Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ST w kolorze Nevada White dla uściśleniasnlk napisał(a):@trixtin ST czy 5D?
ZibiW napisał(a):Właśnie załatwiłem z moim handlowcem zmianę zamówienia i za dopłatę 1600 zł będzie to:
ST FR 1.8 2018 na 5 gwarancji do odbioru marzec 2018
Wydaje mi się że rewelacja![]()
![]()
trezor napisał(a):ZibiW napisał(a):Właśnie załatwiłem z moim handlowcem zmianę zamówienia i za dopłatę 1600 zł będzie to:
![]()
Dopłaciłeś za to, że będziesz miał później samochód?
trezor napisał(a):ZibiW napisał(a):Właśnie załatwiłem z moim handlowcem zmianę zamówienia i za dopłatę 1600 zł będzie to:
![]()
Dopłaciłeś za to, że będziesz miał później samochód?
trezor napisał(a):Dopłaciłeś za to, że będziesz miał później samochód?
Evo napisał(a):Takie gadanie z tą gwarancją. Mi wymienili silnik na gwarancji, koszt naprawy to połowa wartości auta. Nawet jak mi odrzucą wszystkie inne roszczenia w kolejnych latach w stylu wytartego fotela, parujących lamp etc., to chyba i tak źle nie wyszedłem
ZibiW napisał(a):Evo napisał(a):Takie gadanie z tą gwarancją. Mi wymienili silnik na gwarancji, koszt naprawy to połowa wartości auta. Nawet jak mi odrzucą wszystkie inne roszczenia w kolejnych latach w stylu wytartego fotela, parujących lamp etc., to chyba i tak źle nie wyszedłem
i wszystko w temacie
sgl11 napisał(a):Od którego tygodnia bieżącego roku, samochody oznaczone są już rokiem produkcji 2018r? Zamawiałem kiedawno Leona ST 2.0 TDI, handlowiec zapewnił mnie, że będzie to rok produkcji 2018, odbiór koniec stycznia.
pablo83 napisał(a):sgl11 napisał(a):Od którego tygodnia bieżącego roku, samochody oznaczone są już rokiem produkcji 2018r? Zamawiałem kiedawno Leona ST 2.0 TDI, handlowiec zapewnił mnie, że będzie to rok produkcji 2018, odbiór koniec stycznia.
Chyba chodzi o rok modelowy a nie rok produkcj.Rok modelowy 2018 jest od 22 tygodnia tego roku, czyli końcówka maja, akurat załapałem się na pierwszy tydzień produkcji MY2018
sgl11 napisał(a):Chodzi mi o rok produkcji. Czyli mój samochód będzie wyprodukowany w styczniu i zdąża go dostarczyć do Polski do końca stycznia?
gzes napisał(a):Witam, ponownie. Jak już pisałem wcześniej złożyłem zamówienie na leona w połowie lipca (FR 1.4, 150km 5d manual, desire red) Miesiąc temu
dealer dzwonił że wszystko idzie zgodnie z planem i że najpóźniej w połowie listopada auto będzie do odbioru. Dzisiaj dostaje telefon że są straszne restrykcje na silniki 1.4 150 (co to kur.a znaczy?) i mój leon będzie w lutym przyszłego roku ale to też nie jest pewne. Zapaliłem się, dealer uspokaja że znalazł niemal identyczny model gdzieś w poznaniu i czy go biorę? Panowie pomóżcie. o co kaman jak z nim gadać? Brać ten co oferuje? Wiadomo ile on stoi na placu. Z drugiej strony na umowie mają termin 30.11 co będzie jeśli się z niego nie wywiążą? Proszę o rady jutro jadę do niego.
KrecikTurbo napisał(a):gzes, zależy co tam stoi, jak stoi pół roku to chyba lepiej poczekać albo zabierać zaliczkę po terminie.
potter napisał(a):gzes napisał(a):Witam, ponownie. Jak już pisałem wcześniej złożyłem zamówienie na leona w połowie lipca (
Generalnie to że 1.4 150KM ma restrykcje było wiadome od jakiegoś czasu ale mając na uwadze że zamawiałeś auto w lipcu spodziewałbym się że do listopada będzie gotowe. Generalnie ta jednostka jest bardzo popularna i nie nadążają z dostawami.
Ja zamawiałem pod koniec września i na umowie miałem zapisany ostateczny termin 22 lutego.
Coś mi nie pasuje w wersji dealera bo chyba ostatnio coś w temacie 1.4 się odblokowało. Mój sprzedawca mówił że pod koniec października (czyli teraz) auto powinno zjechać z taśmy. Inni na forum pisali ostatnio podobne rzeczy jeśli chodzi o ich zamówienia więc przeciągniecie u Ciebie jest dziwne żeby nie powiedzieć podejrzane.
Zobacz czy na umowie masz zaliczkę czy zadatek. Jeśli zadatek to dealer w przypadku niewywiązania musi zwrócić dwukrotność tej kwoty. Możesz dzięki temu albo trochę zarobić albo zyskać dobrą kartę przetargową. Jak masz zaliczkę to też możesz próbować coś ugrać.
Daj znać jak sprawy się potoczą a ja wybadam temat u swojego dealera
Katalonczyk napisał(a):trixtin napisał(a):Mi udało się zamówić w zeszły piątek Xcellence'a ST (1.4 150KM) z produkcją przewidzianą na 2 tydzień grudnia tego roku (planowany odbiór przed sylwestrem podobno ma być).
A nie chciałeś już poczekać na rocznik 2018? Ja swojego zamówiłem na początku października, lecz zamówienie cały czas czeka na wysłanie do realizacji, aby produkcja była już w styczniu.
trixtin napisał(a):Owszem można:) nawet dostałem możliwość, że jeżeli zmienię zdanie, to mogę zadzwonić i zmienią zamówienie. Ostatecznie zostanę przy aktualnym wyborze. 86,5k za 150KM z kamerą cofania, fulllinkiem i autoalarmem (bez zniżek na odkup czy lojalność) uważam, za dobrą opcję;)
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
gzes napisał(a):KrecikTurbo napisał(a):gzes, zależy co tam stoi, jak stoi pół roku to chyba lepiej poczekać albo zabierać zaliczkę po terminie.
Wydaje mi się że dealer sam dobrze nie wie co tam stoi. Przekonywał że jedyna różnica to alarm zamiast diodiwego oświetlenia wnętrza
-- 26 października 2017, 18:23 --potter napisał(a):gzes napisał(a):Witam, ponownie. Jak już pisałem wcześniej złożyłem zamówienie na leona w połowie lipca (
Generalnie to że 1.4 150KM ma restrykcje było wiadome od jakiegoś czasu ale mając na uwadze że zamawiałeś auto w lipcu spodziewałbym się że do listopada będzie gotowe. Generalnie ta jednostka jest bardzo popularna i nie nadążają z dostawami.
Ja zamawiałem pod koniec września i na umowie miałem zapisany ostateczny termin 22 lutego.
Coś mi nie pasuje w wersji dealera bo chyba ostatnio coś w temacie 1.4 się odblokowało. Mój sprzedawca mówił że pod koniec października (czyli teraz) auto powinno zjechać z taśmy. Inni na forum pisali ostatnio podobne rzeczy jeśli chodzi o ich zamówienia więc przeciągniecie u Ciebie jest dziwne żeby nie powiedzieć podejrzane.
Zobacz czy na umowie masz zaliczkę czy zadatek. Jeśli zadatek to dealer w przypadku niewywiązania musi zwrócić dwukrotność tej kwoty. Możesz dzięki temu albo trochę zarobić albo zyskać dobrą kartę przetargową. Jak masz zaliczkę to też możesz próbować coś ugrać.
Daj znać jak sprawy się potoczą a ja wybadam temat u swojego dealera
Zaliczka, dzięki za opinię jutro będę u niego to może diwiem się coś więcej.
-- 27 października 2017, 20:45 --
Po wizycie u daelera dowiedziałem się trochę konkretów. Przewidywalny termin produkcji zamówionego auta to 6 tydzień 2018r. z możliwością kolejnego przesunięcia.więc ta opcja raczej nie wchodzi w grę. Propozycja jaka padła to ściągnięcie takiego samego modelu z 1 różnicą: alarm zamiast diodiwego oświetlenia wnetrza. Zdziwiło mnie to że sprzedawca nie był mi w stanie powiedzieć gdzie aktualnie to auto sie znajduje
podobno samochód został wyprodukowany w lipcu a od sierpnia znajduje sie na terenie Polski. Cena z zamówienia to 82.200 jak myślicie czy w związku z zaistniałą sytuacją jest szansa jeszcze coś ugrać?
Pozdrawiam
gzes
trzepol napisał(a):Katalonczyk napisał(a):trixtin napisał(a):Mi udało się zamówić w zeszły piątek Xcellence'a ST (1.4 150KM) z produkcją przewidzianą na 2 tydzień grudnia tego roku (planowany odbiór przed sylwestrem podobno ma być).
A nie chciałeś już poczekać na rocznik 2018? Ja swojego zamówiłem na początku października, lecz zamówienie cały czas czeka na wysłanie do realizacji, aby produkcja była już w styczniu.
Daj znac jak cos bedziesz wiecej wiedziec. Ja zrobilem podobnie na koniec wrzesnia. Z tego co mi przekazano to na identyczne 1.4 150km wytawiono zamowienie tego samego dni i za miesiac mial byc odbior. Moje zamowienie jeszcze czeka na liscie do produkcji u importera. Mam nadzieje ze nikt nic nie zawali i na poczatku roku sie wyprodukuje....
-- 28 paź 2017, o 11:36 --trixtin napisał(a):Owszem można:) nawet dostałem możliwość, że jeżeli zmienię zdanie, to mogę zadzwonić i zmienią zamówienie. Ostatecznie zostanę przy aktualnym wyborze. 86,5k za 150KM z kamerą cofania, fulllinkiem i autoalarmem (bez zniżek na odkup czy lojalność) uważam, za dobrą opcję;)
Mozesz wiecej szczegolow wrzucic co do wersji FR czy jaka i co dodatkowo dobrałes bo cena dobra?
Kupujesz jak mój kolega zawsze za niewiarygodną cenę i to bez zniżek. Mnie się nigdy nie udajetrixtin napisał(a):86,5k za 150KM z kamerą cofania, fulllinkiem i autoalarmem (bez zniżek na odkup czy lojalność) uważam, za dobrą opcję;)
Nie mówię, że bez rabatów tylko, że bez odkupu i lojalności (zmieniam 16-letnie renault) udało się taką cenę osiągnąć. Na powyższa cenę wpływa np. rabat za grupę zawodową. Coś dało się też ugrać z powodu płatności gotówką i jeszcze kilka składowych się zebrało. Cały proces negocjacji ceny to ponad miesiąc rozmów i podchodów:)szczepan napisał(a):Kupujesz jak mój kolega zawsze za niewiarygodną cenę i to bez zniżek. Mnie się nigdy nie udajetrixtin napisał(a):86,5k za 150KM z kamerą cofania, fulllinkiem i autoalarmem (bez zniżek na odkup czy lojalność) uważam, za dobrą opcję;)
komoornik napisał(a):FWD
Humcyk napisał(a): a tak ogólnie znacie jakieś większe wady 300-tki? co warto poprawić?
Humcyk napisał(a):Dowiedziałem się, że w przyszłym tygodniu rusza produkcja mojej Cupry i będzie trwać około 3-4 tygodni. Przybliżony czas na odbiór przy zakupie był styczeń, ciekawe czy uda im się szybciej... a tak ogólnie znacie jakieś większe wady 300-tki? co warto poprawić?
maciek89 napisał(a):@trezor, daj spokój...Najzabawniejsze jest to, że FWD w Cuprze przeszkadza tym, którzy Cupry nie mają
![]()
![]()
Polska
Za to 4Drive to bylejaki haldex i ogólnie to trzeba być frajerem żeby tyle kasy płacić za hiszpańską skodę, a te 300 kunia z dwóch literków to 60tys nie wytrzyma, no i gdzie tym jeździć...
Ja mam Bridgestone Turanza T001. Bałem się, że będą głośne ale jest OK.trixtin napisał(a):Dzięki za informacje, a jak się to na do "normalnego" Leona jeżeli chodzi o opony?
komoornik napisał(a):Nikt mi nie wmówi, że w polskich warunkach klimatycznych tak mocne auto FWD i to do "zabawy" po mieście ma sens.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości