Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Stukanie w prawym kole Leon Tdi 2003

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Stukanie w prawym kole Leon Tdi 2003

Postprzez Hugo26 » 29 maja 2006, 23:35

Witam
Od tygodnia zaczęło coś mi stukać w prawym kole. Odgłos jest słyszalny najbardziej przy 40km/h. Przy większych prędkosciach nie słychać za to drga kierownica. Zachowuje się tak jakby prawa opona była trefna. Problem w tym, ze zamieniałem koła z przodu na tył i odwrotnie i jest to samo. Bicie z prawej strony ma miejsce na równej drodze, bez względu na to czy jadę na luzie, czy przyspieszam. Na dziurach nie słyszę bicia. Co to może być? Proszę o pomoc w tej sprawie
Pozdrawiam
PK
Hugo26

Reklama

Re: Stukanie w prawym kole Leon Tdi 2003

Postprzez Patee » 29 maja 2006, 23:55

wlasnie wrocilem z trasy malej

i mam to samo odczucie, taki gluche pukniecia

myslalem ze to kwestia wyboi albo cos ale raczej odpada
E-46 330xd Touring
E-36 328i Cabrio
Yamaha Raptor 350
Patee
Sport
Sport

Auto: bimmers

Postprzez blueleon » 30 maja 2006, 11:43

jakie to sa stuki? metaliczne, gluche? jaka czestotliwosc? moze "tupie" opona (jakies ostre hamowanie), albo cos siedzi w oponie i slychac stukanie - czestotliwosc obracajacego sie kola. moze bloto na feldze od wewn.strony? napiszcie cos wiecej.
blueleon

Postprzez Hugo26 » 30 maja 2006, 22:33

To są głuche stuki i dość ciche. Trudno ocenić co to moze być. Odgłoś dociera raczej z prawej strony. Oglądałem koła z przodu i nic nie zauważyłem. Ponadto prawe wymieniłem na zapasówkę i to samo. Stuki są cykliczne, wszystko wskazuje na to, że to opona. No ale wymieniłem prawe koło i to samo, więc już sam nie wiem co jest grane. W każdym bądź razie przy szybkiej jeździe drży kierownica a przy wolnej słychać głuchy stukot. Jadę na równiótkiej drodze, wolno i słysze gluche stukanie dochodzące z prawej strony. Czy moze coś był uszkodzone poza oponą? Zamienię tył na przód i odwrotnie i w ten sposób wykluczę opony. Dam znać czy coś się poprawiło.
Pozdrawiam
PK
Hugo26

Postprzez Asgaard » 31 maja 2006, 09:01

A może półośka się ukręca?
230@430 Leon TDI (sold)
420@593 Eva :twisted:
233@450 A4 quattro :wink:
Asgaard
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon i Eva

Postprzez Hugo26 » 1 czerwca 2006, 23:43

Jest już wszystko ok. Założyłem nowe koła na przód. Jednak z kołami było cos nie tak.....
Pozdrawiam
PK
Hugo26

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne