Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Inny odcien drzwi :(

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Inny odcien drzwi :(

Postprzez maciek26 » 16 marca 2008, 15:11

Witam wszystkich.. jak juz niedawno pisalem zakupilem sobie seacika, i dopiero kilka dni temu zauwazylem, ze prawe tylnie drzwi maja inny odcien :( sa one ciemniejsze, i jak juz sie dobrze przygladnolem to zauwazylem slady malowania... (pewnie mial lekkie wgiecie albo zadrapania).. Czy jest na to jakas rada?? Czy zaklad lakierniczy wogole cos zmieni (a jesli, to ile taki zabieg kosztuje.. nie jestem w temacie)?? Slyszalem tez od znajomego, ze w upalne dni gdy sloneczko mocno przypieka lakier blednie i powinien "dopasowac" sie do reszty auta. Czy to prawda??... Prosze o pomoc :(
maciek26
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo II

Reklama

Re: Inny odcien drzwi :(

Postprzez Tonny S » 16 marca 2008, 16:31

maciek26 napisał(a):w upalne dni gdy sloneczko mocno przypieka lakier blednie i powinien "dopasowac" sie do reszty auta. Czy to prawda??...
Prawda ale zawsze bedzie widac różnice.

Zapewne jak malowali te dzwi kolor dobierali z numeru a nie np. z klapki wlewu dlatego nie uwzglednili zmiany odcienia.

maciek26 napisał(a):(pewnie mial lekkie wgiecie albo zadrapania)..
Napewno :whoeva: ;)
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Re: Inny odcien drzwi :(

Postprzez pola » 16 marca 2008, 16:38

maciek26, ja mam ten sam problem z moim Leosiem. moje autko jest w tej chwili 3 kolorowe :P jest "świeżo" po malowaniu jednej stony która jest o ton ciemniejsza od drugiej ale jak pisałeś - lakier zblednie i różnica się wyrówna i nie będzie aż tak zauważalna. moja rada- olej:) szkoda czasu i pieniędzy na martwienie się takimi pierdołami:) nikt na pierwszy rzut oka zapewne tego nie zauważy a malowanie elementu po raz kolejny może tylko pogorszyć jego wygląd.
pozdro
194 KM / 425 Nm by Soft-Car :]
Hondka KILLER :P
pola
Sport
Sport

Auto: Seat Leon FR

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne