Od pewnego czasu podczas wrzucania jedynki i dwójki słyszę skrzypienie (nie zgrzytanie) z okolic drążka skrzyni biegów. Biegi wchodzą idealnie, bez żadnych problemów, ale to skrzypienie jest bardzo denerwujące (tymbardziej, że Leon jest z 2005 r.). Ostatnio zdjąłem mieszek i psiknąłem WD40, ale nie bardzo pomogło, zresztą nie bardzo znam się na mechanice samochodowej i pewnie nie psiknąłem tego w odpowiednie miejsce:). Wczoraj pewien taksówkarz zasugerował mi, że WD40 się do tego nie nadaje i powinienem użyć jakiejś wazeliny przemysłowej. Macie jakieś sugestię? Myślałem, żeby zrobić to przy okazji przeglądu corocznego w ASO ale tam pewnie skasują mi za to odpowiednią sumkę.
Jeszcze jedno pytanie, Waszym zdaniem jest sens omijać serwis ASO na rzecz jakiegoś warsztatu nieautoryzowanego przy robieniu przeglądu corocznego? Mogą mi coś spartolić (to w sumie świerze autko, 46tys km)? Jeżeli tak to znacie jakieś sprawdzone adresy? PS żeby ustrzec się częstej reakcji na tym forum, użyłem funkcji "SZUKAJ", wpisałem "poznań and warsztat"
Dzięuję z góry.