Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

ciekawostka - otwieranie wszystkich szyb z kluczyka

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

ciekawostka - otwieranie wszystkich szyb z kluczyka

Postprzez kbyczyns » 26 sierpnia 2007, 10:58

chciałbym się podzielić ciekawym odkryciem, podczas przesmarowywania zamków zauważyłem, że przytrzymanie kluczyka w pozycji zamknij przez chwilę powoduje zamkniecie zamka (co oczywiste) i zamknięcie wszystkich szyb; podobnie jest podczas otwarcia przytrzymanie kluczyka w pozycji otwórz otwiera wszystkie szyby; nigdy się z tym nie spotkałem bo otwieram i zamykam auto z pilota;
pozostał mi tylko jeden problem: nie domyka mi się ta mała klapka przy zamku do wkładania kluczyka, przemywałem płynami przedmuchiwałem i nic, macie jakieś pomysły jak to zrobić lub czym przepłukać;
kbyczyns
Stella +
Stella +

Auto: Leon ASV+

Reklama

Re: ciekawostka - otwieranie wszystkich szyb z kluczyka

Postprzez Streat » 26 sierpnia 2007, 11:12

kbyczyns, cała ta wkłada trzyma się na jednej śrubie torx - otwórz drzwi i na wysokości klamki będzie czarna zaślepka zdejmij ją odkręć śrubę i wyjmij wkładkę.
Później dość łatwo jest ściągnąć tą plastikowa osłonkę bo trzyma się na zatrzaskach i zobacz co tam blokuje zaślepkę ;)

Tylko jak wyjmiesz wkładkę zamka to z nią za mocno się nie mocuj bo potem poskładanie tych sprężynek to może bardzoooo zdenerwować ;)

[ Dodano: Nie 26 Sie, 2007 ]
Ups !! :x :x :x

Zmieniłem zdanie tej klapki tak łatwo się nie demontuje patrz zdjęcie niżej ;)

Obrazek

Jak masz cierpliwość do sprężynek to się pobaw mnie to do skrajnej frustracji doprowadza :killer:
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne