Z tym plecaczkiem wygląda lepiej i nie szukajcie na siłe podobieństw do innych aut. Ja widze, że dali cztery koła, po równo z każdej strony... ojej, ciekawe z czego tym razem zgapili
Mimo że na początku się załamałem jak zobaczyłem, że jest to poprostu kolejny "lifting" A4 to po głębszym zastanowieniu nie przekreślam tego projektu. Jeśli jakość będzie porównywalna z B7 to autko ma szanse na sukces. Pamiętajcie, że najlepsze do tej pory auto ze znaczkiem Seata (1M ofkors

) to ulep z A-trójki.
Do pełni szczęścia brakowałoby tylko Torsena, ale to już chyba byłby gol do własnej bramki w wykonaniu Audi. Wydaje mi się, że będzie można liczyć w przyszłosci na wersje limitowaną 4x4, która pewnie szybko zniknie z salonów, tak jak Cupra4 VR6
Na koniec małe OT: Dla mnie A4 B6/B7 jest autem idealnym i na początmu myślałem, że Exeo to profanacja, ale z drugiej strony taki projekt musi świadczyć o tym, że ta konstrukcja jest naprawde udana i ponadczasowa. Pierwszy na tej płycie był Pasek B5 w '95/'96, a Exeo będzie przeceiż produkowane przez kilka najbliższych lat, więc gdy konstrukcja doczeka 15 urodzin nowe modele wciąż będą zjeżdżać z taśmy produkcyjnej.
Podpis zgodny z regulaminem.