Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
adam1212, np. tu http://allegro.pl/oryginalny-olej-do-man-skrzyni-skoda-vw-audi-seat-i3801156456.html <- olej do skrzyni 5 biegowej EGS/EBFadam1212 napisał(a):możesz podać link bo ja znalazłem za 100zl tylko oryginał
Przed wymianą nie szumiałoAxee napisał(a):rodzyn889, czy przed wymiana tez szumialo? Jaki dokladnie olej tam nalales?
ciekawe jaka norma VWrodzyn889 napisał(a):Castrol Syntrans 75w-80 norma VW
rodzyn889, nie kombinuj tylko wlej tam oryginala VW G052171A2.rodzyn889 napisał(a):Jutro wlewamy 80w90 jak nic się nie zmieni to skrzynia do regeneracji lub wymiana.
No tym razem może się posłucham (on jest 75w z tego co kojarze), mamy go na miejscu a jutro będę robić geometrię więc przy okazji się wymieni, dam znać czy pomogło.Axee napisał(a):G052171A2
Na 5 na pewno szumi i chyba lekko na 6 biegu lecz nie jestem pewny do koca, dobrze poczytam co i jakmarcin7x5 napisał(a):Jeżeli tylko na jednym biegu to raczej nie będzie to wina oleju.
... ale, najlepiej podczas jazdy, miedzy trybyrodzyn889 napisał(a):wsadzić palca
-arti- napisał(a):Bodajże Nr. 17 sześciokątny - czyli Inbus.
a ten olej mozna smialo wlewac?Leon2014 napisał(a):http://www.sklepy24.pl/sklep/samcar_pl/produkt/febi-bilstein-21829/4018555
michal3m napisał(a):Panowie zgłupiałem jaki olej polecacie do skrzyni 5 biegowej w asv? jakie musi spełniać normy? nie wiem jaka to skrzynia mogę podać vin na pw, prosze o pomoc.
michal3m napisał(a):Panowie zgłupiałem jaki olej polecacie do skrzyni 5 biegowej w asv? jakie musi spełniać normy? nie wiem jaka to skrzynia mogę podać vin na pw, prosze o pomoc.
powe88 napisał(a):michal3m napisał(a):Panowie zgłupiałem jaki olej polecacie do skrzyni 5 biegowej w asv? jakie musi spełniać normy? nie wiem jaka to skrzynia mogę podać vin na pw, prosze o pomoc.
Polecam tylko i wyłączne ORI z ASO. Będziesz miał pewność że nie podróbka oraz cena przystępna około 40zł 1l napisz mi jaką masz skrzynie to ci podam tabelkę jakie parametry i ile wchodzi do skrzyni.
grzes86 napisał(a):michal3m napisał(a):Panowie zgłupiałem jaki olej polecacie do skrzyni 5 biegowej w asv? jakie musi spełniać normy? nie wiem jaka to skrzynia mogę podać vin na pw, prosze o pomoc.
W etce do 5-biegowej skrzyni zalecany jest olej o symbolu G060726A2. Różnica jest tylko w ilości napełnienia poszczególnych skrzyń, w jednych 1,6l w drugich 1,9l.
michal3m napisał(a):skrzynia egs z tego co widze, to am być ten olej co podaliscie?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość