Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przemek_raq napisał(a):czujniki przy kołach sprawdzone, styki wyglądały jak nowe, zero wilgoci ani brudu więc przyczyna musi tkwić gdzieś indziej....jakieś pomysły??
przemek_raq napisał(a):za duża odległość czujnika od pierścienia, ma być ok 1 mil.
przemek_raq napisał(a):Witam, mój problem polega na tym, że po przejechaniu ok 10 km wyłącza się kontrola trakcji i zapala kontrolka. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym odpaleniu jej nie ma ale pojawia sie znów po przejechaniu ok 10 km, nie mam pojęcia co może być przyczyną. Byłem u mechanika na komputerze (posiadał jakiś program Bosh'a do diagnostyki sterowników) wyskoczył błąd 0522 Błąd szyny CAN, Uszkodzony sterownik silnika. Czy ktoś już się spotkał takim problemem![]()
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
fufcik napisał(a):cos ala czujniki ABS-u tylko od TCSa
michał kozak napisał(a):fufcik napisał(a):cos ala czujniki ABS-u tylko od TCSa
niema czegoś takiego , TCS opiera sie na czujnikach ABSu
Jeśli masz 1AJ to masz tylko TCS.
Adamek napisał(a):Czyli chyba jest ESP...
Marcin_TDI napisał(a):daj mu gazu na 3tys i pusc sprzeglo. jak TCS wlaczony (kontrolka nie swieci sie) to kola nie beda boksowaly a jak tcs off(kontrolka sie swieci) to bedzie piszczal i dymil
Adamek napisał(a):PFR Electronic Stability Programme (ESP)
piotrp napisał(a):Zauważyłem też, że na śliskiej nawierzchni przy gwałtownym dodaniu gazu zdaża sie ze szarpie prawe przednie kolo i nie wiem czemu. Uczucie tak jakby trafiło na suche podłoże albo samo skręcało. Nawet samochód od tego sie zatrzęsie.
[glow=red]pomocy[/glow]
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości