Witam serdecznie. Mam pytanie man wersie najprostrzą z silnikiem 1,4 l ale z klmatyzacja i radiem. Ale interesuje mnie ilość poduszek powietrznych montowanych w Seatach. W specyfikacjach napisane jest że jest ich 6. 2 czołowe, 2 boczne i 2 przednie kurtyny. Za to u mnie jest napisane jak byk że mam kurtyny 2 z przodu i dwie z tyłu. Czy abym nie miał 8 poduszek powietrznych. Może te kurtyny przednie i tylne sa traktowane jako jedne. A może wersje na rok 2008 maja po 8 poduszek. Z drugiej strony drogie wypasione wersje Stylence tez w specyfikacji maja 6 poduszek powietrznych. Interesuje mnie jak to jest u was czy z tyłu macie tez napis Airbag. Od sprzedawcy co prawda innej marki Peugeot dowiedziałem sie że jeżeli jest napis to poduszki na pewno są. Co w tym myślicie.
luck-81 napisał(a):jak to jest u was czy z tyłu macie tez napis Airbag.
w Leonie II masz 6 poduszek , a 8 napisów AIRBAG , chodzi o to że kurtyny nie masz tylko z przodu lecz na całej bocznej linii okien .
fakt że jest 8 znaczków często wykorzystują sprzedający pisząc że auto ma 8 poduszek .
Szukasz ubezpieczenia Oferta każdego TU
- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe - Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S. - Ubezpieczenia Na Życie NNW
W leonie 2 jako opcja może być 8 poduszek - można zamówić w tylnie siedznia, ale jeszcze nie spotkałem nigdzie takiego leona. Zazwyczaj jest tak jak napisał Kozak, 2 czoła, 2 boczne i kurtyny