Od poniedziałku dobrze się czyta, nie ma co

A tak serio. Dokładnie rok temu rozpoczynałem szukanie samochodu. Oglądałem, jeździłem i kalkulowałem w leasingu auta nowe, jak i nowe ale już zarejestrowane. Były to: Leon FR i Cupra, Octavia RS, Golf GTI, Audi A3, Focus ST, Clio RS Trophy, Megane GT, PUG 308 GTI, Civic TypeR oraz Alfa Romeo Giulietta. Koniec końców z początkiem maja zamówiłem nową Cuprę, którą odebrałem już w czerwcu.
W mojej ocenie Leon (1.8 albo Cupra) to najlepsze daily jeśli bierzemy pod uwagę to co dostajemy i w jakich pieniądzach. Po wszelkich rabatach (dla firm) i biorąc leasing VB nie ma lepszej ofert na rynku na auto nowe, taka prawda... Warto też szukać auta w całej Polsce, bo oferty na ten sam samochód mogą różnić się nawet o kilka tysięcy złotych (u mnie było to 6 tyś. zł).
W życiu warto czasem coś zmienić, więc gdybym drugi raz miał kupić auto w tym segmencie w pierwszej kolejności byłyby to inny VAG. Wcześniej jeździłem kilkoma francuskimi samochodami, a jednym nawet się ścigałem i mimo mojej wielki miłości do tych aut, muszę przyznać, że VAGi jako daily są lepsze.