Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
W tym roczniku były 2 takie same lusterka w Tdi 110 KM - auto sprowadzone bitesil napisał(a): mam Leosia 1,9 110 ASV..... ze sterowanymi lusterkami (regulacja, podgrzewanie, składanie) i mam problem z prawym (Leon jest z 2001, lusterka kwadratowe, prawe mniejsze)
Tonny S napisał(a):W tym roczniku były 2 takie same lusterka w Tdi 110 KM - auto sprowadzone bitesil napisał(a): mam Leosia 1,9 110 ASV..... ze sterowanymi lusterkami (regulacja, podgrzewanie, składanie) i mam problem z prawym (Leon jest z 2001, lusterka kwadratowe, prawe mniejsze)jesli tak to sprawdz czy lusterka posiadaja wogole taki mechanizm.
Znasz pochodzenie auta
sil napisał(a):Wydaje mi się, że moduły w drzwiach się komunikują ze sobą i w prawych drzwiach (wymienionych) jest niewłaściwy - to moje podejrzenie.
Tonny S napisał(a):BTW WAZNE ustawiajac lewe lusterko pamietaj ze prawe tez jest ustawiane!! - tak na przyszłość zebys zawału nie dostał ze cos jest nie tak
vortis napisał(a):Jeżeli są podgrzewane to muszą byc elektryczne, a jak są elektrycznie sterowane i składane to muszą być podgrzewaneDo tego jest dodatkowy przycisk
Pewnie śmieszne pytanie ale....
nixu napisał(a):Lusterka zaczynaja grzac dopiero po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby, a sklada sie je poprzez przekrecenie o 180 stopni tego dupsu do regulacji lusterek.
Pośpiech napisał(a):nixu napisał(a):Lusterka zaczynaja grzac dopiero po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby, a sklada sie je poprzez przekrecenie o 180 stopni tego dupsu do regulacji lusterek.
To jeszcze zadam lamerskie pytanie - czy włączenie ogrzewania tylnej szyby automatycznie włącza ogrzewanie lusterek, czy trzeba jeszcze coś wcisnąć/przełączyć żeby lusterka się grzały?
Pośpiech napisał(a):To jeszcze zadam lamerskie pytanie - czy włączenie ogrzewania tylnej szyby automatycznie włącza ogrzewanie lusterek ...?
nixu napisał(a):Z tego co pamietam patent ten byl stosowany juz w Golfie III generacji.
jaro4444 napisał(a):nixu napisał(a):Z tego co pamietam patent ten byl stosowany juz w Golfie III generacji.
Miałem Golfa III Jokera 1,9 TDI AHU 1997 r. dopasionego dość dobrze (oprócz skóry i szybra miał wszystko praktycznie). I tam ogrzewanie lusterek było rozdzielone od tylnej szyby (jeden przycisk na konsoli środkowej miał symbol prostokątnej szyby a drugi symbol lusterka). Za to w Vectrze 2000 150 KM 4x4 miałem jednym przyciskiem włączane wszystko - szybę, lusterka, dysze spryskiwaczy.
sil napisał(a):Witam. Na forum Techniczne/ogólne jestem po raz pierwszy.
Jestem z rodziny TDI, mam Leosia 1,9 110 ASV..... ze sterowanymi lusterkami (regulacja, podgrzewanie, składanie) i mam problem z prawym (Leon jest z 2001, lusterka kwadratowe, prawe mniejsze) A mianowicie: nie działa regulacja i składanie - podgrzewanie działa (?). Sprawdziłem kable, wtyczki, lusterko, pulpit sterowniczy w drzwiach. Wszystko NIBY fajnie a lusterko nie działa. Czy ktoś spotkał się lub zna na czymś takim? Proszę o pomoc.
SIL
Tonny S napisał(a):Panowie w 110 TDi od 2001 roku byly montowane rozmiarowo identyczne lusterka i skladaja sie jednoczesnie elektrycznie.
Wyglada na to ze miał i to nie lekkie - sterowanie 4 szybami elektrycznie rownowazne jest z posiadaniem 4 elektrycznie podnoszonych szyb innej opcji nie ma.Yagi2 napisał(a):Jedyne co mnie zdziwiło to fakt ze mam w drzwiach od kierowcy sterowanie 4parami szyb,a tylne sa sterowane ręcznie ,czyżby mó samochód miał drugie życie??
sil napisał(a):Witam. Na forum Techniczne/ogólne jestem po raz pierwszy.
Jestem z rodziny TDI, mam Leosia 1,9 110 ASV..... ze sterowanymi lusterkami (regulacja, podgrzewanie, składanie) i mam problem z prawym (Leon jest z 2001, lusterka kwadratowe, prawe mniejsze) A mianowicie: nie działa regulacja i składanie - podgrzewanie działa (?). Sprawdziłem kable, wtyczki, lusterko, pulpit sterowniczy w drzwiach. Wszystko NIBY fajnie a lusterko nie działa. Czy ktoś spotkał się lub zna na czymś takim? Proszę o pomoc.
SIL
No po tym co piszesz to składak jak sie patrzy hahaYagi2 napisał(a):Nie panowie,nie jest tak źle z moim leonikiem.Z datą produkcji się pomyliłem,mój jest z 2003,a pierwsze blachy dostał w 2004r.,więc prawidłowo mam kwadratowe lusterka.Jak już pisałem prawa strona nie była robiona,a najprawdopodobniej były wymieniane drzwi od kierowcy stąd dostałem sterowanie 4szyb mimo,że tylko dwie mam podnoszone elektrycznie.Z tym składaniem lusterek może być podobnie,że razem z drzwiamy lewe lustro jest składane,a prawe standardowo nie jest skladane,więc nie mam żadnego składaka
Beast napisał(a):Ja mam z roku 2000, elektryczne lusterka,skladane i podgrzewane i wszystko dziala(prawe 2/3,czyli male).prawe sie skalda calkowicie,grzeje sie w oka mgnieniu,natomiast lewe sklada sie nie dokonca jakby,ale tak z nimi jest.
elsimon napisał(a):Czy lewe musi się składać tak nie do końca Prawe chowa się całkowicie
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości