Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dodatkowe wskazniki - podlaczenie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dodatkowe wskazniki - podlaczenie

Postprzez Gato » 1 marca 2007, 10:54

Udalo mi sie w koncu zdobyc wskazniki VDO - temp. i cisn. oleju oraz doladowania. O ile nie bedzie problemu z zabudowa (Galeria Tonow), o tyle z podlaczeniem nie jest latwo.
Diagtronik, Unitronic wykrecaja sie od roboty. Ustalilem ,ze www.xenon.waw.pl moze sie podejmie, ale sa jakies klopoty z podlaczeniem czujnika cisn. oleju.
Czy moze ktos poleci mi jakiegos innego fachowca od tej roboty ?
Chodzi o podlaczenie czujnikow, poprowadzenie kabli do slupka. Oczywiscie w W-wie
Gato
Sport
Sport

Auto: różne

Reklama

Re: Dodatkowe wskazniki - podlaczenie

Postprzez Streat » 1 marca 2007, 12:01

Gato, jak to nie jest jakaś tajemnica napisz ile w Galerii Tonów życzą sobie za wykonanie słupka - może być na pw :roll:

Co do wskaźników to Silver200 sam podłączał (temp. oleju), Andrzej-TDi też chyba sam (temp. oleju i boost) i Jazwes miał podłączone w Unitronicu może wystarczy u nich podejrzeć jak jest zrobione i samemu tak zrobić :wink:
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez klauspolo » 1 marca 2007, 12:24

Witam. Mam u siebie taki zestaw wskaznikow tyle ze firmy auto meter. Podłączylem je sam, temp. oleju- wkrecasz w korek od miski olejowej, cisnienie oleju- dorabiasz trójnik u tokarza i wkrecasz w miejsce ori czujnika aby sie zmiescily dwa, cisnienie doladowania wkrecilem w EGR poprzez dysze z instalacji LPG :mrgreen:
Co do słupka polecam kupic słupek firmy Carzone i połaczyc go z ori słupkiem, nastepnie wszystko wyszpachlowac i pomalowac, koszt niewielki a efekt taki sam jak ten z GT.
Obrazek
klauspolo
Sport
Sport

Auto: Rocco++++
Silnik: CDAA 1.8

Postprzez Gato » 1 marca 2007, 15:48

Dzieki, chlopaki, ale nie chodzilo mi o "zrob to sam", jestem tylko kierowca bez czasu, warunkow i checi :wink:

Poki co wyglada, ze zlece to Autoserwisowi Bokserska.

Streat, jeszcze nie wiem, jutro bede negocjowal 8)
Gato
Sport
Sport

Postprzez Silver » 1 marca 2007, 15:51

Gato - napisz ile zapłaciłes i gdzie dostałes te wskazniki -moze byc na priv !

Sam sie rozglądam za takim zestawem ale bez cisnienia oleju.
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez Gato » 1 marca 2007, 15:55

silver_leon, jesli chodzi o VDO to jedyna sensowna opcja jest Galeria Tonow ( www.galeriatonow.pl ). Maja kontakt z przedstawicielami Siemens VDO (Drabpol) , choc zamawianie to droga przez meke - musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Myslalem, ze odpuszcze i zamowie Greddy z US, ale w ostatniej chwili sie udalo :-) VDO to jedyna alternatywa jesli chce sie miec dokladne wskazniki (a nie serie auto.... ).
Cena mojego kompletu: 850 PLN. Wskazniki sa mniej wiecej w tych samych cenach (!).
Gato
Sport
Sport

Postprzez klauspolo » 1 marca 2007, 20:18

No bez przesady, według mnie to nie jedyna alternatywa, jest jeszcze wiele firm a miedzy innymi Auto-Meter nie mylic z Auto-Gauge :wink: cenowo podobnie do twoich a pasuja o wile lepiej do zegarow w ARLu :-D
Obrazek
klauspolo
Sport
Sport

Postprzez Gato » 1 marca 2007, 21:04

klauspolo napisał(a):No bez przesady, według mnie to nie jedyna alternatywa, jest jeszcze wiele firm a miedzy innymi Auto-Meter nie mylic z Auto-Gauge :wink: cenowo podobnie do twoich a pasuja o wile lepiej do zegarow w ARLu :-D

Zmartwie Cie - autometer i autogauge to praktycznie to samo - poszukaj w sieci... Chocby pasowaly pieknie nie zaloze - liczy sie przede wszystkim dokladnosc.
Gato
Sport
Sport

Postprzez klauspolo » 1 marca 2007, 22:11

Nie zartuj sobie, auto-gauge to wyrób w stylu made in china a auto-meter to sprawdzone wskażniki amerykańskie, jedne z najpopularneijszych i wcale nie najtańszych w światku tuningowym zaraz obok takich firm jak greddy i apexi.... porównaj cene wyrobow auto-gauge i auto-meter :roll:
Mam je zamontowane u siebie i sa super dokladne a wiec nie wiem skad czerpiesz takie informacje...
Obrazek
klauspolo
Sport
Sport

Postprzez Streat » 1 marca 2007, 22:36

klauspolo, zajrzyj na http://streetracing.pl/ i poszukaj było trochę tematów o tych wskaźnikach. I nie masz racji i nie porównuj Greddy do Auto-meter bo dzieli je przepaść :wink:

Sam w wakacje sprawdzałem odczyt z VAG`a z tym ze wskaźnika auto-meter i szczególnie boost to ostro przekłamuje :roll:
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez buryy » 2 marca 2007, 08:49

klauspolo napisał(a):Co do słupka polecam kupic słupek firmy Carzone i połaczyc go z ori słupkiem, nastepnie wszystko wyszpachlowac i pomalowac, koszt niewielki a efekt taki sam jak ten z GT.

Niby koszt niewielki a za to jaka nieprzyjemna masa lecąca w Twoim kierunku przy, odpukac, dzwonie... IMO im lzejszy słupek tym lepiej, u mnie tworzy sie z laminatu
buryy
Stella +
Stella +

Auto: ..
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez PiotrekS » 2 marca 2007, 09:39

chlopaki nie wiem jak u Was z odczytami na wskaznikach Auto-meter ale u mnie boost sie kreci w peaku w okolicach ciutke ponad 1 bar a VAG pokazuje 1,05 w szczycie wiec domniemuje ze wskaznik pokazuje dokladnie z jakas tam na pewno tolerancja, EGT musialbym sprawdzic, aj ze wskaznikow jestem zadowolony, kosztowaly ok 1200 zl w roku 2005
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez Gato » 2 marca 2007, 09:39

klauspolo napisał(a):Mam je zamontowane u siebie

To wyjasnia dlaczego sa dobre :wink:
No offence, ale jestes w powaznym bledzie. Podszedlem powaznie do sprawy wskaznikow, przekopalem mase tekstow na ich temat. Zdecydowalem sie na VDO bo sa dokladne i nie znam tanszej i dobrej alternatywy dla Greddy, Defi itd. Dalsza dyskusja nie ma sensu, z mojej strony EOT.
Gato
Sport
Sport

Postprzez klauspolo » 2 marca 2007, 14:10

Również porownywałem moje wskazniki z odczytem z vag`a i różnice były minimalne :-D Jestem z nich bardzo zadowolony :-D
Obrazek
klauspolo
Sport
Sport

Postprzez Gato » 2 marca 2007, 18:25

Streat napisał(a):Gato, jak to nie jest jakaś tajemnica napisz ile w Galerii Tonów życzą sobie za wykonanie słupka

Ok 400 PLN ( drugi tez pociagaja farba, zeby ladnie pasowalo)
Gato
Sport
Sport

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne