Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
zxc206 napisał(a):http://www.groupon.pl/deals/krakow?nlp=&CID=PL_CRM_96_0_0_0&utm_source=Deal_general_newsletter&utm_medium=All_Cities&utm_content=Initial_Version&utm_campaign=Varies
Prosze bardzo KRK
darek87dz napisał(a):stosował ktoś? czy to rzeczywiście działa? (na marginesie - mam manualną klimę).
? nie śmiać się, jestem zielonyrurkę odpływową od klimy
vwir z TCP napisał(a):Walczyłem z klimą w moim aucie. Od kilku lat próbuję ją odgrzybić i wszelkie środki działają maksymalnie przez kilka dni, może tygodni. Próbowałem już wurth, nano silver, crc airco cleaner (zarówno bezpośrednio na parownik jak i przez wentylator), próbowałem wielokrotnie ozonować (na kilka sposobów) i problem był zawsze ten sam: dopóki używam klimy to jest ok, ale gdy tylko wyłączę to wali grzybem. Generalnie już się zastanawiałem, czy nie rozbierać deski i nie wyciągać parownika. Ale jako iż od niedawna mam takie ustrojstwo do dyspozycji: http://www.karcher.pl/pl/...ic/15123570.htm to potraktowałem parownik parą. Wyciągnąłem schowek pasażera i wentylator i jechałem parą bezpośrednio na parownik. Dojście nie jest rewelacyjne, ale starałem się to zrobić dokładnie. Później miałem jakąś resztkę crc airco cleaner to też poszedł na parownik, a na koniec jeszcze raz przeleciałem parą. Od kilku dni testuję i jest super - nic nie śmierdzi. Tak to jeszcze nie miałem od kiedy kupiłem auto. Zobaczymy jak będzie po miesiącu czy dwóch, ale jeśli ktoś z Was nie może sobie poradzić ze smrodem z klimy to to wydaje się być dobrym sposobem.
kornat napisał(a): a plak pomógł, tylko na jak długo to się okaże dokładniej tego lata j
TeddyBB napisał(a):Plak zakleił ci tylko tego grzyba skutecznie zmniejszając przepustowość parownika.
kornat napisał(a):Zanim poskładałem umyłem wodą z płynem aby odtłuścić parownik z wnęką po piance.
kornat napisał(a):Raczej nie powinno jeżeli wszystko umyłem później
kornat napisał(a):zostawiłem to na parę min aby wszystko spłynęło i tak dwa razy
Martinus1985 napisał(a):TeddyBB
Lepszy będzie Wurth czy sprężarka i środek Ecolab Incidur Spray
pablito napisał(a):Jak karcherem na myjni psikam wprost na parownik, całą powierzchnię.
kornat napisał(a):vwir z TCP napisał(a):Walczyłem z klimą w moim aucie. Od kilku lat próbuję ją odgrzybić i wszelkie środki działają maksymalnie przez kilka dni, może tygodni. Próbowałem już wurth, nano silver, crc airco cleaner (zarówno bezpośrednio na parownik jak i przez wentylator), próbowałem wielokrotnie ozonować (na kilka sposobów) i problem był zawsze ten sam: dopóki używam klimy to jest ok, ale gdy tylko wyłączę to wali grzybem. Generalnie już się zastanawiałem, czy nie rozbierać deski i nie wyciągać parownika. Ale jako iż od niedawna mam takie ustrojstwo do dyspozycji: http://www.karcher.pl/pl/...ic/15123570.htm to potraktowałem parownik parą. Wyciągnąłem schowek pasażera i wentylator i jechałem parą bezpośrednio na parownik. Dojście nie jest rewelacyjne, ale starałem się to zrobić dokładnie. Później miałem jakąś resztkę crc airco cleaner to też poszedł na parownik, a na koniec jeszcze raz przeleciałem parą. Od kilku dni testuję i jest super - nic nie śmierdzi. Tak to jeszcze nie miałem od kiedy kupiłem auto. Zobaczymy jak będzie po miesiącu czy dwóch, ale jeśli ktoś z Was nie może sobie poradzić ze smrodem z klimy to to wydaje się być dobrym sposobem.
A mi pomogło:
u mnie było podobnie, że śmierdziało po wyłączeniu klimy i kupiłem piankę Plaka (atasu). Spryskałem parownik wraz obudową od środka, zostawiłem to na parę min aby wszystko spłynęło i tak dwa razy. Za trzecim po aplikacji zamontowałem wentylator i włączyłem nadmuch na 3 min. W między czasie wymyłem wentylator pędzelkiem i wodą z płynem FairOczywiście go nie zanurzyłem. Zanim poskładałem umyłem wodą z płynem aby odtłuścić parownik z wnęką po piance. Później wietrzyłem auto przez tydzień bo tak wszystko capiło chemią
Zaaplikowałem również w nawiewy na nogi pasażerów z tyłu.
Operację wykonałem w tamtym roku w październiku do dnia dzisiejszego klimę używałem już parę razy i nic nie śmierdzi. Aha, przed poskładaniem na dole parownika zebrały się takie kłębki i do tej pory nie wiem co to było.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość