Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie bangla mi fotel

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie bangla mi fotel

Postprzez Grygori » 19 grudnia 2005, 00:04

Cześć,
padł mi jeden fotel podgrzewany :arrow: nie grzeje (w dodatku kierowcy :evil: )
Bezpieczniki ok (jak dobrze popatrzyłem, ale raczej tak :-) ), pod fotelem też sie na 80% nic nie odłaczyło więc może to pokrętło od regulacji? Od dawna jakos tak słabo świeciło to moze teraz padło (świeci się nadal)?

Wiecie może coś na tem temat?

pozdrówka :-)
Grygori
Signo
Signo

Auto: Leon

Reklama

Re: Nie bangla mi fotel

Postprzez Kozak » 19 grudnia 2005, 00:32

witaj
temat już kiedyś był na forum ( sam go zapodałem ) na 99 % przepaliła ci sie grzałka w siedzisku .trzeba rozebrać fotel na elementy pierwsze i polutować grzałkę ( z racii ruszania d... zazwyczaj uszkadza sie siedzisko ) minusem tego rozwiązania jest to ze jest to prowizorka i bardzo szybko przepali sie w tym miejscu znowu . nowa mata grzejna w aso to wydatek ok 300 zł ale tylko ona rozwiąże problem na stałe . druga mżliwość to ztopienie się regulatora temperatury ( zwał jak zwał ) który znajduje się w tylnej części siedziska . można go zmostkować na stałe ale wtedy szybko umże wyłącznik . ja rozwiązałem to w ten sposób : pojechałem do dobrego elektryka polutował grzałki , usunoł popsute regulatory temperatury ( zwał jak zwał ) zamontował dodadkowy wyłącznik na plastyku z boku fotela i do tego zwykłe przekażniki ( np.od świateł ) . efekt jest taki że włączniki na desce są tylko do ozdoby fotele grzeją na włącz/wyłącz bez regulacii temperatury ( ale grzeją ) całość naprawy to ok.50zł walczyłem z fotelami za czym zaczeły wreszcie działać wtedy kiedy ja chcę , a nie wtedy kiedy one chcą dwie zimy tak wjęc wjem co mówie .

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Re: Nie bangla mi fotel

Postprzez Grygori » 19 grudnia 2005, 00:47

michał kozak, dzięki za odpowiedź.
Troche mnie zmartwiłes no ale co zrobić... :-(

pozdrówka
Grygori