Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Potrzebuje sprawdzic leona w OPOLU !!!

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Potrzebuje sprawdzic leona w OPOLU !!!

Postprzez colin23 » 31 stycznia 2005, 21:24

Sprawa pilna. Na jutro dopołudnia potrzebuje jakis warsztat gdzie sprawdzę silnik i geometrię. Najlepiej w opolu lub bliskiej okolicy :-)
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Reklama

Re: Potrzebuje sprawdzic leona w OPOLU !!!

Postprzez szymono » 1 lutego 2005, 01:36

colin23, 150 PD znalazles?
brak auto to boli
szymono
Sport
Sport

Auto: fiorek

Postprzez colin23 » 1 lutego 2005, 08:22

szymono napisał(a):colin23, 150 PD znalazles?

si :-) napisze wieczorem co i jak :-) zresztą mam też drugi na oku więc jak juz jednego kupie to drugi namiar dam Tobie, bo jest bliżej Ciebie ;-)
colin23
Sympatyk LeonClub

Postprzez Aligator » 1 lutego 2005, 09:01

Sprawdzić silnik możesz podjechać do mnie do Katowic jeśli nigdzie bliżej nie znajdziesz.
DYNOSOFT - Kompleksowy tuning silników turbodoładowanych - benzyna i diesel

http://www.dynosoft.pl
Aligator
DynoSoft

Auto: Arosa i Evo

Postprzez colin23 » 1 lutego 2005, 09:12

Aligator: dzięki. Jak nic bliżej lepszego nie znajdę to wpadne do Ciebie :-)

[ Dodano: Wto 01 Lut, 2005 ]
Wróciłem i kurna nadal bez Leona :-( Wszystko ok i na pierwszy rzut oka super :-) Spojler z tyłu, sportowy wydech i lusterka "M-looki". Czar prysł jak wszedłem do środka: przypalona gałka zmiany biegów, drzwi pasażera od środka się nie otwierają, podsufitka przy pasach wisiała, próg lewy był od strony opony niedomalowany lub lakier zszedł, przecięta podsufitówka i porysowany przedni kokpit pod przednią szybą. W ASO kolesie odrazu powiedzieli że cała tapicerka w środku była na pewno rozmontowana i po frajersku zmointowana. Sprawdzałem go Vagiem. Wyszło kilka błędów z przeszłości ale opisze je później czy są ważne czy nie (generalnie samochód miewał błędy komunikacji z szyną główną - to słowa mechanika). No i dwa razy koleś go zapalał i zawsze musiał to robić dwukrotnie. Za pierwszym nie łapał. Także jak dla mnie kiszka bo środek fatalny. Zapewniano mnie że bity nigdy nie był ale to też bym sprawdził gdybym go chciał kupić. Jak ktoś chce na niego namiar żeby go obejrzeć to nie ma sprawy. Aha i lusterka "emluki" nie grzały :-( Plusem był wydech fajowy w tym samochodziku.

Aha jeszcze pytanie: w tym topsporcie wyświetlacz komputera był pod lewym ceferblatem. A czy czasem komputery w seatech nie są tak centralnie pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem.
colin23
Sympatyk LeonClub

Postprzez Richi_TDI » 1 lutego 2005, 21:40

colin23 napisał(a):Aligator: dzięki. Jak nic bliżej lepszego nie znajdę to wpadne do Ciebie :-)

[ Dodano: Wto 01 Lut, 2005 ]
Wróciłem i kurna nadal bez Leona :-( Wszystko ok i na pierwszy rzut oka super :-) Spojler z tyłu, sportowy wydech i lusterka "M-looki". Czar prysł jak wszedłem do środka: przypalona gałka zmiany biegów, drzwi pasażera od środka się nie otwierają, podsufitka przy pasach wisiała, próg lewy był od strony opony niedomalowany lub lakier zszedł, przecięta podsufitówka i porysowany przedni kokpit pod przednią szybą. W ASO kolesie odrazu powiedzieli że cała tapicerka w środku była na pewno rozmontowana i po frajersku zmointowana. Sprawdzałem go Vagiem. Wyszło kilka błędów z przeszłości ale opisze je później czy są ważne czy nie (generalnie samochód miewał błędy komunikacji z szyną główną - to słowa mechanika). No i dwa razy koleś go zapalał i zawsze musiał to robić dwukrotnie. Za pierwszym nie łapał. Także jak dla mnie kiszka bo środek fatalny. Zapewniano mnie że bity nigdy nie był ale to też bym sprawdził gdybym go chciał kupić. Jak ktoś chce na niego namiar żeby go obejrzeć to nie ma sprawy. Aha i lusterka "emluki" nie grzały :-( Plusem był wydech fajowy w tym samochodziku.

Aha jeszcze pytanie: w tym topsporcie wyświetlacz komputera był pod lewym ceferblatem. A czy czasem komputery w seatech nie
są tak centralnie pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem.

Nikt bez powodów nie wywala tapicerki. Uszkodzenia które opisujesz wskazują na przygodę z dachem. Moim zdaniem auto w 100% bite. Jeśli chodzi o wyświetlacz komputera to Leony właśnie tak mają (po lewej).
Richi_TDI
Signo
Signo

Auto: Seat Leon TS TDI...

Postprzez colin23 » 1 lutego 2005, 21:48

to samo o dachu podejrzewał serwisant :-) a pan w komisie mi powiedział że samochód jest czysty tylko był po "szabrowaniu" haha. tylko kto kradnie tapicerki w autach :-))) A jeszcze odnośnie dachowania: czy istnieje możliwość że samochód po dachowaniu będzie idealny podczas sprawdzania geometrii ???
colin23
Sympatyk LeonClub

Postprzez Richi_TDI » 2 lutego 2005, 10:50

colin23 napisał(a):A jeszcze odnośnie dachowania: czy istnieje możliwość że samochód po dachowaniu będzie idealny podczas sprawdzania geometrii ???

Tak.

Pozdro Richi@home
Richi_TDI
Signo
Signo

Auto: Seat Leon TS TDI...

Postprzez mm.max » 2 lutego 2005, 11:15

colin23 napisał(a):to samo o dachu podejrzewał serwisant :-) a pan w komisie mi powiedział że samochód jest czysty tylko był po "szabrowaniu" haha. tylko kto kradnie tapicerki w autach :-))) A jeszcze odnośnie dachowania: czy istnieje możliwość że samochód po dachowaniu będzie idealny podczas sprawdzania geometrii ???

Co do szabrowania tapicerki :arrow: to złodzieje często kradną tapicerkę, ale skupiają się raczej na jej najdroższych jej częściach (fotele, boczki), rzadko kiedy kradną podsufitkę, wykładzinę na podłodze (choć taki przypadek też widziałem).

Co do dachowania :arrow: to wg blacharzy taki samochód jest najlepszym do naprawiania, :? odcinasz daszek (ja za bardzo się pomiął) i wstawiasz inny daszek najczęściej pochodzący z samochodu jakiegoś kolegi co nie miał szczęścia i natrafił na amatorów cudzej własności :cry: .
Efekt jest taki, że samochód powinien jeździć dobrze i prosto (czyli trzymać geometrię), ale w przypadku jak coś znów na dach spadnie masz kabrio duzo szybciej niż byś chciał a to może być bolesne dla głowy :!:
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez szymono » 2 lutego 2005, 16:02

mm.max napisał(a):ale w przypadku jak coś znów na dach spadnie masz kabrio duzo szybciej niż byś chciał a to może być bolesne dla głowy

tak jest z kazdym autem powypadkowym - wiadomo blacha sie szybciej gnie bo juz jest, jak to sie mowi zmeczona - wyciagana przeciagana itd.

Odnosnie tej tapicerki to jezleli wszystko bylo zdejmowane ze srodka a auto sprawdzone ze nie bite to bym obstawial spalenie w srodku. I wtedy sie rodzi problem elektryki. Co jest trudniejsze do zrobienia niz blacharka i potrzeba jeszcze lepszego speca

A w tym TS to nawet kierownica jest od sporta, deska rozdzielcza od zwyklego tyle widac ze zdjec
brak auto to boli
szymono
Sport
Sport

Auto: fiorek

Postprzez Obi » 2 lutego 2005, 20:22

w okolicach powiedzmy Opola to jedynie K-Koźle zapewniał Haary, wiem że już po fakcie ale to tak na przyszłość 8) -> ASO w Opolu oceniam ... nie bede oceniał :wink: . Ale czesci maja taniej niz u nas :mrgreen:
Masz problem ze swoim urządzeniem ?? lub chcesz go naprawić !!
8) SZYBKO / TANIO /SOLIDNIE 8)
ZAPRASZAMY. http://www.banpost.com.pl
Obi
Sport
Sport

Auto: Ave .. D4D

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne