Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
frimage napisał(a):A czy przy zamawianiu elektrycznych foteli jest dalej ten sam problem z długością oczekiwania na produkuję samochodu? Ja zamawiałem auto w połowie lutego, wyprodukowane było w połowie maja. Znajomy zamawiał tydzień po mnie, odbiór auta planowany jest na listopad![]()
golotheman napisał(a):Sterowanie na kierownicy dziala wysmienicie jak jest polaczony telefon przez wbudowany bt. Ale na carplayu nie ma tego sterowania. Trzeba klikac infotaiment.
FalconTech napisał(a):Wydaje mi się, że pakiet zimowy to obowiązek (szczególnie, że jest w tym grzane koło kierownicy). Włączając podgrzewanie teraz to w 2 sekundy jest gorąco, to zimą pewnie w 4
Ciekawe jest też to, że podgrzewanie fotela można uruchomić stukając dwoma palcami w panel regulacji temperatury.
bzykofm napisał(a):No to reklamacja i niech zakładają, produkt niezgodny z zamówieniem. Ikonki grzanych foteli są? Zakładam, że fizyczne włączniki nie istnieją.
Swatek napisał(a):Ostatnio wpadłem do salonu na aktualizację (i naprawę systemu składania fotela z bagażnika). Po aktualizacji wygląda na to, że większość błędów zniknęła. Android Auto wciąż działa tylko na kablu.
W ASO w Szczecinie powiedziano mi, że producent planuje do końca roku "przepisać" cały soft, a osoba odpowiedzialna za niego została zwolniona
Całą zabawę psuje eko zestrojone DSG gdzie trzyma tak niskie obroty że silnik generuje duże wibracje.To moje pierwsze i ostatnie DSG bo raz ze zamula i szarpie to zaczeło szwankować i stukać przy przebiegu 3 tyś km
weglus napisał(a):mczelny2401, sprawdź sobie ustawienie silnika w trybie individual na sport. To nie jest ustawienie skrzyni biegów a reakcji na gaz.
Megatomasz napisał(a):Cześć,
zbliża się koniec mojego leasingu Leona 5F i zastanawiam się co dalej. Serce podpowiada żeby brać nowego Leona, rozum podpowiada Octavię. Ostatnio zauważyłem też na stronach KIA jakaś promocję na leasing Proceeda (finansowanie w KIA to była zawsze kupa w porównaniu do VW). Na pewno cześć z Was miała taką samą zagwozdkę. Co przeważyło???
weglus napisał(a):mczelny2401, u mnie mała poprawka. Ustawienie silnika w sport zmienia też skrzynie na sport, trzeba ją ręcznie przełączyć w tryb normalny a samochód zapamiętuje ustawienia skrzyni. Reakcja na gaz pozostaje troche lepsza, ale może to tylko złudzenie? Trzeba byłoby pomierzyć...
tatian napisał(a):Z przykrością muszę stwierdzić, ale z nowymi autami z grupy VAG póki co daj sobie spokój. Golf i Octavia mają kolosalne problemy z elektroniką. Błędami sypią niczym lampki choinkowe. A więc zapewne seat też.
Czas oczekiwania na nowego seata do 8 miesięcy.
Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka
weglus napisał(a):Zamówienie złożone niecały miesiąc temu, przewidywana produkcja na listopad 2021. 8-9miesięcy czekania owszem, ale na Atece. Nie wiem natomiast czemu akurat ten model ma taki długi okres oczekiwania.
iacoski napisał(a):Panowie, czy tylko ja mam wrażenie, że obecne 1.5 150 w KL ST to jest ociężała locha w stosunku do 1.4 150 w 5F ST? Nie wiem, w 1.4 były wrażenia jak z diesla, odpychał się na każdym biegu - tutaj jakoś zupełnie inaczej
Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości