Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pęknięta maskownica pod autem

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pęknięta maskownica pod autem

Postprzez integrator » 25 września 2007, 15:36

Cześć,
dzisiaj wyjeżdżałem z g$%#ianej drogi bocznej z płyt betonowych i zostałem zmuszony przez skręcającego w tę uliczkę grand voyagera do zjechania maxymalnie do prawej krawędzi. Zjeżdżając z tej dróżki na asfalt przygrzmociłem w jakiś krawężnik, który nie wiadomo dlaczego musiał być tak wielki. Na szczęście nie była to miska olejowa, ale podjechałem do ASO i wzięli mnie na podnośnik. Oto zdjęcia:

http://foto.onet.pl/24iy5,tly8g110k03y,u.html

mechanicy Zabłockiego nie mieli dziś czasu na odkręcenie :no: i wyznaczyli mnie na czwartek, więc nie wiem czy cokolwiek ważnego co jest pod tą płyta mogło zostać uszkodzone i czy warto przed zimą ( sól) zakładac nową taką maskownicę (koszt samej części w ASO 200 zł).

pozdrawiam
integrator
Signo
Signo

Auto: Leon II

Reklama

Re: Pęknięta maskownica pod autem

Postprzez Marcin_TDI » 26 września 2007, 08:58

najwazniejsze zebys sprawdzil co sie dzieje pod maskownica na metalowych czesciach i ewentualnie je zabezpieczyl przed zima i korozja z tym zwiazana... ze zdjec wyglada ze lekko moglo sie przerysowac, szczerze to ja bym nie kupowal za 200zl tej maskownicy tylko ta jakos naprawil...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez cebulka » 26 września 2007, 09:52

Marcin_TDI napisał(a):szczerze to ja bym nie kupowal za 200zl tej maskownicy tylko ta jakos naprawil...

Dokładnie tak. Ja swoją sam naprawiłem. Była peknięta - wstepnie skleiłem superglue, a potem dwie blaszki i nitownica. Na to czarny spray i wszystko się trzyma git. Jak przywalę drugi raz to wymienię ;] No chyba że chcesz mieć spód na pokaz - to nową.
Leoś 1.6 16V AUS Obrazek
---------------------------------------
pozdrawiam
Tomek
cebulka
Sport
Sport

Auto: Silver leo 1.6 16V
Silnik: AUS 1.6

Postprzez Streat » 26 września 2007, 14:15

integrator, dokładnie tak jak koledzy piszą napraw tą osłonę. Znajdź plastikarza to Ci taką specjalną spawarką do plastiku posklejają i nawet różnicy nie zauważysz ;) (mi tak plastik skleił koleś od szyb ;) )
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez integrator » 26 września 2007, 18:40

Dzięki bardzo za podpowiedzi. Jutro zobaczę co się stało nad maskownicą, a faktycznie warto po prostu naprawić to u rzeczonego plastikarza. Ciekawe tylko czy gdzieś w Łodzi znajdę takiego specjalistę :palacz:

pozdrawiam
integrator
Signo
Signo

Auto: Leon II

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne