Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Seat wprowadza Pięcioletni Program Gwarancyjny

niusy z życia klubu i wszystko co jest z nim związane -> powiazane z portalem !

Moderator: Moderator LC Team

Seat wprowadza Pięcioletni Program Gwarancyjny

Postprzez Grisza » 8 lipca 2009, 05:08

Iberia Motor Company S.A. – generalny importer samochodów Seat w Polsce – informuje o wprowadzeniu bezpłatnego pięcioletniego Programu Gwarancyjnego.

Programem objęte zostają wszystkie modele marki zakupione w okresie lipca i sierpnia na terenie kraju.
[center]Obrazek[/center]
- To jedyny w pełni bezpłatny Program Gwarancyjny w Polsce, który nie zawiera wykluczeń stosowanych przez innych producentów. Jesteśmy pewni, że nasze produkty są niezawodne i tę pewność przekazujemy naszym klientom - podkreśla Tomasz Grzyb, dyrektor zarządzający firmy IMC S.A.

Program Gwarancyjny SEAT-a zbudowany jest na dwuletniej gwarancji producenta oraz dodatkowym programie gwarancyjnym na kolejne trzy lata do przebiegu 150 000 kilometrów. W ramach Programu Klient otrzymuje pewność, że wszelkie ewentualne usterki, bez wykluczeń stosowanych przez innych producentów, spowodowane wadą fabryczną zostaną naprawione lub wymienione przez okres 5 lat od daty zakupu auta.
[źródło: 5 lat gwarancji - RoadLook.pl autor: Andrzej Karaczun ]
Yellow SubMarine ;)
Grisza
Sport
Sport

Auto: Audi SportBack Q+
Silnik: BMN 2.0

Reklama

Re: Seat wprowadza Pięcioletni Program Gwarancyjny

Postprzez taktiken » 8 lipca 2009, 07:03

w koncu! :jupi: brawo :brawo:
http://www.ecuproject.pl
taktiken
Sympatyk LeonClub

Auto: Najlepsze

Postprzez aroslaw75 » 8 lipca 2009, 07:59

No to teraz Seat może poprawi sie na rynku jeśli chodzi o sprzedaż. :ok:
Seat Ibiza 6K FL 1.4 (2002-2004)
Seat Leon 1M 1.6 (2004-2006)
Seat Leon 1P 1.9 (2006-2017)
Seat Leon FR ST 1.4 ACT (2014-....)
Seat Ibiza KJ 1.0 TSI
Pozdrawiam Arek

Drukarnia http://www.risani.go3.pl
http://www.zksrow.rybnik.com.pl/
aroslaw75
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon FR ST
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez colin23 » 8 lipca 2009, 08:12

okej tylko dlaczego tylko przez dwa miesiące? :(

BTW Exeo mialo podobno mieć 5 lat. Ciekawe jak będzie?
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez jacoo » 8 lipca 2009, 09:50

colin23 napisał(a):okej tylko dlaczego tylko przez dwa miesiące? :(

Czyzby chwyt marketingowy na okres wakacyjny?

Pomysl na 5lat gwrancji bardzo dobry. Ale powinni tez wprowadzic mozliwosc przedluzenia gwarancji dla samochodow juz sprzedanych.
jacoo
Sport
Sport

Auto: 1P +(c)TTC

Postprzez Amilo » 8 lipca 2009, 13:14

To klasyczny zabieg marketingowy mający na celu przyciągnięcie klienteli, która rozważa zakup nowego auta. Trzeba wyprzedać "stare" budy SEAT-a, aby dać miejsce nowym. Zastanawiam się, dlaczego ci co jeszcze posiadają gwarancję nie mogą otrzymać kolejnych 3 lat? To nieuczciwe. O niezawodności i długości gwarancji ma decydować data zakupu samochodu? Co to za bzdura?! Sprawę można nagłośnić, tak aby ci co jeszcze posiadają jeszcze gwarancje mieli możliwość otrzymania kolejnych 3 lat, nie upieram się nawet przy darmowej, ale chociaż odpłatnej. Powiedzmy sobie szczerze, SEAT-y nie są bez wad, a na temat usterkowości mogę wiele powiedzieć, zwłaszcza jeśli chodzi o Leony. Już kiedyś o tym wspominałem.
Pozdrawiam,
Amilo
Amilo
Sport
Sport

Auto: CUPRA ST
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez noktoto » 8 lipca 2009, 18:09

Tytuł "delikatnie" mylący. Kolejna promocja, już Leony 1.8 TFSI miały w pewnym momencie 5 lat gwary.
noktoto
Cupra
Cupra

Auto: GTI Performance

Postprzez taktiken » 9 lipca 2009, 09:48

noktoto napisał(a):Tytuł "delikatnie" mylący
tytul ma zachecic do czytania....

:piwo: :hahaha:
taktiken
Sympatyk LeonClub

Postprzez Szczepek » 9 lipca 2009, 10:06

wydaje mi sie, ze takie praktyki marketingowe moga tez bardzo zrazic do seata klientow, ktorzy troche wczesniej kupili nowe auto. no bo dlaczego ja mam tylko 2 lata gwarancji a moj kolega, ktory kupil auto tydzien pozniej ma juz 5 lat gwarancji ?? poczulem sie wych..ny i wiecej seata nie kupie :evil:
Szczepek
Cupra
Cupra

Auto: RedBull

Postprzez taktiken » 9 lipca 2009, 10:19

Szczepek napisał(a):dlaczego ja mam tylko 2 lata gwarancji a moj kolega, ktory kupil auto tydzien pozniej ma juz 5 lat gwarancji
dajcie spokoj... jezeli gwarancja jest podstawowym kryterium zakupu auta to kupcie KIA. a to ze warunki handlowe sie zmieniaja jest prawem rynku. gdyby SEAT wyszedl z zalozenia ze gwarancja bedzie obejmowac auta nie starsze niz 5 lat (czyli takze te, ktorym skonczyla sie gwarancja 3 lata temu) to jak nalezaloby rozliczyc/podejsc do tematu napraw? nieautoryzowane ASO po 2 latach jest dopuszczalne... jezli gwarancja ma byc rozlozona na dodatkowe 3, to czy ASO SEAT bedzie bralo odpowiedzialnosc za naprawy poza ASO - tylko dlatego ze nowe podejscie handlowe weszlo w zycie....?
Uwazam ze wraz z wprowadzeniem 5 letniego okresu, kierowcom ktorzy sa na gwarancji powinno zostac zaoferowane promocyjne przedluzenie gwarancji o kolejne 3 lata... za symboliczna zlotowke lub troche wiecej :)
taktiken
Sympatyk LeonClub

Postprzez Szczepek » 9 lipca 2009, 10:30

dajcie spokoj... jezeli gwarancja jest podstawowym kryterium zakupu auta to kupcie KIA

gwarancja nie jest najwazniejszym elementam ale jednym z wazniejszych bo jezeli mam za darmo serwisowac auto przez 2 lata albo przez 5 to pewnie, ze wole przez 5 bo tylko leje wache bo baku i nic wiecej mnie ne obchodzi. a po 5 latach sprzedaje auto i kupuje nowe z koleja 5 letnia gwarancja :ok:
teraz jest promocja wakacyjna, potem nie bedzie nic a potem zrobia świąteczną :hahaha: dla mnie to jest robienie sobie jaj. skoro juz decyduja sie na 5 letni okres gwarancji to niech to wprowadza na stale, a to dopiero bardzo przyciagnie im klientele.
Szczepek
Cupra
Cupra

Auto: RedBull

Postprzez Sammael » 9 lipca 2009, 11:24

taktiken napisał(a):by SEAT wyszedl z zalozenia ze gwarancja bedzie obejmowac auta nie starsze niz 5 lat (czyli takze te, ktorym skonczyla sie gwarancja 3 lata temu) to jak nalezaloby rozliczyc/podejsc do tematu napraw? nieautoryzowane ASO po 2 latach jest dopuszczalne... jezli gwarancja ma byc rozlozona na dodatkowe 3, to czy ASO SEAT bedzie bralo odpowiedzialnosc za naprawy poza ASO - tylko dlatego ze nowe podejscie handlowe weszlo w zycie....?

lex retro non agit i chyba tyle w temacie dlaczego poprzednie modele nie mogą mieć wydłużonej gwarancji.

Bo według takich teorii to pry pomyślnych wiatrach jakbym dobrze zakręcił to mogliby mojego ulepa przyjmować na gware ;D
Był Leon 1M FR conversion ASV->BLT 230 KM/460 Nm
Było Audi S3 8P BHZ->CDLA 2.0 TFSI 360,1 HP/458 Nm Powered by COMPSPORT
Bylo Audi RS5 450KM. 4.2 FSI V8
Jest Audi A1 S-line 185KM - 1.4 TFSI(żono-wóz)
Jest Audi RS7 600KM. 4.0 TFSI V8
Sammael
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi RS5
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez taktiken » 9 lipca 2009, 11:59

lex retro non agit
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :) a tu chodzi o SPRZEDAZ :) wiec.... wszystko mozliwe (jak to w sprzedazy)
taktiken
Sympatyk LeonClub

Postprzez Amilo » 11 lipca 2009, 12:14

gwarancja nie jest najwazniejszym elementam ale jednym z wazniejszych bo jezeli mam za darmo serwisowac auto przez 2 lata albo przez 5 to pewnie, ze wole przez 5 bo tylko leje wache bo baku i nic wiecej mnie ne obchodzi. a po 5 latach sprzedaje auto i kupuje nowe z koleja 5 letnia gwarancja :ok:

Zgadzam się w 100% ze Szczepkiem. Również czuję się potraktowany nieuczciwie przez IMC, który odpowiada za te promocje, praktyki i całą sprzedaż w Polsce. Dlaczego mam nie mieć prawa dokupić dodatkowego okresu gwarancji (3 lata) u importera? Nasi "koledzy" zza Odry, nie mają z tym żadnego problemu. W każdej chwili mogą to zrobić. Wprowadzając 5-letnią, dodatkową "ochronę" bez możliwości przedłużenia dla Klientów, którzy posiadają jej krótszą wersję, tylko dlatego że kupili SEAT-y nieco wcześniej jest nieuczciwym chwytem i brakiem troski o dotychczasowych Klientów. To zwykłe... - pohamuję się!

Wielu z nas posiada nie pierwszego, ani nie drugiego SEAT-a (np. ja). W moim ujęciu jest to kwestia zasad, lojalności. Jak się jednak okazuje, biznes to biznes, a kapitalizm nie zawsze pokrywa się z dbałością o dotychczasowych Klientów - z jednej strony jest to sprawa oczywista, z drugiej irytująca i nie do przyjęcia.

Owszem, gwarancja nie jest głównym powodem zakupu auta, ale mając na uwadze to ile SEAT-y potrafią uprzykrzyć życie swojemu właścicielowi przez niedociągnięcia, to uwierz mi Taktiken, że to bardzo, ale to bardzo istotny elementem decyzji o zakupie. Wspominałem już nie raz, w swoim poprzednim Leonie (1P) miałem 11 napraw gwarancyjnych, w tym 3 poważne. W obecnym już ze 4, choć w tym wypadku 3 z winy ASO, a nie producenta. Mimo wszystko, gwarancja im dłuższa tym lepiej. 5 lat byłoby idealnym okresem, bo po tym okresie można spokojnie sprzedać auto i nie martwić się "co dalej?".

Jeśli tego nie zmienią, to też będzie to mój ostatni SEAT :-P

Co więcej, Szczepek gwarancja nie obejmuje bezpłatnego serwisowania samochodu, o ile miałeś na myśli ten serwis co 15 tys. km - ale na pewno o tym wiesz :-)
Pozdrawiam,
Amilo
Amilo
Sport
Sport

Auto: CUPRA ST

Powrót do Forum Newsowe