Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Można się już dzielić wrażeniami nt nowego Leosia?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Można się już dzielić wrażeniami nt nowego Leosia?

Postprzez golotheman » 26 maja 2021, 23:37

Ciekawe czy zrobia tego bezprzewodowego carplaya. Mam termin na 7.06 na wgrywanie softu. System 1664
golotheman
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon KL8
Silnik: DPBA 1.5

Reklama

Postprzez Emagico » 27 maja 2021, 09:34

Wczoraj odebrałem nowego Leona ST FR 1,5 150KM
Ma wgrany soft 1790
Bezprzewodowego carplaya niet, pomimo podłączenia po wifi, bt itp.
Generalnie system działa spoko, chociaż czasem zdarza mu się wyświetlić komunikat "Ustawienia systemu zostaną zaktualizowane" i czasem po naciśnięciu OK działa dalej, czasem uruchamia się ponownie, nie mam pojęcia czemu tak.

A auto całkiem przyjemne, ładne wizualnie, fajnie się jeździ, powinno być dobrze :)
Emagico
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: Leon
Silnik: benzyna inny

Postprzez golotheman » 29 maja 2021, 09:08

Moze faktycznie z tym carplayem to jest jakas akcja pt apple ? Komus sie tam laczyl bezprzewodowo i to starszy model iphona. Ale moze z innej dystrybucji niz pl i tu jest problem. Bo dla pl nie ma tej bezprzewodowej obslugi
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez vis » 31 maja 2021, 13:27

^ z polskiej dystrubucji, jedyny problem to brak pojęcia po stronie ASO i stąd jakieś nieudolne próby tłumaczenia się czemu nie działa

vw ma jakoś oficjalnie napisane, że działa bezprzewodowo
vis
Stella +
Stella +

Auto: Leon KL FR
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez tom17 » 1 czerwca 2021, 16:32

Odkąd zrobiło się cieplej (zakładam, że plastiki się rozszerzyły) Leon zaczął hałasować jak autobus z PKS. Skrzypią deska, środkowy tunel, boczki z przodu, słupki środkowe. Nie trzeba jechać po złej drodze. Wystarczy mała nierówność. Dodatkowo trzeszczą klamki w boczkach podczas zamykania/ otwierania drzwi oraz fotel podczas wsiadania wysiadania. Czy też tak macie?
tom17
Stella +
Stella +

Region: łódzkie
Auto: Seat Leon IV FR
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez 19dawid91 » 1 czerwca 2021, 19:10

Nic z tych rzeczy. U mnie muszę mocno naciskać żeby coś zaskrzypiało.
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez dbls » 1 czerwca 2021, 21:51

U mnie przy głośniejszej muzyce można usłyszeć boki. Szczerze powiedziawszy jednak auto nie jest tak dobrze wygłuszone, jak np. audi.

Od soboty mam ciekawy błąd. Zatankowałem auto do pełna, korzystam z niego codziennie po kilkadziesiąt km i do dziś (wtorek) ani wskaźnik poziomu paliwa, ani też zasięg nie zmniejszyły się. Zmiana widoku wyświetlacza również go nie rusza. W aplikacji na telefonie zasięg stoi w miejscu. Gorzej jak auto stanie za kilka dni.. :buja:
dbls
Stella +
Stella +

Auto: Leon IV ST

Postprzez weglus » 2 czerwca 2021, 00:50

W przypadku analogowych wskaźników w Seatach często było tak, że pierwszy ruch wskazówki po tankowaniu do pełna zajmował trochę czasu a potem się rozpędzała :D Najszybciej zlatuje ostatnia 1/4baku. Ale w przypadku wyświetlacza i problemów z nowymi VAGami faktycznie możesz mieć problem niedługo.
Ogólnie z tego co czytam wygląda, że po aktualizacji jest lepiej. Czy macie częste problemy z Kessy? Zastanawiam sie czy do niego dopłacać jeżeli samo odpalanie nawet bez kessy jest z przycisku a głównie na tym mi zależy.

P.S. W 2.0TSI dostępne są tylko 2 z 3 wzorów felg 18 cali. Te moim zdaniem najładniejsze (wzór 18cali dostępny od początku produkcji) nie jest dostępny z 2.0TSI ...
weglus
Stella +
Stella +

Auto: 1P
Silnik: BXE 1.9

Postprzez golotheman » 2 czerwca 2021, 04:27

Kessy jest calkowicie nie potrzebne. Przycisk dziala dobrze.
Kup felgi poza aso

Co do skrzypienia to prawie od poczatku mam swierszcza w lewym slupku. Gorzej jak to bedzie prawdziwy swierszcz :roll: :-D
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez Swatek » 2 czerwca 2021, 08:08

u mnie z Kessy problemów żadnych nie ma. Problem z otwieraniem jest tylko wtedy, gdy telefon jest w tej samej kieszeni co kluczyk (najwidoczniej zakłóca sygnał). Jeśli chodzi o trzeszczenie to od czasu do czasu coś się odezwie delikatnie, ale i tak jest dobrze. Moim zdaniem pod tym względem jest lepiej niż w 5F
Swatek
Signo
Signo

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon KL ST

Postprzez weglus » 2 czerwca 2021, 11:45

golotheman napisał(a):Kessy jest calkowicie nie potrzebne. Przycisk dziala dobrze.
Kup felgi poza aso

Czy całkowicie to bym sie nie zgodził. Mam w jednym aucie, w którym działa bez problemów i jest to wygodna opcja. Natomiast biorąc pod uwage łatwość kradzieży w przypadku Kessy (chociaż bez Kessy tez można ukraść) + dopłata + rzekome problemy z działaniem mogę bez tego przeżyć. Głównie zależy mi na braku stacyjki.
Masz namiar na sprawdzone oryginalne felgi? Bo ten wzór mi przypadł a nie widzę nic podobnego od innych producentów.

Swatek napisał(a):u mnie z Kessy problemów żadnych nie ma. Problem z otwieraniem jest tylko wtedy, gdy telefon jest w tej samej kieszeni co kluczyk (najwidoczniej zakłóca sygnał).

Czyli w 90% przypadków :D Może chcieli ograniczyć moc sygnału żeby trudniej było przechwycić, ale nie przewidzieli noszenia z telefonem :D
weglus
Stella +
Stella +

Postprzez Swatek » 2 czerwca 2021, 14:12

weglus napisał(a):Czyli w 90% przypadków :D Może chcieli ograniczyć moc sygnału żeby trudniej było przechwycić, ale nie przewidzieli noszenia z telefonem :D

Może i 90% przypadków, ale przez te 6 miesięcy odkąd mam KL ten problem wystąpił jakieś 6-7 razy, więc nie ma dramatu :) Może to też być kwestia telefonu/obudowy do niego. Ciężko powiedzieć.
Swatek
Signo
Signo

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon KL ST

Postprzez Emagico » 2 czerwca 2021, 15:44

No i mamy pierwsze kwiatki :)
W ciągu tygodnia 2-3 razy, podczas parkowania, gdy już wyłączam silnik i zaciąga się automatycznie hamulec ręczny, wyskakuje błąd hamulca (mimo tego że się zaciąga). Do tego raz wywaliło błąd czujników parkowania i cały infotaiment się wykrzaczył i zresetował.

Witamy w świecie w którym samochody to komputery :twisted:
Emagico
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez dbls » 2 czerwca 2021, 19:07

Po 5 dniach zasięg nagle spadł do 510 km. Zawsze odbywało się to płynnie, widocznie jakiś chwilowy błąd.

Co do kessy - dla mnie był to obowiązkowy element wyposażenia. W zeszłym roku nie widniał jako wyposażenie standardowe wersji Excellence, więc wiele egzemplarzy odpadło. U mnie po czwartej lub piątej (obecnej) aktualizacji w aso zaczął dopiero działać jak należy.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez golotheman » 8 czerwca 2021, 07:06

weglus, ja kupilem momo massimo. Moze od tego producenta znajdziesz podobny wzor. Ja jestem zadowolony

-- 8 czerwca 2021, 07:06 --

Jestem po wizycie w serwisie. Po akcji serwisowej dla mojego modelu (niestety) aktualizacja poszla tylko do 1672 z 1664. Szału nie ma, stare problemy wystepuja nadal.
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez 19dawid91 » 8 czerwca 2021, 09:18

Tylko do 1672? A na co liczyłeś jeśli można wiedzieć. Miałem 1666 i też dostałem 1672. Z tego co zauważyłem to soft z numerem 17** jest w jednostkach o innym numerze seryjnym. U mnie po aktualizacji jest minimalna różnica w szybkości uruchamiania i lane assist nie reaguje nerwowo. A reszta bez zmian błędów jak nie było tak nie ma.
19dawid91
Sport
Sport

Postprzez golotheman » 8 czerwca 2021, 21:29

Docelowo system ma isc do 18, zatem spodziewalem sie wyzszego przeskoku jesli chodzi o soft

-- 8 czerwca 2021, 21:29 --

Auto juz jest prawie rok na rynku. Chyba wypadaloby juz wszystko ogarnac w tym temacie.
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez Kosimazaki » 9 czerwca 2021, 18:14

golotheman napisał(a):Docelowo system ma isc do 18, zatem spodziewalem sie wyzszego przeskoku jesli chodzi o soft

-- 8 czerwca 2021, 21:29 --

Auto juz jest prawie rok na rynku. Chyba wypadaloby juz wszystko ogarnac w tym temacie.

W moim Leonie 5F od dwóch lat nie potrafią naprawiać/zdiagnozować trybu ECO. Zamiast tego mam tryb offroad :-D
Kosimazaki
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez golotheman » 9 czerwca 2021, 21:01

:brawo:
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez FalconTech » 25 czerwca 2021, 09:35

golotheman napisał(a):Docelowo system ma isc do 18, zatem spodziewalem sie wyzszego przeskoku jesli chodzi o soft

Jak pierwszy raz sprawdzałem 5 czerwca to miałem 1803.
FalconTech
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: MK4

Postprzez frimage » 26 czerwca 2021, 19:17

Witam :)
Swojego Leona odebrałem 2 tygodnie temu i do wczoraj wszystko było okej. Cud, miód i oczarowanie nowym nabytkiem. Aż tu nagle, wczoraj w ciągu jednej godziny:
- przerwało się połączenie z internetem z wbudowanej karty sim (globusik jest wyszarzony) i do teraz nie działa; serwis mówi, że to globalny problem
- pojawił się komunikat: wymiana oleju teraz! - mam przejechane niecałe 1000 km, olej jest, nie ucieka, W menu serwisowym wymiana oleju za 2 lata.
- i najgorsze: system infotainment się nie wyłącza po zamknięciu auta; auto zamknięte, a radio nadal gra i ekran środkowy, zegary dalej się święcą. Czasami reset systemu (dłuższe przyciśnięcie przycisku włączania systemu na panelu pod ekranem) pomaga i następnym razem radio przestanie grać. A czasami nie.
Serwis mówi że "to raczej błędy software". Umówiony jestem na wizytę (ale dopiero za 3 tygodnie po powrocie z urlopu).
Ktoś doświadczył tego typu błędów?
frimage
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR MK4

Postprzez 19dawid91 » 26 czerwca 2021, 19:25

Z tych problemów to mnie dotyczy tylko ten z internetem. No ale to awaria w całej grupie VAG. Reszta u mnie bez problemu.
19dawid91
Sport
Sport

Postprzez weglus » 27 czerwca 2021, 14:40

frimage, jaki masz numer softu? Jeździłem kilka dni temu przez weekend Leonem który dopiero przyjechał do Polski, wszystko było w miarę ok. Nie połączył sie raz telefon przez bluetooth, infotainment potrzebuje chwili na wczytanie się (i wczytanie gdy idziesz głębiej w menu), 3-4 razy dźwięk radia był wyciszony po odpaleniu auta lub po używaniu czujników parkowania. Swoją drogą same przednie czujniki troche padaka, bo wygląda to jakby miały za małą częstotliwość wysyłania sygnału i mają laga w zmianie odległości od przeszkody. Była to hybryda i podczas ładowania wyszedłem przed dom i zauważyłem, że przez chwilę świeciły się jedynie tylne światła pozycyjne :shock:
Soft to był chyba 18**. Nie wiem czy zostały wymienione podzespoły w stosunku do pierwszych egzemplarzy, ale dalej ewidentnie brakuje mocy obliczeniowej potrzebnej do płynnego działania od 1 sekundy startu systemu i wchodzeniu w głębsze opcje. Jak mi komputer za wolno wczytywał to zwiększyłem mu RAM, ciekawe czy w Leonie można samemu dołożyć kość :mrgreen:
weglus
Stella +
Stella +

Postprzez frimage » 27 czerwca 2021, 20:38

Nr softu: 1803.
welgus, w sumie to u mnie telefon raz się automatycznie podłączy przez bluetooth, a za drugim razem trzeba ręcznie kliknąć - na razie nie dotarłem od czego to zależy. Infotainemnt u mnie wczytuje się raczej szybko. Dzisiaj zauważyłem, że po zakończeniu rozmowy telefonienczej głośność radia nie wrociła do tej sprzed rozmowy. No i coś się zaczęło mieszać z użytkownikami - w czasie jazdt pojawiło się info że zmieniono uzytkownika i że nie jest on użytkownikiem głównym. Ale po chwili samo się przełączyło z powrotem na użytkownika głównego.
Co do czujników parkowania - to nie wiem, czy to wina softu czy tak ma być, ale włączają się odrobinę później niż w moim poprzxednim aucie - VW Polo (rocznik 2017).
frimage
Stella
Stella

Postprzez weglus » 27 czerwca 2021, 22:20

Zapomniałem dodać, że jeździłem na profilu gościa. Z telefonem problem miałem tylko raz, wyrzuciło monit, że nie połączył się, ale jak kliknąłem w opcje telefonu to już zdążył się połączyć... Nie importowałem również listy kontaktów jeżeli może to mieć jakiś wpływ.
U mnie ładowanie systemu chwile trwało. Wsiadałem, odpalałem auto i skrzynia na D, zapinałem pasy i dopiero moment po ruszeniu wszystko było wczytane. Radio nie było zawieszone po prostu było widać "pobieranie" na kafelkach.
W moim przypadku głośność radia raczej była na poziomie który ustawiłem, ale radio po prostu sie wyciszało.
Co do włączania czujników to też to zauważyłem, ale w poście miałem na myśli opóźnienie w przekazywaniu tego co sie dzieje obok auta. W Leonie 5F czy w Aronie czujniki idą równo z autem. Tutaj miałem uczucie "pominięcia" 1-2pasków między sygnałami/zmianami na ekranie.
weglus
Stella +
Stella +

Postprzez Fabian LDZ » 29 czerwca 2021, 07:49

No to i u mnie pierwsza awaria
Dosłownie na liczniku wybiło 5000km i po uruchomieniu auta nie włączył się ten środkowy wyświetlacz, do tego wywala błędy czujników parkowania i asystentów jazdy

Auto wczoraj wieczorem zabrało Assistance, dziś będę walczył o auto zastępcze z salonem bo Assistance wczoraj mi odpowiedziało, że nie są w stanie mi nic załatwić
Fabian LDZ
Stella
Stella

Auto: Leon IV

Postprzez MaxMat » 29 czerwca 2021, 08:24

Czy ktoś może wie czy da się dołożyć "system monitorowania martwego pola" mam FR-a i niestety nie ma on pakietu wspomagania z tą opcją?
MaxMat
Stella
Stella

Auto: Leon ST

Postprzez weglus » 29 czerwca 2021, 11:13

Fabian LDZ napisał(a):No to i u mnie pierwsza awaria
Dosłownie na liczniku wybiło 5000km i po uruchomieniu auta nie włączył się ten środkowy wyświetlacz, do tego wywala błędy czujników parkowania i asystentów jazdy

Auto wczoraj wieczorem zabrało Assistance, dziś będę walczył o auto zastępcze z salonem bo Assistance wczoraj mi odpowiedziało, że nie są w stanie mi nic załatwić

Wywala Ci te błędy za każdym razem? Jeśli za każdym razem to moim zdaniem duża szansa na wymiane jednostki a nie kolejne aktualizacje.

A auta zastępczego nie dali, bo pewnie nie mają. Wszystko u klientów VAG z podobnymi awariami :mrgreen:
weglus
Stella +
Stella +

Postprzez Fabian LDZ » 29 czerwca 2021, 12:07

weglus napisał(a):
Fabian LDZ napisał(a):No to i u mnie pierwsza awaria

Wywala Ci te błędy za każdym razem? Jeśli za każdym razem to moim zdaniem duża szansa na wymiane jednostki a nie kolejne aktualizacje.

A auta zastępczego nie dali, bo pewnie nie mają. Wszystko u klientów VAG z podobnymi awariami :mrgreen:

tak, cały czas wywala błędy najpierw po ruszeniu i później jeszcze w trakcie jazdy
Fabian LDZ
Stella
Stella

Postprzez weglus » 29 czerwca 2021, 14:18

O ile nie pozmieniałeś jakichś funkcji to pewnie problem sprzętowy. Trzymam kciuki za nową jednostkę.
Z tego co pamiętam to masz chyba auto z końca 2020roku lub początek 2021?
weglus
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 29 czerwca 2021, 17:11

Przysługuje Ci auto zastępcze jak poszło na lawetę:

https://www.seat.pl/serwis/seat-serwis/ ... ility.html
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez Fabian LDZ » 30 czerwca 2021, 09:16

weglus napisał(a):O ile nie pozmieniałeś jakichś funkcji to pewnie problem sprzętowy. Trzymam kciuki za nową jednostkę.
Z tego co pamiętam to masz chyba auto z końca 2020roku lub początek 2021?

Nic nie zmieniałem, auto mam z 2021r

Generalnie Pan z assistance bardzo chciał mnie zbyć bo skoro auto jedzie to sam sobie mogę jechać do serwisu

dbls napisał(a):Przysługuje Ci auto zastępcze jak poszło na lawetę:

https://www.seat.pl/serwis/seat-serwis/ ... ility.html

no przysługuje, ale co z tego gdy sprawę zgłosiłem ok 18 - auto zabrali po 19 więc ponownie zadzwoniłem aby podstawili mi auto zastepcze, mieli się ze mną kontaktować niestety cisza więc przed 21 ponownie zadzwoniłem, Pan powiedział, że sprawa się "procesuje" i oddzwoni do 22
Faktycznie oddzwonił przed 22 informując, że nie są w stanie podstawić mi samochodu zastępczego bo nie mają nic wolnego

Wczoraj także kontaktowało się ze mną ASO - najpierw stwierdzili, że nie mają wiadomości jaką usterkę zgłaszam, później po 4h zadzwonili kolejny raz, że usterki jakie zgłaszam nie wystepują (może auto na lawecie cudownie ozdrowiało :lol: )
Mieli jeszcze dzwonić no ale już cisza
Fabian LDZ
Stella
Stella

Postprzez dbls » 11 lipca 2021, 14:08

Po ostatniej dużej aktualizacji kompletuje kolejną listę usterek:
- zawieszanie, błąd tempomatu, czujnika (kamery) odległości,
- nie wyświetlanie się obrazu kamery,
- całkowite zawieszanie full-link,
- błąd czujników parkowania (przestają działać).

Dodatkowo:
- bezprzewodowa ładowarka to bubel, cały czas jest problem z komunikatem "usuń niepotrzebne przedmioty .." mimo, że nic w schowku poza telefonem nie ma. Ładuje wolno lub przerywa po chwili. Testowałem na iphonie xs max, 11, 12 pro max oraz Samsungu chyba s20 lub s21 - to samo.
- jeżdżę z opcją automatycznego hamulca i system czasami ma problem ze współpracą z systemem start/stop.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez FalconTech » 12 lipca 2021, 16:46

dbls napisał(a):- bezprzewodowa ładowarka to bubel, cały czas jest problem z komunikatem "usuń niepotrzebne przedmioty .." mimo, że nic w schowku poza telefonem nie ma. Ładuje wolno lub przerywa po chwili. Testowałem na iphonie xs max, 11, 12 pro max oraz Samsungu chyba s20 lub s21 - to samo.

Reklamuj. iPhone 11 Pro Max i 12 Mini - dwa gabarytowo skrajne telefony - nie ma z nimi żadnych problemów. Z tym większym jeżdżę na codzień i nie ważne jak położę telefon (a kładę go zazwyczaj skrajnie z lewej strony) to po 3 sec zaczyna ładować.
Czy ładuje szybko czy wolno to w sumie nie zwróciłem uwagi, przy wersjach Max nie trzeba się przejmować baterią.
FalconTech
Stella
Stella

Postprzez golotheman » 12 lipca 2021, 21:36

A jak tam serwery przez weekend ? U mnie szary globus
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez frimage » 12 lipca 2021, 22:01

U mnie w sobotę globusik zrobił się biały, więc powinno działać. Synchronizacja z aplikacją Seat Connect działa, ale radio internetowe jak nie działało, tak nie działa.
frimage
Stella
Stella

Postprzez 19dawid91 » 13 lipca 2021, 03:36

U mnie przez weekend wszystko działało bez problemu. @frimage internet z telefonu udostępniłeslś albo wykupiłeś pakiet danych? Bez tego radio internetowe nie ruszy.
19dawid91
Sport
Sport

Postprzez frimage » 13 lipca 2021, 06:20

19dawid91 napisał(a):U mnie przez weekend wszystko działało bez problemu. @frimage internet z telefonu udostępniłeslś albo wykupiłeś pakiet danych? Bez tego radio internetowe nie ruszy.

A to nie miało być tak, że przez pierwszy rok wszystko ma działać bez wykupywania dodatkowych pakietów? Ja mam Leona dopiero miesiąc.
frimage
Stella
Stella

Postprzez 19dawid91 » 13 lipca 2021, 11:09

frimage napisał(a):
19dawid91 napisał(a):U mnie przez weekend wszystko działało bez problemu. @frimage internet z telefonu udostępniłeslś albo wykupiłeś pakiet danych? Bez tego radio internetowe nie ruszy.

A to nie miało być tak, że przez pierwszy rok wszystko ma działać bez wykupywania dodatkowych pakietów? Ja mam Leona dopiero miesiąc.

Niestety pakietu danych to nie obejmuje.
19dawid91
Sport
Sport

Postprzez literat » 13 lipca 2021, 14:29

19dawid91 napisał(a):Niestety pakietu danych to nie obejmuje.

Tylko dziwnym trafem sprzedawcy przeważnie „zapominają” o tym poinformować. :?
literat
Stella +
Stella +

Region: lubuskie
Auto: Leon III i IV
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez golotheman » 13 lipca 2021, 20:57

Czyli rozumiem ze seat connect po roku trafia do smietnika? Ciekawe czy po hotspocie z komorki by banglalo wszystko. Osobiscie wkurza mnie brak zasiegu tej wbudowanej karty praktycznie wszedzie - az recznie bym ja wymienil na swoja ;) tylko gdzie jej szukac ;)
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez FalconTech » 14 lipca 2021, 08:17

Karta to e-SIM. Jak się znajdzie moduł to trzeba mieć programator, który umożliwi aktywację nowej karty.
FalconTech
Stella
Stella

Postprzez weglus » 14 lipca 2021, 09:33

Mam pytania w związku z przygotowywaną przeze mnie konfiguracją:
1. W pakiecie Easy Plug-in jest gniazdo 12V w konsoli centralnej z przodu oraz gniazdo 230V w bagażniku. Czy bez tego pakietu nie mamy wcale gniazda zapalniczki 12V?
2. Czy jest sens brać podwójną podłogę w hatchbacku? Może ktoś ma i mógłby wyslać zdjęcia jak wygląda w dolnym i górnym ustawieniu?
weglus
Stella +
Stella +

Postprzez frimage » 14 lipca 2021, 09:56

1. Pakietu Easy Plug-in nie mam. Gniazdo zapalniczki mam w schowku pod podłokietnikiem.
2. Ja bardzo chciałem podwójną podłogę w hatchbacku. Miałem w poprzednim samochodzie i to było genialne rozwiązanie bo wszystkie graty nieużywane na codzień można było tam wsadzić. Niestety teraz w Leonie nie mam, bo pakiet wykluczał się z silnikiem eTSI (choć na moje oko spokojnie by się zmieściła ta podłoga).
frimage
Stella
Stella

Postprzez weglus » 14 lipca 2021, 10:29

Dzięki za odpowiedź. W takim razie za 500zł chcą zamontować tylko gniazdo 230V ale podają przy okazji gniazdo 12V które i tak już jest :D Co do podwójnej podłogi to znam jej zalety, bo mam w innym aucie, ale tam to miałem w standardzie :D Zastanawiam sie czy jest sens do niej dopłacać, bo czasami jest to tak zaprojektowane, że nie ma sensu.
weglus
Stella +
Stella +

Postprzez FalconTech » 14 lipca 2021, 10:47

Easy Plug-in ma błąd w opisie bo nie dokłada żadnego gniazda 12V.
I za 500 zł to nie tylko gniazdo 230V ale i przetwornica :wink:

To jest minus pakietowania konfiguracji. Bo eTSI wyklucza „zamykany schowek pod fotelem pasażera” (jest tam bateria 48V) a tapicerka skórzana i Dinamica wyklucza „półka na dokument pod fotelem kierowcy” (bo jest tam elektryka fotela). Nic z tych rzeczy natomiast nie wyklucza dwupoziomowej podłogi.
FalconTech
Stella
Stella

Postprzez frimage » 14 lipca 2021, 12:29

A czy ktoś orientował się czy jest możliwość dokupienia tej przegródki jako części zamiennej, żeby uzyskać dwupoziomową podłogę? Będzie pasowało w hatchbacku z silnikiem 1.5 eTSI?
frimage
Stella
Stella

Postprzez lukfud » 14 lipca 2021, 12:48

FalconTech napisał(a):Easy Plug-in ma błąd w opisie bo nie dokłada żadnego gniazda 12V.
I za 500 zł to nie tylko gniazdo 230V ale i przetwornica :wink:

Ta przetwornica nadaje się do śmietnika, ma 150W.
lukfud
Stella
Stella

Auto: Leon FR ST

Postprzez golotheman » 14 lipca 2021, 20:37

Sprawdzilem jak hotspot na ip11 pro max bedzie dawal rade na wypadek zakonczenia pakietu danych. Niestety mizernie, cos skopali w ios ze hotspot jest dostepny tylko wtedy, koedy jestesmy obecni w menu hotspot na komorce. Inaczej nie nastepuje automatyczne polaczenie z autem.
golotheman
Stella +
Stella +

Postprzez 19dawid91 » 15 lipca 2021, 03:32

To nie tylko problem jabłka, androida też trzeba za każdym razem ręcznie połączyć żeby zrobić hotspota
19dawid91
Sport
Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne