Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Potrzebuję zamiennika sterownika wentylatorów

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Potrzebuję zamiennika sterownika wentylatorów

Postprzez marnik » 11 maja 2007, 19:10

Witam!!

czy ktoś z Szanownych Panów ma wiedzę albo możliwość sprawdzenia jaki mogę zastosować zamiennie sterownik wentylatorów. W aucie posiadam 1J0 919 506 Q. Kiepsko jest z jego dostępnością na rynku, a wiele jest sterowników z takim samym numerem tylko z innymi literkami na końcu. Jeden ze sprzedawców powiedział mi, że 506Q jest jakby uniwersalny, a za niego można zastosować jakiś inny do auta. Tylko jak sprawdzic jaki?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
marnik
Stella +
Stella +

Auto: Toledo II

Reklama

Re: Potrzebuję zamiennika sterownika wentylatorów

Postprzez Jejoo » 30 sierpnia 2011, 20:38

Cześć!!
Dołączam się do pytania Kolegi. Mam problem z klimą diagnoza padła na sterownik wentylatorów. Niestety nigdzie nie mogłem znaleźć sterownika o numerze takim jak zainstalowany u mnie 1J0919506G. Udałem sie do serwisu ASO SEAT i tam po sprawdzeniu po numerze VIN dowiedziałem się, że obecnie do mojego auta to będzie sterownik 1J0919506K cena oryginalnego bagatela 570 zł. Zakupiłem więc w sklepie motoryzacyjnym nowy zamiennik o numerze 1J0919506G za 150 zł. Podmiana sterownika nic nie dała mało tego wszystko wskazuje, iż jest to niewłasciwy sterownik ze względu na fakt, iż po zamontowaniu nowego sterownika i włączeniu klimatyzacji nie włączają sie wentylatory na chłodnicy, a na starym sie uruchamiały.
Mam pytanie co oznaczają te białe kropki po lewej i prawej stronie sterwoników ? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji a widzę, że nowy i stary sterownik róznią sie tymi kropkami
Jejoo
Stella
Stella

Auto: Leon

Re: Potrzebuję zamiennika sterownika wentylatorów

Postprzez oczkolek » 31 sierpnia 2011, 08:11

http://www.skodaczesci.pl

Dzwonić i pytać.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW