Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jeszcze o licznikach

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jeszcze o licznikach

Postprzez szczepan » 27 września 2005, 16:55

Witam. Czy Ktoś wie jak programuje się wskazania liczników ? Po wymianie obroty miałem jak w dizlu. Wskazania poziomu paliwa (bez prądu) pniżej skali. Temp cieczy (bez prądu) wskazania poniżej skali. Po rozgrzaniu silnika wskazania są poniżej 90 stopni ,a w przypadku paliwa przy pełnym baku wskazania są poniżej ostatniej kreski na skali. Można powiedzieć o tyle za mało o ile (bez prądu) wakazówki spadają poniżej skali Aha obroty 2000/min przy 100 km/h.
szczepan
Sport
Sport

Auto: 1.4 TSI ST XCELLENCE
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Jeszcze o licznikach

Postprzez PiotrekS » 27 września 2005, 21:10

zdejmij front zegarow i wyreguluj wskazowki od temp i paliwa bo na bank masz przesuniete i dlatego te roznice
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Re: Jeszcze o licznikach

Postprzez Marcin_TDI » 28 września 2005, 18:35

szczepan napisał(a):Witam. Czy Ktoś wie jak programuje się wskazania liczników ? Po wymianie obroty miałem jak w dizlu. Wskazania poziomu paliwa (bez prądu) pniżej skali. Temp cieczy (bez prądu) wskazania poniżej skali. Po rozgrzaniu silnika wskazania są poniżej 90 stopni ,a w przypadku paliwa przy pełnym baku wskazania są poniżej ostatniej kreski na skali. Można powiedzieć o tyle za mało o ile (bez prądu) wakazówki spadają poniżej skali Aha obroty 2000/min przy 100 km/h.

to dobre obroty trzyma :mrgreen: zdejmij zegary i wyreguluj i bedzie ori
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne