEETLE-/260906324966?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbf3a93e6

podejdzie cos takiego pod RCD

Jak byś kupował, to również jestem chętny
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Qrczaq
TopSport
TopSport
 
Posty: 1095
Dołączył(a): 14 listopada 2011, 18:36
Lokalizacja: Poznań
Auto: Seat Leon Cura
silnik: BWJ 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez dato » 25 maja 2012, 23:57

wiechec89 napisał(a):RNS to przede wszystkim dodatkowo nawigacja i dvd, natomiast nie ma wbudowanej zmieniarki na 6 cd jak RCD. Ma lepszą rozdzielczość niż RCD i wbudowany dysk twardy, no i przede wszystkim można zmieniać firmware, co daje nam polskie menu, czego w RCD nie uświadczysz. Pasuje do leona II z mniejszymi lub większymi modyfikacjami w zależności od rocznika.


Mógłbyś trochę rozwinąć ten temat ?

Przymierzamy się do zmiany drugiego autka, czyli Żonki Leona na nowego Żonki Leona ;) i wpadła mi w oko wersja FR - salonowa pokazowa, produkcja 2011.

Ma BT na pokładzie i radio standard (nie znam symbolu), które chętnie zmieniłbym na RNS-510. Używam go w Skoda, oceniam bardzo wysoko i temat map mam ogarnięty ;). Mógłbyś mi powiedzieć jak to wygląda w Leonie? Interesuje mnie:
- czy bez problemów zamówię ramkę (climatronic)
- czy BT w aucie to moduł, a nie jest przypadkiem wszyty w radio ???
- jeśli moduł, to czy jest to wersja standard, czy premium (z rSap) i jak to ew. sprawdzić - da się w zaprzyjaźnionym serwisie po VIN ???
- czy antenka w tym aucie to triflex z właściwym okablowaniem, czyli obsłuży radio/gsm (rSap)/navi, czy będę musiał kombinować z dokładaniem płetwy ???

Jesteś w stanie mi odpowiedzieć, lub podrzucić linki gdzie pytać dalej ? Jakiś sprawdzony dostawca tej Navi w wersji Seat ? Bo ja mam przetartą ścieżkę do bardzo sprawnego i sympatycznego Czecha, który montuje je w Skodach za rozsądne pieniądze, ale z tego co wiem na logo startowe ma wpływ tylko wersja softu ;)

Pozdrawiam.

-- 26 maja 2012, 00:55 --

A taka kamerka fajna sprawa. Zrezygnowałem z zakupu do SS2 bo trzeba by dziurę w klapie rozwiercać, ale tu możemy zadziałać zakup grupowy - w tej cenie wchodzę w ciemno. Wezmę nawet 1 więcej żeby zobaczyć czy nie da się jednak do Skody wcisnąć...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dato
Sport
Sport
 
Posty: 242
Dołączył(a): 22 maja 2012, 23:35
Lokalizacja: Stolyca i okolica
Auto: Leon FR + S2

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez exb » 26 maja 2012, 09:02

ja mam podobną od skośnookich za te same pieniądze podpiętą pod F930BT i są zakłócenia z elektryki (na obrazie są paski czego nie było przy f920BT), lampka działa, błędu brak. Na zasilaniu trzeba dać kondensator chyba 100nF.
TDI ... nie dla idiotów!!! No Smoke No Fun!!

Obrazek
_______________________
LEON II FR+ by ECUProject
Zobacz Profil
exb
Sport
Sport
 
Posty: 353
Dołączył(a): 26 marca 2008, 13:18
Lokalizacja: opolskie
Auto: Leon 1P FRrrrr

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 27 maja 2012, 18:35

dato napisał(a):Ma BT na pokładzie i radio standard (nie znam symbolu), które chętnie zmieniłbym na RNS-510. Używam go w Skoda, oceniam bardzo wysoko i temat map mam ogarnięty ;). Mógłbyś mi powiedzieć jak to wygląda w Leonie? Interesuje mnie:
- czy bez problemów zamówię ramkę (climatronic)
- czy BT w aucie to moduł, a nie jest przypadkiem wszyty w radio ???
- jeśli moduł, to czy jest to wersja standard, czy premium (z rSap) i jak to ew. sprawdzić - da się w zaprzyjaźnionym serwisie po VIN ???
- czy antenka w tym aucie to triflex z właściwym okablowaniem, czyli obsłuży radio/gsm (rSap)/navi, czy będę musiał kombinować z dokładaniem płetwy ???

- Tak ramkę zamówisz bez problemu w ASO. Cena około 201zł
- Moduł BT znajduje sie pod siedzeniem pasażera w wersji przedliftowej, w poliftowej jest chyba w innym miejscu ale nie jest wbudowany w radio.
- Model standard ma końcówkę numeru 335 i ewentualnie jakaś litera, wersja premium ma końcówkę 729 starsze wersje i 730 nowsze plus ewentualna litera.
- Jeżeli nie masz fabrycznie nawigacji to antena masz tylko do radia. Moduł BT ma własna mala antenę zaraz przy module (przynajmniej w wersji standard). Ja kupiłem uniwersalna antenę GPS na złącze FAKRA i ukryłem ja pod deską rozdzielczą)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Odp: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez dato » 27 maja 2012, 18:47

Dzięki wielkie za info, sporo wyjaśnia. Obadam to dokładniej w tygodniu.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dato
Sport
Sport
 
Posty: 242
Dołączył(a): 22 maja 2012, 23:35
Lokalizacja: Stolyca i okolica
Auto: Leon FR + S2

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez coyote01 » 28 maja 2012, 07:12

wiechec89 napisał(a):Moduł BT ma własna mala antenę zaraz przy module

Stare moduły BT miały zewnętrzną antenę do bluetooth, nowe mają wbudowaną w module.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
coyote01
Sport
Sport
 
Posty: 458
Dołączył(a): 17 sierpnia 2010, 08:41
Lokalizacja: Rzeszów
Auto: Leon 1P1561 [FR]
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Bombel » 27 lipca 2012, 19:39

koledzy a jak sprawdze bądź gdzie znajde jaki mam sterownik CAN GATEWAY :oops:
leon 2.0 TDi 170KM
...czerwone najszybsze :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Bombel
Signo
Signo
 
Posty: 158
Dołączył(a): 17 lutego 2012, 15:31
Lokalizacja: śląskie
Auto: LEON II FR
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 27 lipca 2012, 19:43

Najłatwiej to VAG'iem. Bo wyciągać się nie opłaca, żeby tylko sprawdzić bo trochę roboty przy tym jest. Z jakiego roku modelowego masz Leon'a?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Bombel » 27 lipca 2012, 19:47

rok 2006 a model 2007. własnie nie mam VAG'a:(
leon 2.0 TDi 170KM
...czerwone najszybsze :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Bombel
Signo
Signo
 
Posty: 158
Dołączył(a): 17 lutego 2012, 15:31
Lokalizacja: śląskie
Auto: LEON II FR
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 27 lipca 2012, 19:56

Prawdopodobnie masz wersje K albo wcześniejsze nawet, tak czy inaczej przy instalacji RCD 510 musisz wymienić na co najmniej L.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Bombel » 27 lipca 2012, 19:59

dzieki. rozumie ze jak wyciagne radio upewnie sie jaki ma CAN GATEWAY?
leon 2.0 TDi 170KM
...czerwone najszybsze :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Bombel
Signo
Signo
 
Posty: 158
Dołączył(a): 17 lutego 2012, 15:31
Lokalizacja: śląskie
Auto: LEON II FR
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 27 lipca 2012, 20:02

Nie bo CAN gateway jest na tablicy pod kolumna kierownicy dość głęboko schowany.
Ta wtyczka z bordowym kolorem.
Obrazek
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Bombel » 27 lipca 2012, 20:06

dzieki wielkie za szybka precyzyjna odpowiedz i fotki :brawo:
leon 2.0 TDi 170KM
...czerwone najszybsze :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Bombel
Signo
Signo
 
Posty: 158
Dołączył(a): 17 lutego 2012, 15:31
Lokalizacja: śląskie
Auto: LEON II FR
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez pkonrad » 26 grudnia 2012, 22:02

Witam. Dzisiaj aktywowałem sobie VCDSem w moim RCD 510 dwie funkcje w adaptacji radia:

Kod: Zaznacz cały
Channel 002: Driving School Function
This Channel allos activating and deactivating the Driving School Function whichs shows the current Vehicle Speed in the Radio Display. The actual Function is being activated using the Radio Settings themselves. Refer to Radio Operating Manual for Details.

0 = inactive
1 = active


Channel 050: Development Test Mode
If necessary device must restarted (cold boot).

0 = Development Test Mode (Service Menu) inactive
1 = Development Test Mode (Service Menu) active

Jeśli chodzi o tą drugą czyli Development Test Mode to wszystko śmiga, wystarczy ok 10-15 sekund przytrzymać przycisk Setup i pojawia się Service Menu. Problem mam natomiast z Driving School Function. Co trzeba zrobić żeby uruchomić wyświetlanie aktualnej prędkości na wyświetlaczu radia ??

Z góry dzięki za pomoc.
Seat Leon 1P FR 2.0 TFSI
200KM --> 280KM
280NM --> 385NM
Powered by Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
pkonrad
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 3223
Dołączył(a): 8 grudnia 2008, 23:39
Lokalizacja: małoPOLSKA
Auto: Leon 1P FR TFSI
silnik: BWA 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 26 grudnia 2012, 22:31

Nie wiem czy ta funkcja w ogóle działa w RCD/ RNS510, zacząć trzeba będzie o twardego resetu radia, można spróbować zaznaczyć w can gateway opcję [3D] Special Function, przy otwieraniu samochodu nie wkładać kluczyka do stacyjki tylko wcisnąć na radiu przycisk MENU, przytrzymać i włączyć radio. Nie wiem czy to zadziała, nie widziałem jeszcze żeby ktoś włączył tę funkcję w kolorowych radiach.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez pkonrad » 26 grudnia 2012, 22:40

wiechec89, dzięki za info. Jak będę miał na dniach trochę czasu to się pobawię, może się uda bo skoro jest ta funkcja dostępna w adaptacji to powinno się ją jakoś uruchomić.
Seat Leon 1P FR 2.0 TFSI
200KM --> 280KM
280NM --> 385NM
Powered by Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
pkonrad
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 3223
Dołączył(a): 8 grudnia 2008, 23:39
Lokalizacja: małoPOLSKA
Auto: Leon 1P FR TFSI
silnik: BWA 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Bombel » 27 grudnia 2012, 09:42

Bombel napisał(a):rok 2006 a model 2007. własnie nie mam VAG'a:(

jak byłem w ASO to przy okazji sprawdziłem mam wersję H
leon 2.0 TDi 170KM
...czerwone najszybsze :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Bombel
Signo
Signo
 
Posty: 158
Dołączył(a): 17 lutego 2012, 15:31
Lokalizacja: śląskie
Auto: LEON II FR
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez pkonrad » 27 grudnia 2012, 10:07

Bombel, to musisz wymienić na taki minimum Q. W tej chwili w dobrych pieniądzach można dostać wersję S więc na Twoim miejscu szukałbym takiego właśnie, np. http://allegro.pl/gateway-vw-golf-toura ... 69289.html
Seat Leon 1P FR 2.0 TFSI
200KM --> 280KM
280NM --> 385NM
Powered by Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
pkonrad
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 3223
Dołączył(a): 8 grudnia 2008, 23:39
Lokalizacja: małoPOLSKA
Auto: Leon 1P FR TFSI
silnik: BWA 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Bombel » 27 grudnia 2012, 13:31

bede sie rozgladac :) wielkie dzieki za info i linka.
leon 2.0 TDi 170KM
...czerwone najszybsze :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Bombel
Signo
Signo
 
Posty: 158
Dołączył(a): 17 lutego 2012, 15:31
Lokalizacja: śląskie
Auto: LEON II FR
silnik: BMN 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Misiek » 29 grudnia 2012, 00:06

Ktoś może podpowiedzieć z którego roku jest radio RCD 510 o nr. 3T0035156B i czy ma wszystko co potrzeba czy szukać z inną cyferką??
Obrazek
FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 1793
Dołączył(a): 18 listopada 2009, 18:58
Lokalizacja: PL
Auto: leon 1P
silnik: BKD 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Piotrek_tdi » 29 grudnia 2012, 13:41

2010 rok,jeszcze nie na ledach ale jest ok,po aktualizacji nie rozładuje aku itp
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Piotrek_tdi
FR
FR
 
Posty: 1674
Dołączył(a): 13 listopada 2007, 19:47
Lokalizacja: Warszawa
Auto: GT TCe EDC
silnik: inny

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Misiek » 29 grudnia 2012, 15:06

Piotrek_tdi, dzięki
Obrazek
FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 1793
Dołączył(a): 18 listopada 2009, 18:58
Lokalizacja: PL
Auto: leon 1P
silnik: BKD 2.0

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Piotrek_tdi » 29 grudnia 2012, 15:24

No problem,ostatnio miałem właśnie taką na sprzedaż i z nowymi mapami v9 i up-gratem softu chodziła fajnie :-)
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Piotrek_tdi
FR
FR
 
Posty: 1674
Dołączył(a): 13 listopada 2007, 19:47
Lokalizacja: Warszawa
Auto: GT TCe EDC
silnik: inny

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez wiechec89 » 29 grudnia 2012, 19:14

Piotrek_tdi, Ty piszesz o RNS 510, a misiek_t o RCD 510.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wiechec89
Sport
Sport
 
Posty: 338
Dołączył(a): 25 lipca 2010, 16:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: LEON 1P

Re: [SEAT] RCD 510 w Leonie 1P

Postprzez Misiek » 15 stycznia 2013, 14:04

Mam pytanie czy ktoś z was podłączał kamerę cofania pod RCD510. Przeszukałem trochę internet i doszedłem do tego że niby są dwa rodzaje RCD510. Jedne mają dodatkowo z tyły wyjście 26pin i niby tam jest sygnał na kamerę. Chodzi o nr 6
Obrazek
Inne nie mają tego wyjścia i by podłączyć kamerę potrzeba Adapter multimedialny audio-video kamery cofania do VW RCD510, Skoda Bolero MXR-AM500
Obrazek
Czy może jest jakaś inna możliwość podłączenia kamery cofania, pytam o radio RCD510 bez tego dodatkowego wyjścia 26pin ??
Obrazek
FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 1793
Dołączył(a): 18 listopada 2009, 18:58
Lokalizacja: PL
Auto: leon 1P
silnik: BKD 2.0

Re: Podłączenie kierownicy z radiem

Postprzez Misiek » 10 lutego 2013, 21:10

Witam. Kupiłem jakiś czas temu RCD 510 (używany) i nie działają mi trzy klawisze z lewej strony multifunkcji. Strzałka w górę w dół i to "kółeczko" wyciszanie działa. Ze starym radiem działało wszystko jak należy. Gdzie szukać przyczyny ?? Nie mam bluetooth, aux, usb i zmieniarki. Tylko dwie kostki, zasilanie i głośniki.
Obrazek
FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 1793
Dołączył(a): 18 listopada 2009, 18:58
Lokalizacja: PL
Auto: leon 1P
silnik: BKD 2.0

Re: Podłączenie kierownicy z radiem

Postprzez coyote01 » 10 lutego 2013, 22:30

misiek_t, inni którzy zakładali RCD 510 mają ten sam problem? Czy tylko u Ciebie on występuje? Na pewno nie chodzi tu o podłączenie radia. W tej kostce co jest zasilanie są też 2 przewody od magistrali CAN Infotainment. Radio wciśnięcie klawisza odczytuje z ramki CAN o odpowiednim identyfikatorze. Który to klawisz jest najprawdopodobniej zapisane w danych które niesie dana ramka - nie sprawdzałem tego dokładnie, bo nie mam u siebie kierownicy multifunkcyjnej (Wciśnięcie klawiszy do obsługi komputera pokładowego można na przykład odczytać z ramki o identyfikatorze 0x2C1. W trzecim polu danych tej ramki jest informacja jaki klawisz został wciśnięty.). Kierownice w przedlifcie i polifcie się nieco różnią. RCD/RNS jest projektowany z myślą o polifcie. Być może komunikaty pojawiające się na magistrali po wciśnięciu danego klawisza różnią się w przypadku jednej i drugiej kierownicy i dlatego te klawisze z przedliftowej kierownicy nie są odczytywane przez RCD. Trzeba by podpiąć skaner do magistrali CAN i sprawdzić jakie komunikaty są przesyłane w przedlifcie dla danego klawisza, a jakie w poliftowej wersji. A może da się to gdzieś zakodować w radiu żeby działało z kierownicą "starego typu"?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
coyote01
Sport
Sport
 
Posty: 458
Dołączył(a): 17 sierpnia 2010, 08:41
Lokalizacja: Rzeszów
Auto: Leon 1P1561 [FR]
silnik: BMN 2.0

Re: Podłączenie kierownicy z radiem

Postprzez Misiek » 10 lutego 2013, 22:55

U innych nie ma tego problemu... Parę dni przed włożeniem RCDka zmieniłem gateway na poliftowy i teraz właśnie tak myślę czy z tym poliftowym gateway też stare radio działało poprawnie. Miałem je dosłownie trzy cztery dni i wsadziłem RCD. Sprawdzę jeszcze to. A jeśli by się okazało że działa poprawnie to czy możliwe że sam RCD jet jakoś uszkodzony, czy wtedy nie odczytywał by w ogóle żadnych przycisków ??
Obrazek
FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 1793
Dołączył(a): 18 listopada 2009, 18:58
Lokalizacja: PL
Auto: leon 1P
silnik: BKD 2.0

Następna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 0 gości