Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[SEAT] Nie działa pilotr do centralnego zamka...

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[SEAT] Nie działa pilotr do centralnego zamka...

Postprzez MiCooL » 22 lipca 2010, 15:19

Pewnego dnia przestał działać mi pilot od centralnego w Leonie 2002 rok. Nie daje się zaprogramować z VAG'a. Wchodze w adaptacje>kanał 1>wpisuje liczbe pilotów 1> save i wciskam guziki w pilocie (próbowalem juz na wszystkie sposoby... . Nie mam drugiego kluczyka wiec nie moge inaczej zakodować. Byłem u gościa, który zajmuje się CZ. ale nic nie zrobił. Teraz jestem umówiony z innym elektrykiem samochodowym ale dopiero za 2 tygodnie! Ma ktoś jakieś pomysły doświdczenia z ori centralnym?
MiCooL
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1.9 TDI 90

Reklama

Re: [SEAT] Nie działa pilotr do centralnego zamka...

Postprzez elias26 » 22 lipca 2010, 15:43

Ja obczytałem ten temat viewtopic.php?t=4039
Zadałem pytanie i brak odpowiedzi. Mamy ten sam problem

marcinenergy napisał(a):Programowanie przy pomocy VAG, dwa sposoby:
1.Pierwszy sposob: kluczyk pozycja zaplon, VAG: modul komfortu (46) lub centralny zamek (35) gdy auto nie ma modulu komfortu, adaptacja (10), komorka 00 odczyt zapis, komorka 01, odczyt, wpisujesz liczbe pilotow, testuj, zapis, potwierdz i nacisnij po kolei w kazdym z pilotow przycisk unlock. Finito
2.Drugi sposób: modul komfortu (46), adaptacja (10), wybierz kanal 00, odczyt, zapis, kanal 01, odczyt, wpisz liczbe programowanych pilotow, testuj, zapisz i w ciagu 15 sekund nacisnij na kazdym z programowanych pilotow przycisk unlock.

Dopisując nowe nadajniki pamiętaj, że przydzielając im zajęte już miejsca w pamięci sterownika (reprezentowane przez "1" w polu nr 2) wykasujesz tym samym - działające już - stare piloty zdalnego sterowania.

Myślę że więcej informacji na temat programowania immo i pilotów już dodawać nie trzeba :)

to robiles co pogrubione w ww opisie ??
Obrazek

waga ciężka
obecnie Scania 144l 460KM na kontenerkach :)
elias26
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.9 TDI ASV

Re: [SEAT] Nie działa pilotr do centralnego zamka...

Postprzez MiCooL » 22 lipca 2010, 16:00

ja jeszcze mogę dodać że wyskakuje mi błąd kostki stacyjki, mimo że została wymieniona...
MiCooL
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1.9 TDI 90

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne