Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Colgate napisał(a):Problem głównie taki, że będziesz miał czarną klapę... Ale skoro masz czarny kolorek to pewnie nie bedzie widać
Pod wyjątkiem ze lewa rurka bedzie scieta o 1-2 cm i końcówki beda sciete jak w orinixu napisał(a):a moze podwojna okragla z gamy MGmotorsport ?
Tonny S napisał(a):Pod wyjątkiem ze lewa rurka bedzie scieta o 1-2 cm i końcówki beda sciete jak w orinixu napisał(a):a moze podwojna okragla z gamy MGmotorsport ?
Robal napisał(a):Jeśli nie chcesz kalińskiego to kup najzwyklejsza dwururkę (z nierdzewki oczywiście), ale taką żeby całkowicie wypełniała wcięcie w zderzaku. Ja mam taką u siebie i na prawde wyglada to lepiej niż oryginał w TS-ie. Średnica rurki to ok 70 mm. Jedna jest cofnięta względem drugiej o ok 10 mm i bardzo fajnie to gra z łukiem zderzaka. Jutro zrobię zdjęcie i tu wrzucę. Sam ocenisz, czy ci się podoba
Marcin_TDI napisał(a):tez taka mialem tyle ze mniej wysunieta niz michal...
loozik napisał(a):wracajac do tematu koncowki - jak juz ktos wczesniej zauwazyl, to w zderzaku TSa dziura na koncowke jest lekko przesunieta do srodka. Jak teraz zamontowac ta koncowke?? Czy pan Heniu zajmujacy sie tlumikami mi to jakos przyspawa?? Chce, zeby to tez dobrze wygladalo nie tylko z zewnatrz, ale takze z tylu koncowki.
leoTDI napisał(a):witam ponownie,
i już jeżdżę z końcówką ... od Kalińskiego (bez wkładu). A jednak![]()
Oczywiście mieliście ... racjęTo idealna kształem, i zarazem pasująca świetnie do stylistyki tyłu
auta końcówka![]()
Robiona na zamówienie - po uzgodnieniu z firmą Kadex w Cz-wie - co i jak. Pan Hubert zażyczył sobie
rysunek i taki sporządziłem (w załączeniu - może komuś się przyda)
http://republika.pl/zbyszko/images/KAL_180.doc
W rzeczywistości otwory zostały rozmieszczone bardziej skrajnie (zaślepka od tłumika).
Oczywiście tłumik był (jakże inaczej) ... przesunięty
![]()
Obrazek
Montaż końcówki w Kadexie został zrobiony SUPER (jakość połączeń, spawów). Wielkie brawa dla firmy
Fotek niestety nie posiadam (nie miałem aparatu ze sobą), ale kiedyś wrzucę.
Swoją drogą WIELKIE słowa podziękowania dla tych, którzy namawiali na tą końcówkę,
w dodatku w jedynym i słusznym rozmiarze = MAX![]()
Szczególnie intensywnie czynił to baccardi, ale słowa podziękowania też dla bartexxa (fotki) oraz
colgatea (fotki dzięki którym wiedziałem, że jednak średnia będzie za mała)
Dano napisał(a):Dobra postanowione Marcin_TDI, namówił mnie na średnią bez wypełnienia.
Jest ktos może chętny na jakieś zbiorowe zamówienie to bedzie taniej.
Podobno Uki cos zamawia ?
Robal napisał(a):...no i weź coś zrób z tymi cyckami...
bacardi napisał(a):a znajac Ciebie i tak nie dopuscisz aby sie zabrudzila
Colgate napisał(a):A jesli chodzi o zamówienie grupowe to zapytam u nas w S-R - ktoś chciał zamówić końcówkę od Kalińskiego...
leoTDI napisał(a):bierz dużą i bez wypełnienia
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości