PartyBOY napisał(a):radek7019 napisał(a):Astra jest zupełnie fajnym wyborem w porównaniu do Leona 1.8 DSG. Już w tym momencie Opel oferuje skrzynię automatyczną do silnika 1.6 200KM.
Faktycznie, może to być bardzo ciekawa alternatywa dla Leona. Wyposażenie robi naprawdę dobre wrażenie jak na kompakt. Ciekawi mnie jakość wnętrza w porównaniu do VAG. Szkoda tylko, że nie ma jakiś fajnych kolorów![]()
W salonach pewnie jeszcze nie mają 1.6 200km AT, ale mimo wszystko spróbuję umówić się na jazdę testową 1.4 z AT.
Pojechałem dziś do salonu - wnętrze Opla w ogóle do mnie nie przemawia. Nie jestem w stanie przetrawić tej deski oraz samych zegarów. Konsola jest przeładowane przyciskami. Generalnie wolę mieć wszystko dostępne na wyciągnięcie ręki zamiast przeklikiwać się przez gąszcz ustawień w "tabletach", ale moim zdaniem Opel przesadził z przyciskami oraz ich rozlokowaniem (szczególnie kierownica). Subiektywnie jakość plastików też gorsza niż VAG. W Astrze można mieć niemal wszystko, zaczynając od aktywnego tempomatu, wszelkich możliwych asystentów jazdy, parkowania, poprzez dobre multimedia, a kończąc na skórzanych, elektrycznie sterowanych fotelach z masażem, które dodatkowo mają grzanie i wentylację