Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Eleonor napisał(a):iacoski napisał(a):Panowie, czy tylko ja mam wrażenie, że obecne 1.5 150 w KL ST to jest ociężała locha w stosunku do 1.4 150 w 5F ST? Nie wiem, w 1.4 były wrażenia jak z diesla, odpychał się na każdym biegu - tutaj jakoś zupełnie inaczej
Ile Twój Leon ma kg ?
Jaką wartość masz wpisaną w dowodzie rejestracyjnym ?
mczelny2401 napisał(a):To zamulenie po WLTP i nie ważne czy to manual czy DSG. W moim odczuciu obecnie jazda nowym vagiem to nie przyjemność a walka z ekologią
iacoski napisał(a):Eleonor napisał(a):iacoski napisał(a):Panowie, czy tylko ja mam wrażenie, że obecne 1.5 150 w KL ST to jest ociężała locha w stosunku do 1.4 150 w 5F ST? Nie wiem, w 1.4 były wrażenia jak z diesla, odpychał się na każdym biegu - tutaj jakoś zupełnie inaczej
Ile Twój Leon ma kg ?
Jaką wartość masz wpisaną w dowodzie rejestracyjnym ?
1378
marpar napisał(a):Zgadzam sie. U mnie to samo. Wersja softu 1666. Juz raz mi padł całkiem sterownik radia i przez miesiąc jeździlem z czarnym ekranem i nie byłem w stanie nawet zmienić temperatury i nawiewu![]()
Po wymianie dalej wszystko chodzi tak samo kijowo jak przed. Oczywiście bezprzewodowy Carplay nie działa. Mapy sie zacinają. Ekran sie zacina i co chwile włacza sie ostrzezenie Lane Assist oraz system SOS....
Auto posiadam od grudnia 2020. Od strony technicznej jestem zadowolony.
19dawid91 napisał(a):marpar napisał(a):Zgadzam sie. U mnie to samo. Wersja softu 1666. Juz raz mi padł całkiem sterownik radia i przez miesiąc jeździlem z czarnym ekranem i nie byłem w stanie nawet zmienić temperatury i nawiewu![]()
Po wymianie dalej wszystko chodzi tak samo kijowo jak przed. Oczywiście bezprzewodowy Carplay nie działa. Mapy sie zacinają. Ekran sie zacina i co chwile włacza sie ostrzezenie Lane Assist oraz system SOS....
Auto posiadam od grudnia 2020. Od strony technicznej jestem zadowolony.
Masz soft 1666 i nie byłeś jeszcze na aktualizacji? Ja miałem też 1666 i można powiedzieć, że bez problemowo tablet się sprawuje. Po aktualizacji do 1672 nie ma zmiany na gorsze.
vis napisał(a):do mnie nie dzwonili, zrobili przy okazji innego serwisu
na lepsze też nie ma zmiany
Muszę się wybrać na aktualizacje softu może lekko się poprawi. Aktualnie nie działa mi asystent głosowy Google w Android auto, które otwiera się w małym oknie co totalnie mnie irytuje. Kangurowanie w poprzednim Leonie było poważne i po aktualizacji lekko się poprawiło. Teraz jest jeszcze lepiej, ale zdarza się, że startuje jak Lka.koronaszwedzka napisał(a):Generalnie autem jeździ się bardzo dobrze. Nawet zaskakująco dobrze. Po updacie softu, wiele problemów z multimediami zniknęło lub jest ograniczone, mniej uciążliwe. Muli też jakby trochę mniej. Całkiem zadowolony jestem z pakietu wspomagania jazdy w wersji XL.
Nie jest może optymalny, zdarza się mu czasem pomylić prędkość, ale po włączeniu go można się skupić na obserwacji drogi a nie patrzeć na zegary. W końcu wystarczy trzymać ręce na kierownicy, a nie ruszać nią, żeby system nie krzyczał. Spalanie na przejażdżce zgodnej z przepisami 4.4/100 km, co zważywszy na to, że auto nie dotarte (pierwszy zbiornik) uważam za wynik całkiem zacny. W mieście już gorzej 8-10 litrów. Jeździłem wieloma silnikami 1.5 i naprawdę nie wiem o co chodzi z tym kangurowaniem...
koronaszwedzka napisał(a):Nie jest może optymalny, zdarza się mu czasem pomylić prędkość, ale po włączeniu go można się skupić na obserwacji drogi a nie patrzeć na zegary.
Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości