W ostatni piatek bylem i ja u dilera i mieli EXEO. Zapytalem czy moge sie przejechac - jasne, wyprowadzili auto z salonu i mi dali. Pojezdzilem chyba z 30 min polowe po dwupasmowej drodze gladkiej jak stol, oraz po bardzo nierownej drodze "wiejskiej" i takie przemyslenia:
- jakosc :O jakosc :O i jeszcze raz jakosc :O ! nie wierzylem w to ze seat bedzie zrobiony z tak dobrych materialow. On nawet PACHNIE tak jak nówki z salonu Audi.
- domykając drzwi slychac ze wszystko tam jest super wytlumienie i plumka, a wlaczajac audio bylem zachwycony gra czysto i miekko.
- jezdzilem 2.0 tdi cr 140, fajna kultura pracy (do przewidzenia) ale w sumie moglby byc jeszcze cichszy
- ponad 100km/h wydawalo mi sie ze slysze szum pedu powietrza nad slupkami

moze byl boczny? rozmawialem o tym z kilkoma ludzmi u dilera (ponoc wrocili wlasnie ze szkolenia i jezdzili tym duzo) i nie mieli takich odczuc
- wspomaganie kierownicy (jako ze jest na pompce) dziala twardo i wyraznie ciezej w por. do Leona. Podobno da sie zamowic jakis dodatkowy servotronic i bedzie miekko.
- zawieszenie dosc twarde, ale powiedzial bym ze na dziurach bardzo wyraznie dawal znac o kazdej, po czym ją tak miekko splaszczal. No ale seryjne zawieszenie "standardowe" jest jak dla mnie w kategorii limuz trwardszych. to nie wada ale cecha. Ale napewno nie zamawialbym sobie twardszego (ktory ma byc w opcji)
- brak automatu jest ogromnym minusem, naprawde mega mi brakowalo jakiegos DSG w tym autku.
- na koniec pan rozwalil mnie pokazujac ze exeo ma elektryczna rolete na tylnej szybie (bajery jak premium audi) i powiedzial ze w katalogu bedzie mnostwo takich dodatkow - WOW!!! w Seacie!!!!
reasumujac:
- Seat ma teraz super oferte dla Leon-switchera ktory dorosl i chce wieksze auto
- Seat ma w koncu autko ktorym bije na glowe jakosc skody Superb ktora sie smiala od jakiegos czasu z tandetnych materialow seata
- przod musi dostac jakas stylizacje FR bo teraz wyglada brzydko
- wolalbym zeby autko nazywalo sie Toledo

ciagle mnie poprawiali ze nie mowi sie EGZEO tylko EKSEO (tak ichszkolili na kursie:P)
- w tej chwili czekac tylko na CENNIK oraz OFERTE DODATKOW bo to jest mega ciekawe co zaoferuja
- niestety ja bym sobie takiego autka nie kupil. Jak juz bede zmienial leona na 100% chcialbym Quattro i jestem oszolomiony tym co wyprawia 3.0 TDI na drodze. No ale moze za te pare lat dorzuca seatowi to (maaaarzy)...