Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Reflektor angielski - przeróbka.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Reflektor angielski - przeróbka.

Postprzez Junikers » 11 sierpnia 2009, 17:37

Szukałem takiego tematu na forum oraz w internecie, ale niestety nic nie znalazłem.

Gdy byłem na przeglądzie okazało się, że w moim Leonie lewy reflektor jest angielski. Już się powoli oswajałem z myślą, że będę zmuszony wydać ok. 400zł na reflektor Valeo + wymiana, gdy znajomy mechanik powiedział mi, że niedawno był u niego facet z angielskimi reflektorami w których miał specjalne naklejki, które tak odbijały światło jak reflektory europejskie.
Co o tym myślicie? Ktoś z was o tym słyszał i wie gdzie coś takiego dało by radę zrobić?
Lub może macie jakiś inny (tańszy) pomysł co zrobić z tym reflektorem? Bo jednak cena ok. 500zł z wymianą trochę mnie odstrasza...
Junikers
Stella
Stella

Auto: Leon 1.6 16V 105KM

Reklama

Re: Reflektor angielski - przeróbka.

Postprzez raSheed » 11 sierpnia 2009, 18:26

powiem Ci, jak to będzie wyglądać... użyję metafory z Alternatyw 4, jak Anioł do Ewy się zwrócił w sprawie zasłon... będzie to wyglądać jak gów*o w lesie.

takie naklejki naklejają faktycznie ludzie przyjeżdżający z UK, żeby nie oślepiać, ale czy diagnosta puści Cię na przeglądzie z takim czymś to wątpię
Obrazek
raSheed
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M ARL*

Re: Reflektor angielski - przeróbka.

Postprzez tatian » 11 sierpnia 2009, 18:34

A czy nie lepiej kupić używane lampy. Nawet spokojnie tu na forum wyrwiesz komplet za 200-300 zł.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV