Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Problem z hamulcem : Pompa vacuum czy Servo?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Problem z hamulcem : Pompa vacuum czy Servo?

Postprzez kristo12 » 3 września 2008, 12:20

Witam wszystkich serdecznie,

Na starcie chciałbym powiedzieć, że szukałem podobnego postu, ale niestety nic nie znalazłem. Mam nadzieje ze nie dalem ciala z tym wyszukiwaniem.

Problem jest bardzo poważny, ponieważ mam ostatnio zonka z hamulcem. Problem pojawił się nagle i nie wiem jak go rozwiązać. Sprawa wygląda tak, ze od jakiegos czasu (sporadycznie) mam sztywny hamulec przy hamowaniu (prawie 3 razy bym nie wyhamowal). Nie potrafie okreslic przy jakis okolicznosciach sie to dzieje, bo pojawia sie i po chwili znika. Z tego co poczynilem zeby sie tego pozbyc, to WYMIANA plynu hamulcowego. Niestety to nie pomogło. Aha sprawdzilem Vag'iem moduł hamulcowy (ABS itp ) i nie bylo żadnych blędów. Wiem tylko że to może być jedno z dwóch : Servo albo pompa vacuum.

Proszę o pomoc, bo każde z tych części jest dosyć drogie (koszt ok 700 pln w intercarsie) , a nie chcialbym kupować w ciemno.

Może ktos ma jakis pomysł jak to sprawdzić, co może być przyczyną.

Wielkie dzięki.

Pozdrawiam
Kris
kristo12
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.9 TDI

Reklama

Re: Problem z hamulcem : Pompa vacuum czy Servo?

Postprzez transit_master » 10 września 2008, 22:24

Witam serdecznie forumowiczów. Podepnę się pod temat gdyż mam ten sam problem. Tylko że jak wymieniłem płyn to przez kilka pierwszych km autko dosłownie stawało w miejscu. A teraz jest znowu to samo. Jak wymieniałem płyn u mechanika (brak "kanału" i w danej chwili osoby do pomocy) sprawdził vacuuum i mowił ze jest wporzo. Podejrzenia padają na servo. Na jeździe próbnej sam mechanik powiedział ze autko nie do poznania. A później...buuu. Proszę o jakieś info. Ewentualnie jak można spr to servo czy padło. Dziękuję za pomoc Pozdrawiam
transit_master
Cupra
Cupra

Auto: w ...uj oszczedne
Silnik: benzyna inny

Postprzez Monika » 21 listopada 2008, 12:47

pkozicki, Na początek zapoznaj się proszę z regulaminem i przywitaj w odpowiednim do tego temacie.
Grzeczne dziewczynki pójdą do nieba, niegrzeczne dostaną się wszędzie...
Monika
Sympatyk LeonClub

Auto: :)

Postprzez Szczepek » 21 listopada 2008, 19:37

u mnie pekl wezyk wychodzacy z pompy. po wymianie wsio OK
Szczepek
Cupra
Cupra

Auto: RedBull

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne