Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

LCD Climatronica

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

LCD Climatronica

Postprzez topola » 2 sierpnia 2008, 17:37

Nie dawno zauważyłem niepokojącą plamę w rogu wyświetlacza od cilmatrinca, w sumie nawet nie wiem kiedy to sie stało, zastanawiam się czy wylał sie sam od siebie czy ktoś w niego czymś przyłożył przypadkowo . Narazie jest to małe i mam nadzieje ze nie poleci dalej, miał ktoś podobny przypadek ? Da sie to jakoś ... nie wiem ściągnąć ? czy wymieniać cały wyświetlacz i jakie to są ewentualnie sumy.

http://www.polanet.pl/~topola/zdjecia/Zdj%EAcie206.jpg
Obrazek
topola
Sport
Sport

Auto: Bella

Reklama

Re: LCD Climatronica

Postprzez IceMan » 2 sierpnia 2008, 18:43

Kup nowy sterownik klimatronika mi udalo sie nabyc za 180zl uzywany. Przekladka latwa i jest pewnosc ze wszystko bedzie dzialac jak nalezy ;)
IceMan
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR

Postprzez MiCooL » 20 stycznia 2009, 11:28

U mnie wyświetlacz nie wyświetla jednego "pola" dolna połowa drugiej cyfry od temperatury. Da się coś z tym zrobić?? Miał ktoś tak??
MiCooL
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1.9 TDI 90

Postprzez marcinenergy » 20 stycznia 2009, 17:22

MiCool chyba większość z nas ma jakieś braki w tych wyświetlaczach. Problemy te są zarówno w ibizach i cordobach po 99r z climatronikiem i w leonach 1M. I z moich obserwacji u większości osób nie pali jakiś segment albo coś. U mnie również jeden segment nie pali przy cyfrze po przecinku od temperatury, u siostry w leonie też. Myślę że nic z tym nie zrobisz, mi to nie przeszkadza, trzeba się przyzwyczaić ;) W wielu autach z tych co podałem zdarzało się często że całkowicie padały te wyświetlacze :)
Obrazek
Obrazek
marcinenergy
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1M TS

Postprzez MiCooL » 20 stycznia 2009, 17:38

no w sumie nie przeszkadza to az tak bardzo, tylko tak sobie myslalem, że może możnaby to jakoś łatwo naprawić... bo wydaje się, że przyczyną może być jakiś zimny lut, lub jakieś połączenie z taśma... zanim zaczne coś grzebać to wole sie poradzić bardziej doświadczonych... Kupować innego nie ma najmniejszego sensu... W wskazaniach temperatury nawiewu, to nie problem, ale jak np. włącze prędkościomierz to czasami nie moge dojść o jaką prędkość chodzi (a ta, zmienia się jak to w Leonie - szybko :) )
MiCooL
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1.9 TDI 90

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne