Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Central zamek - nie zamykające sie przednie lewe drzwi

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Central zamek - nie zamykające sie przednie lewe drzwi

Postprzez RosenG » 24 marca 2007, 19:02

Heja jak zamykam pilotem central zamek to jest ok, ale jak jestem w środku i zamykam z panelu drzwi to nie zamykaja sie przednie drzwi pasażera, dziwne jest to ze zauważyłem przy zamknieciu brak mrugniecia kierunkowskazów, przy otwieraniu jest ok auta mruga 2 razy. Po 2 dniach wszystko wróciło do normy i dzis znowu to samo, auto nie mruga po zamknieciu raz, od środka drzwi odskakują a tak to działa ale nie wiem o co chodzi.
RosenG
Signo
Signo

Auto: Leon 1.9 TDI 130KM

Reklama

Re: Central zamek - nie zamykające sie przednie lewe drzwi

Postprzez PiotrekS » 24 marca 2007, 19:30

RosenG, z Twojego posta nie wiem ktore drzwi sie nie zamykaja, w temacie podajesz przednie lewe, w poscie ze od pasazera, podajac jakiekolwiek czesci w motoryzacji sie przyjelo ze podaje sie z pozycji kierowcy, czyli lewe to od strony kierowcy, prawe to od strony pasazera, z Twojego posta wynika ze albo podajesz patrzac od przodu auta albo sie nie zamykaja drzwi kierowcy i pasazera, wiec napisz co i jak, natomiast odnosnie problemu, najlepiej jakbys podjechal do elektryka zeby podlaczyc VAGa, auto masz po jakiejs naprawie (stluczce/wypadku) ? czy cos majstrowales przy drzwiach ostatnio? lampka oswietlenia wnetrza dziala normalnie? czy fiksuje bo mozesz miec walniete mikro przy zamku lub w zamku, moze modul wariuje, a moze cos jest zle podpiete, mozesz zdjac tapicerke z drzwi kierowcy i sprawdzic czy do pulpitu sterujacego wszystkie wtyczki sa podpiete?
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez RosenG » 24 marca 2007, 20:34

PiotrekS, mój leonek jest troche niedorobiony przez angklików i pasażer siedzi po lewej stronie, auto napewno nie było nigdzie bite i nic nie kombinowałem, poprostu stało sie to nagle, potem było ok i znowu to samo, tak jakby jaki,s błąd w kompie albo cos takiego bo auto sie zamyka i lampki mrugają normlanie tylko kierunkowskazy po zamknieciu powinny mrugnąć raz a tego nie robią.
RosenG
Signo
Signo

Auto: Leon 1.9 TDI 130KM

Postprzez PiotrekS » 24 marca 2007, 22:47

anglik powiadasz :-D ok to sprawe stron juz mamy wyjasniona, ja proponuje Tobie zrzucic tapicerke drzwi i looknac czy wtyczki sa ok, ale najlepiej jakbys gdzies podpial kompa i sprawdzil bledy, powinien sie pojawic byk zwiazany z ta kwestia
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne