Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

VW BORA 2, nie działa rygiel oraz el. lusterko.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

VW BORA 2, nie działa rygiel oraz el. lusterko.

Postprzez Pumboq666 » 6 sierpnia 2014, 09:26

Witam wszystkich forumowiczów :)

Mam dziwny przypadek z moim Boratem . Otóż po 1 nie działa mi rygiel od drzwi kierowcy przy zamykaniu / otwieraniu z pilota ( ręcznie kluczykiem wszystko OK ) oraz nie mogę ustawić lewego lusterka też elektrycznie ( prawe OK ) . Bardziej dziwne jest to , że podstawiłem inne wkładki z ryglem ( 3 sztuki ) i żadna nie działała , podpiełem inna wiązkę też nic , moduły koło silniczka podnoszenia szyb tez podstawiłem inne też nic , bezpieczniki są w porządku . Brakuje mi już pomysłu . Sterowanie szyb działa oraz reszta drzwi z centralnego też . Spotkał się ktoś z czymś takim ? Będę wdzięczny za każda pomoc :) . Niby da się żyć ale jak się człowiek zapomni i z samego CZ zamknie auto to może być zonk ...
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Pumboq666
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: AHF 1.9

Reklama

Re: VW BORA 2, nie działa rygiel oraz el. lusterko.

Postprzez markus312 » 6 sierpnia 2014, 09:35

Może to wina modułu komfortu.
markus312
Sport
Sport

Auto: Leon 1M2
Silnik: ARL 1.9

Re: Odp: VW BORA 2, nie działa rygiel oraz el. lusterko.

Postprzez bledow » 6 sierpnia 2014, 11:31

Skoro reszta szyb działa to moduł komfortu żyje. Ja proponowałbym Ci sprawdzić zimne luty w zamku w drzwiach.

Skrobnięte z kalkulatora
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
bledow
TopSport
TopSport

Auto: ulep +++

Postprzez Pumboq666 » 6 sierpnia 2014, 11:45

bledow napisał(a):Skoro reszta szyb działa to moduł komfortu żyje. Ja proponowałbym Ci sprawdzić zimne luty w zamku w drzwiach.

Skrobnięte z kalkulatora

Kolego , zimne luty zimnymi lutami , ale powtórzę , na 3 rożnych zestawach ( wkładka zamka , okablowanie , moduł koło silniczka szyby ) efekt był taki sam . Wnioskuje iż to jest gdzieś dalej jak w drzwiach sam problem . Pytanie brzmi co ... :/

Dodam tylko że " na krótko " zamek jak najbardziej reaguje w jedna jak i drugą .
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Pumboq666
Stella
Stella

Postprzez bledow » 6 sierpnia 2014, 12:17

Wkładka w drzwiach jest wkładką w drzwiach a zamek jest zamkiem. Za sterowanie lusterkiem i zamkiem odpowiadaj moduł komfortu, sterownik w silniczku szyb i zamek no i wiązka w drzwiach. Moduł komfortu bym raczej wyeliminował bo nie działała by też reszta drzwi. A te moduły silniczków szyb podstawiałeś o tym samym oznaczeniu co miałeś? jaki masz moduł komfortu a jaki silniczka szyb?

Skrobnięte z kalkulatora
bledow
TopSport
TopSport

Postprzez Pumboq666 » 7 sierpnia 2014, 08:12

Może się źle sprecyzowałem , wkładka miałem na myśli cały mechanizm zamka wraz z ryglem itd oprócz tej " dziurki " na kluczyk .

Co do silniczków i modułów to nie wiem jakie są oznaczenia bo nie zwróciłem większej uwagi na to .

Jeden był z zapasowego auta , a drugi ściągnięty z auta jeżdżącego w którym wszystko hula wiec i u mnie powinno być OK a nie jest ;/ .
Ach ta elektronika , elektronika i jeszcze raz elektronika ....
Pumboq666
Stella
Stella

Postprzez bledow » 7 sierpnia 2014, 10:39

No niestety silniczki szyb mają oznaczenia i musisz wsadzić taki sam silniczek do siebie. Masz jakieś błędy w vagu w module komfortu?

Skrobnięte z kalkulatora
bledow
TopSport
TopSport

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne