W koncu zakonczylem testy mojego wskaznika dziala bardzo dobrze przez 48 godzin sluzyl mi za termometr w pokoju

z kilkoma ogrzaniami go suszarka do wlosow

jako odnosnik wykorzystalem termomtr pokojowy z zewnetrznym czujnikiem temp
Teraz konkluzja
-temp mierzona jest dosc dokladnie pomylka max 10C (wiec dla zakresu 2000C wartosc 0,5% jest bardzo dobra )
-nalezy zmniejszyc zakres temperaury aby uzyskac jeszcze mniejsze wachania sadze ze zakres do 1500C bedzie calkowiecie wystarczajacy dla takiego zakresu blad bedzie mial wartosc do 7,5C
-najprawdopodobniej bede staral sie wykonac ten zegar w obudowie 52mm zeby mozn go bylo zastosowac zamiast normalnych wskaznikow
-alarm dziala wiec po ustawieniu na jakas wartosc po jej przekroczeniu wlacza sie brzeczyk i kolor zielonej diody zmienia sie na czerwony
To juz chyba wszytsko no oprocz tego ze powstania na pewno inne wskazniki tego typu wiec bedzie tp cala serja czyli boost , afr i wskaznik temp 2 kanalowy jak i 8 kanalowy
W najblizszym czasie po swietach bede mial zrobionych kilka sztuk takich wskazniczkow (na razie EGT + drugi kanal mozliwe EGT lub inna dwowolna temp )
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw 21 Gru, 2006 ]Przepraszam ze post po poscie ale nie mam juz mozliowsci edycji

moze jakis mod to scali zeby nie robic balaganu?
Oto zdjecia:
Z przodu wyswietlacza
wyswieltalcz z boku
tyl wyswielacza
Jedyna znaczaca roznica bedzie zastapienie szarej tasiemki ekranowanym kablem o dlugosci okolo 1,5m tak aby nie trzeba bylo kupowac drogich przedluzaczy kompensacyjnych do termopar
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 15 Sty, 2007 ]A teraz juz prawie final czyli jak zegar wyglada zamontowany w autku (jak na razie nie zamontowalem termopar w wydechu bo mam tylko jedna a jako ze mam V6 to powinny byc dwie mam nadzieje ze calosc otrzymam do konca tygodnia wtedy zegarek pochula u mnie tak z kilka dni i bedzie gotowy
A teraz zdjecia:
EGT z przodu
EGT z boku
Tez z przodu ale w ciemnosciach
Pozdrawiam