Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[1M] Problem, co może być przyczyną tarcia?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[1M] Problem, co może być przyczyną tarcia?

Postprzez maanii » 17 lutego 2008, 17:25

Panowie pomóżcie.

Mam seata leona z 2001r. dziś jeździłem nim normalnie wszystko bylo ok, pojechałem odwiedzić babcie, odpalam autko wszystko jest ok, dodaje gazu wszystko jest ok-nic nie stuka ani nic, biegi wchodzą wszystkie, jednak jadąc na każdym biegu i dodając gazu słysze tak jakby stukot, tarcie, odgłos podobny do tego jakby mi tłumik się oderwał i chaczył o ziemie, posprawdzałem czy coś nie odpadło i okazało się wszystko ok. Prosze pomóżcie mi zdiagnozować co może być tego przyczyną

tak przeglądam internet i powiedzcie czy to może być tarcza sprzęgłowa?

właśnie przed chwilą byłem w aucie sprawdzić i przebiega to następująco. Ruszam na półsprżegle słysze taki zgrzyt, przykładowo mając wrzuconą 1-dynkę puszczając powoli sprzegło słychać zgrzyt, tarcie, jeżeli jest sprzęgło całkowicie wciśnięte wtedy nie słychać zgrzytu.
maanii
Stella
Stella

Auto: 1.8 20VT

Reklama

Re: [1M] Problem, co może być przyczyną tarcia?

Postprzez kowalcp2 » 18 lutego 2008, 12:35

a nie dzieje sie to przypadkiem na śliskim podłożu? może załącza ci się system EDS? tylko że to słychać z przednich kół.
kowalcp2
Stella
Stella

Auto: Toledo

Re: [1M] Problem, co może być przyczyną tarcia?

Postprzez maanii » 18 lutego 2008, 21:36

już wszystko rozszczygnięte. okazało się że została zerwana śruba na bloku silnika, 1 wogóle nie było.
maanii
Stella
Stella

Auto: 1.8 20VT

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne