Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dbls napisał(a):https://autogaleria.pl/volkswagen-golf-akcja-serwisowa
W aucie za ok. 100 patoli? Jak dobrze, że nie czekałem na 4 i kupiłem 3kę [emoji3]19dawid91 napisał(a):Nie ma takich "luksusów"
vis napisał(a):nowsze wersje oprogramowania już są, nie mają za to instrukcji serwisowych jak je wgrać![]()
mija rok od premiery, a ASO ten model udokumentowany jakby to była jakaś beta, nikt nic nie wie
czapel napisał(a):To co seat zrobił z leonem cupra to szkoda gadać. Ani ładny ani silniki narazie marne. Formę autor 100 razy lepszy.
19dawid91 napisał(a):Co do błędów to na dzień dzisiejszy miałem tylko 2 przypadki ale po ponownym uruchomieniu zniknęły. Co do asystentów to nie mogę się odnieść do 5f bo po prostu ich nie miałem. Wiadomo lane assist wyłączam razem z start stop bo nie lubię jak ktoś mi się wtrąca w kierowanie. Co do podgrzewania foteli to możesz jeszcze włączyć drugim sposobem
19dawid91 napisał(a):Trzeba być dobrej myśli, że wkrótce pojawi się soft który poprawi przynajmniej większość dolegliwości
Swatek napisał(a):Nie liczyłbym na szybką poprawę softu... Cały VAG aktualnie testuje oprogramowanie dopiero na klientach. Byłem w serwisie kilka dni temu i nie ma żadnych informacji żeby coś się pojawiło w najbliższym czasie.
literat napisał(a):Swatek napisał(a):Nie liczyłbym na szybką poprawę softu... Cały VAG aktualnie testuje oprogramowanie dopiero na klientach. Byłem w serwisie kilka dni temu i nie ma żadnych informacji żeby coś się pojawiło w najbliższym czasie.
W takim razie może należy zgłosić dealerowi niezgodność towaru z umową (jeszcze bez podejmowania konkretnych działań) to może wymusi to na nich jakąś reakcję? Przyznam szczerze, że na chwilę obecną żałuję (pisałem to już gdzieś wcześniej), że nie wziąłem full opcji z 5F tylko zachciało mi się KL. Mam tylko nadzieję, że kiedyś wróci radość z posiadania KL
Swatek napisał(a):Dealer nie ma nic do gadania. Generalnie wszystkie nowe modele z MIB3 mają ogromne problemy z softem (podobno Octavia ma największe). Ja wysłałem do serwisu listę błędów z dokładnym opisem oraz nagraniami. Jedyne co mogą zrobić to wysłać to dalej.
https://autogaleria.pl/volkswagen-golf-akcja-serwisowa
dbls napisał(a): Wizyty w serwisie sprowadzają się tak naprawdę do tego, czy akurat jest łatka na dany błąd, a jest ich niesamowicie dużo - za dużo
tom17 napisał(a):dbls napisał(a): Wizyty w serwisie sprowadzają się tak naprawdę do tego, czy akurat jest łatka na dany błąd, a jest ich niesamowicie dużo - za dużo
Czy wizyty w serwisie odnoszą jakiś skutek?
Mam podobnie długą listę błędów, część się pokrywa część nie, natomiast do serwisu jeszcze się nie wybieram ponieważ podejrzewam, że na tą chwilę może być to naprawa mało efektywna. Tym bardziej, że nie oferują samochodu zastępczego a naprawa nie wiadomo ile potrwa.
golotheman napisał(a):Super - dzieki za ten numer. Wynika z niego to, ze mozna stosowac filtrona OP616/3 czego chcialem sie upewnic.
mczelny2401 napisał(a):golotheman napisał(a):Super - dzieki za ten numer. Wynika z niego to, ze mozna stosowac filtrona OP616/3 czego chcialem sie upewnic.
Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości