Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Alarm z antynapadem a VAG

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Alarm z antynapadem a VAG

Postprzez rutek-wat » 15 listopada 2007, 21:25

Witam -jak w temacie. Czy jest jakaś zależność między alarmem z antynapadem a komunikacją za pomocą interfejsu z komputerem? Z 2 samochodów które podłączyłem a posiadały ten alarm- nie dało się połaczyć praktycznie z żadnym sterownikiem- wyskakiwał komunikat o tym że dany sterownik komunikuje się za pomocą innego protokołu. W innych samochodach bez tego :killer: ..............alarmu bez problemu łącze się ze sterownikami. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia w tym temacie?
Pozdrawiam Rutek
rutek-wat
Sympatyk LeonClub

Auto: S-max

Reklama

Re: Alarm z antynapadem a VAG

Postprzez Streat » 15 listopada 2007, 21:37

rutek-wat, jaki samochód i jaki interfejs ?? Nie próbujesz czasem jakiegoś nowszego auta zwykłym VAG`iem podłączyć ??
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez rutek-wat » 15 listopada 2007, 21:40

Nie no stary bez przesady- postepowanie zgodne z opisem na forum- samochody to a4 1996, skoda fabia 2004 i seat toledo 1999. Mam wrażenie że tp alarm nie dopuszcza do komputera- ale głowy sobie nie dam uciać.
rutek-wat
Sympatyk LeonClub

Postprzez Marcin_TDI » 16 listopada 2007, 10:10

moze tak byc, sprobuj alarm w tryb serwisowy wprowadzic, w instrukcji powinno byc opisane jak to zrobic od alarmu...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez nixu » 16 listopada 2007, 10:34

Jezeli odciales alarmem czy tez antynapadem sygnal od kompa to ma prawo nie byc komunikacji (chociaz nie wiem jak bys musial to zrobic).

A jezeli chodzi Ci o to, czy cos sie sypie po zalezeniu alarmu z antynapadem to nie, jezeli instalacja jest dobrze zrobiona to nie ma problemu ;)
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez rutek-wat » 16 listopada 2007, 15:50

Najgorzej że koledzy zakładali sobie te alarmy metoda chałupniczą co znaczy że nie ma do nich żadnych instrukcji. Za każdym razem jest ten sam błąd- sterownik używa innego protokołu. Nawet jeśli zdeaktywuje alarm to nic to nie daje- a niestety wprowadzenie alarmu w tryb serwisowy nie wchodzi w rachubę bo właściciele aut nie mają nawet pojęcia gdzie znajdują się centralki. Najgorzej z tego wszystkiego że nawet nie można wykasować inspekcji…… ;[
rutek-wat
Sympatyk LeonClub

Postprzez nixu » 16 listopada 2007, 16:03

rutek-wat, w takim razie znajdz syrene i bezposrednio od syreny po kablach szukaj centralki no ewentualnie zostaje Ci rozkopowanie calego wnetrza auta na czesci ;/
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez rutek-wat » 16 listopada 2007, 16:09

i tego wolałbym uniknąć- kolega poprosił o skasowanie inspekcji a ze wzgledu na autko A4 az 1996 bez kabelka sie nie obejdzie......i to mnie wq.....a. Wychodzi na to że goście w serwisie też będą mieli problem z wyksowaniem jeśli nie znają alarmu i sposobu wyłączenia go. W takiej samej audicy bez tego badziewia bez problemu udaje mi się połączyć.........tragedia :killer: -można przytoczyć stare przysłowie "chcieliśmy dobrze (a propo autoalarmu) a wyszło jak zwykle"... Nie wiem będę dzisiaj na spocie w 3miescie to może ktoś coś poradzi. POzdro
rutek-wat
Sympatyk LeonClub

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne