ale niektórzy kupują R tylko dlatego, że to VW i niby lepszy od Seata...
Niektórzy kupują R bo Seat nie oferuje bezpośredniego odpowiednika - 5/3 drzwiowego hatchbaka z napędem na 4 koła.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ale niektórzy kupują R tylko dlatego, że to VW i niby lepszy od Seata...
grigri2 napisał(a):U mnie to wyglądało tak:
11.04.2018 złożenie zamówienia,
07.05.2018 info że auto poszło do produkcji,
15.05.2018 gotowe,
22.05.2018 auto u dealera Świtoń - Paczkowski w Lubinie,
28.05.2018 planowany odbiór![]()
Seat Leon ST wersja Full Led,silnik 1.4 TSI 125 KM, pakiet Comfort +, czarne relingi, przyciemniane szyby, felgi 17 Dynamic Machined 30/4.
fakir151 napisał(a):grigri2 napisał(a):U mnie to wyglądało tak:
15.05.2018 gotowe,
Seat Leon ST wersja Full Led,silnik 1.4 TSI 125 KM, pakiet Comfort +, czarne relingi, przyciemniane szyby, felgi 17 Dynamic Machined 30/4.
W umowie jaką miałeś planowaną datę realizacji zamówienia?
grigri2 napisał(a):fakir151 napisał(a):grigri2 napisał(a):U mnie to wyglądało tak:
15.05.2018 gotowe,
W umowie jaką miałeś planowaną datę realizacji zamówienia?
Końcówka września.
AgataJ napisał(a):Witam! Jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiałość!04.08.18 zamówiłam Leona FR 2.0 TSI DSG-7. Jak myślicie jaki będzie czas oczekiwania biorąc pod uwagę wszelkie zmiany, które niedawno weszły? Tu mam na myśli między innymi silnik i filtr cząstek stałych. Zostałam uprzedzona u dealera w Lubinie, że należy się nastawić na 6-7 miesięcy, we Wrocławiu usłyszałam, że na ten moment nic nie wiadomo, choć ponoć jakiś Leon, już z silnikiem 2.0, załapie się do produkcji zaraz po przerwie lipiec-sierpień. Czy ktoś również złożył zamówienie w tak mało dogodnym momencie? Pozdrawiam!
AgataJ napisał(a):Witam! Jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiałość!04.08.18 zamówiłam Leona FR 2.0 TSI DSG-7. Jak myślicie jaki będzie czas oczekiwania biorąc pod uwagę wszelkie zmiany, które niedawno weszły? Tu mam na myśli między innymi silnik i filtr cząstek stałych. Zostałam uprzedzona u dealera w Lubinie, że należy się nastawić na 6-7 miesięcy, we Wrocławiu usłyszałam, że na ten moment nic nie wiadomo, choć ponoć jakiś Leon, już z silnikiem 2.0, załapie się do produkcji zaraz po przerwie lipiec-sierpień. Czy ktoś również złożył zamówienie w tak mało dogodnym momencie? Pozdrawiam!
endrjugablota napisał(a):Dsg 7 w silniku 2.0? Coś nowego wydali? Wydawało mi się że skrzynia miała wytrzymalosc max 250nm, a tyle to ma silnik 1.8 tsi bodajże?
AgataJ napisał(a):JasneNie dobierałam za wielu rzeczy, tylko takie, z których wiem, że będę korzystać. Pakiet podstawowy Basic Assistant, system bezkluczykowego dostępu, full link, schowek z funkcją bezprzewodowego ładowania telefonu i wzmacniaczem sygnału, felgi 18' performance machined, łopatki do zmiany biegów i pakiet Comfort+ z czujnikami parkowania, nawigacją i SEAT sound system, pełna skóra i nowy kolor szary
Cena po wszystkich rabatach, w tym z takim za zostawienie auta w rozliczeniu, wyniosła 122 900 zł. Pozdrawiam
AgataJ napisał(a):Wersja z silnikiem 2.0 jest droższa o 4 200 zł w porównaniu do poprzedniej wersji z silnikiem 1.8. Cena katalogowa modelu, który wybrałam zaczyna się od 109 500 zł. Za moją wersję katalogowo wyszło 137 255 zł.
AgataJ napisał(a):To i tak lepiej niz 6-7 miesięcymimo wszystko po ciuchu liczę, że będzie do końca roku
karlos napisał(a):Dostałem dziś ofertę skorzystania z promocyjnego odkupu mojego Leona i wzięcia nowego po FL - bez oczekiwania o czym wątek![]()
Pan sprzedawca zapewniał, że super oferta. Cena za samochód po wszystkich rabatach: 74000. To taniej jak mój Leon z wyprzedaży rocznika.
Poprosiłem więc o wycenę takiego samego finansowania - czyli 10% wkład + 48 miesięcy + wysoki wykup.
rata: 1080 zł. Teraz płace 900180 zł/miesięcznie więcej za to samo auto... Poszaleli w tym seacie.
AgataJ napisał(a):To dobra wiadomość! Mój zamówiony na początku sierpnia więc mam nadzieję, że listopad- grudzień jest realnya jaką masz konfigurację?
Cezarrr napisał(a):AgataJ napisał(a):To dobra wiadomość! Mój zamówiony na początku sierpnia więc mam nadzieję, że listopad- grudzień jest realnya jaką masz konfigurację?
Leon ST FR 2.0 TSI 7-biegowa automatyczna DSG Start/Stop
Kolor: Nevada White
18-calowe felgi aluminiowe Performance 30/1
Full Link
Kamera cofania
Pakiet Comfort+
Pakiet wspomagania jazdy Comfort Assistant
Pakiet zimowy
Audio Beats System
KubaaBia napisał(a):karlos napisał(a):Dostałem dziś ofertę skorzystania z promocyjnego odkupu mojego Leona i wzięcia nowego po FL - bez oczekiwania o czym wątek![]()
Pan sprzedawca zapewniał, że super oferta. Cena za samochód po wszystkich rabatach: 74000. To taniej jak mój Leon z wyprzedaży rocznika.
Poprosiłem więc o wycenę takiego samego finansowania - czyli 10% wkład + 48 miesięcy + wysoki wykup.
rata: 1080 zł. Teraz płace 900180 zł/miesięcznie więcej za to samo auto... Poszaleli w tym seacie.
Czyli koszt leasingu wiekszy niz aktualnie. Czy cos ekstra jest w tym ?
KubaaBia napisał(a):Cezarrr napisał(a):AgataJ napisał(a):To dobra wiadomość! Mój zamówiony na początku sierpnia więc mam nadzieję, że listopad- grudzień jest realnya jaką masz konfigurację?
Leon ST FR 2.0 TSI 7-biegowa automatyczna DSG Start/Stop
Kolor: Nevada White
18-calowe felgi aluminiowe Performance 30/1
Full Link
Kamera cofania
Pakiet Comfort+
Pakiet wspomagania jazdy Comfort Assistant
Pakiet zimowy
Audio Beats System
To nie ten nowy DSG ? W poprzednim nie było przypadkiem 6biegówki ?
Ale config ładnyno i 190km
tyle ze z GPFem
AgataJ napisał(a):To i tak lepiej niz 6-7 miesięcymimo wszystko po ciuchu liczę, że będzie do końca roku
AgataJ napisał(a):Mój otrzymał termin produkcji na pierwszy tydzień październikajuż potwierdzone przez fabrykę
verth napisał(a):AgataJ napisał(a):Mój otrzymał termin produkcji na pierwszy tydzień październikajuż potwierdzone przez fabrykę
To dobra informacja, czyli na mojego jest nadzieja, że może w grudniu się wyprodukuje
fakir151 napisał(a):verth napisał(a):AgataJ napisał(a):Mój otrzymał termin produkcji na pierwszy tydzień październikajuż potwierdzone przez fabrykę
To dobra informacja, czyli na mojego jest nadzieja, że może w grudniu się wyprodukuje
Dziwne, ja chyba wolałbym zaczkeać miesiąc i mieć auto z 2019 roku. Nie rozumiem euforii
KubaaBia napisał(a):To prawdaJa kupowalem z koncem listopada i nie chcialem z 2018 bo musialem miec auto na juz
AgataJ napisał(a):Mój w dniu dzisiejszym zjechał z taśmy produkcyjnej. Miało byc 6-7 miesięcy, a tu zaledwie dwa
AgataJ napisał(a):Termin miałam po mniej więcej miesiącu. Auto zostało wyprodukowane 1.10, a po dwóch tygodniach było na miejscu
AgataJ napisał(a):Jasne, ale dopiero jak odbiorę auto, bo czekam jeszcze na oponyz tego co widziałam jest już dostępny katalog roku modelowego 2019. Nie będzie tam takiej informacji?
AgataJ napisał(a):z tego co widziałam jest już dostępny katalog roku modelowego 2019
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość