Witam wszystkich serdecznie .
Z racji, iż nie znalazłem odpowiedniego forum dla konkretnie swojego pojazdu dlatego piszę tutaj na forum Leona IV. Jestem posiadaczem Cupry Leona Sportstourer 310km 2021r .
Od jakiegoś czasu zauważyłem jakiś dziwny dźwięk przy niewielkich prędkościach na lekkich zakrętach w okolicach pedału hamulca. Tak jakby samochód chciał sztucznie dohamować czy coś... zaznaczam, że testowałem to w różnych wariantach , bez gazu , z gazem, na śniegu, bez sniegu . Sam ręcznie nie hamuję podczas tego incydentu. Dzieje sie to przewaznie w tych samych miejscach na trasie, którą zazwyczaj pokonuję i w momencie niedawnego uruchomionego silnika , parę minut po starcie ( takie mam wrażenie). Nieraz jest to dość silny dźwięk jak na filmiku poniżej a czasami ledwo słyszalny. Może słyszeliście o takim problemie w waszych modelach bądź innych.
W załączeniu przesyłam link z filmikiem gdzie udało mi się nagrać to zjawisko . Słychać to w 12 sek . Może to coś standardowego nie wiem abs czy coś związanego z trakcją ale dla mnie to jest dziwne i szukam pomocy, odpowiedzi.
https://drive.google.com/file/d/1Fc2z17 ... p=drivesdk
Będę wdzięczny za odpowiedzi. Dajcie znać czy możecie obejrzeć filmik .
Pozdrawiam.