Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Sew » 23 lutego 2022, 22:47
W pakiecie zimowym jest podgrzewanie kierownicy, które automatycznie się włącza po uruchomieniu silnika. W zależności od temperatury ustawia "odpowiedni" poziom grzania. Niestety kalibrował to ktoś z innej strefy klimatycznej. Nie mogę nigdzie znaleźć opcji jak to wyłączyć. Instrukcja milczy na ten temat. Ktoś już to przerabiał żeby ogrzewanie kiery włączało się wyłącznie ręcznie?
-
Sew
- Stella

-
- Region: małopolskie
- Auto: Leon
- Silnik: CJXA 2.0
przez 19dawid91 » 24 lutego 2022, 04:52
Ja za każdym razem sam włączam grzanie kiedy chcę,nic się automatycznie samo nie włącza. Tak mam od nowości.
-

19dawid91
- Sport

-
- Region: opolskie
- Auto: Leon FR
- Silnik: DPCA 1.5
przez Sew » 18 stycznia 2025, 09:59
Po kilku latach przeklinania przypadkiem udalo się wyłączyć samoczynne wlaczanie podgrzewania kierownicy. Dzialalo to tak ze jak było 11 stC i mniej to grzanie kierownicy samo sie wlaczalo. Nie dalo sie tego wylaczyc i ASO tez rozłożyło ręce. Ostatnio ustawialem uzytkownika itd zeby pdlaczyc aplikacje mySeat. Funkcja zniknąła. Teraz grzanie się wlacza tylko kiedy uruchomi sie z przycisku. Moze komuś sie przyda jak bedzie walczył z podobnym problemem.
-
Sew
- Stella

-
- Region: małopolskie
- Auto: Leon
- Silnik: CJXA 2.0
Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne