Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Jest taka możliwość.lmakar napisał(a):- czy możliwe jest rozebranie przełącznika i próba naprawy, czy trzeba od razu kupować nowy??
To powinienes sprawdzić jako pierwsze.lmakar, a bezpieczniki sprawdziles
Dokładnie tak to się robi - trzeba troche wyczucia ale wyjdzie bez problemu.vitek777 napisał(a):nie trzeba nic rozkrecac zeby wyjac przełacznik poprostu dociskasz przełacznik potem delikatnie przekrecasz w prawo zaczepy puszczaja i wyciagasz
W tym wypadku należy scisnać przełącznik krecac nim w prawo/lewo ale delikatnie tak by wszystko powskakiwało na swoje miejsce - przełączniki lubią sie rozchodzić.nico napisał(a):w swoim leosiu również miałem problem z przełącznikiem świateł, chodziło o to, że po załączeniu świateł świeciły sie cały czas przeciwmgielne.
lmakar napisał(a):"nie piszę aby Wam zabierać cenny czas..."
W tym wypadku należy scisnać przełącznik krecac nim w prawo/lewo ale delikatnie tak by wszystko powskakiwało na swoje miejsce - przełączniki lubią sie rozchodzić.
Scisnij dobrze wlacznik (pokretło docisnij i poruszaj) - pomaga lecz nie zawsze.Micz napisał(a):Nie będę się bawił w elektryka bo jeszcze coś bardziej zepsuje. Może to coś drobnego? Jak lekko docisne to pokrętło to się wyłączają ale zaraz jak puszcze to się zpalają. Coś ewidentnie jest na stykach zfajdane.
lmakar napisał(a):
Ale do rzeczy, czy według Waszej wiedzy jest możliwość naprawy przełącznika, czy mam zaczynać szukać już używki, niestety na allegro obecnie nie ma, a może gdzie indziej szukać??? Pomóżcie, bo zbankrutuje!!!!
Pozdro!!!
PolecamColgate napisał(a):wystarczy podjechać w tygodniu do Janek - www.diagtronik.pl ?
Myślę, że Krzysiek z Jackiem bez problemu zdiagnozują problem i jeśli to możliwe naprawią go.
lmakar napisał(a):ak wiemy świateł drogowych / długich możemy używać tylko z załączonymi światłami mijania i
lmakar napisał(a):Z tego co się dowiedziałem to złodzeje z serwisu chcą za nowy przełącznik 517
Tonny S napisał(a):lmakar, Diagtronik to nie servis a zaprzyjazniony zaklad LeonClubu i sa to naprawde fachowcy a nie partacze z ASO!!
Podjedz, niech sprawdza zapytaj o koszta - sprawdz co wyjdzie taniej.
Czlonkowie clubu maja znizki.
Tonny S napisał(a):lmakar, Diagtronik to nie servis a zaprzyjazniony zaklad LeonClubu i sa to naprawde fachowcy a nie partacze z ASO!!
Podjedz, niech sprawdza zapytaj o koszta - sprawdz co wyjdzie taniej.
Czlonkowie clubu maja znizki.
lmakar napisał(a):. Choć cena 150 za nowy, nawet jeżeli to prawda, wydaje mi się nie realna.
Micz napisał(a):lmakar napisał(a):. Choć cena 150 za nowy, nawet jeżeli to prawda, wydaje mi się nie realna.
Ja chyba nie wiem o czym my mówimy... czy o tym przełączniku?
http://www.allegro.pl/item142917534_wla ... da_vw.html
Bo jak tak to ktoś tu nie umie czytać. A jak nie to zwracam honor
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości