Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
peter85 napisał(a):mrowa93, na Hyperach w nocy poza miastem widać bardzo niewiele na pewno mniej niż na zwykłych żarówkach, plusem Hyperów jest to, że fajnie wyglądają w lampie (dają niebiesko poświatę) ale jeżeli zależy Ci na ilości światła to zdecydowanie X-looki (miałem zamontowane w Peugeocie żony), dają dużo więcej światła niż Hypery (które też jeździły wcześniej w Peugeocie więc mam bezpośrednie porównanie) i ładne białe światło tyle, że bez niebieskiej poświaty.
Miałem też zamontowane Osram Cool Blue (te zwykłe z homologacją nie Hypery) i powiem tak, ilość światła na duży plus ale barwa już wpadała w żółty także moim zdaniem najlepsze są X-Looki bo są pomiędzy zwykłymi Cool Blue a Hyperami.
Podsumowując dla mnie Hypery nadają się tylko do jazdy po mieście (i najlepiej w dzień) X-looki świecą zdecydowanie lepiej (ich barwa jest biała nie niebieska).
Moder11 napisał(a):lec, ale w tym zestawie są również żarówki na tył, a ja nie mam z tyłu oświetleniaCzy zamontowanie powyższego oświetlenia gwarantuje prawidłową pracę/brak błędów?
czyli xlooki dają białeś światło a nie takie niebieskie bo na tym mi najbardziej zależy że nie chce być mega niebieski tylko wole czyste śnieżnobiałe światło
moge jeszcze wiedzieć w jakim Pugu miales montowane te żarówki
peter85 napisał(a):czyli xlooki dają białeś światło a nie takie niebieskie bo na tym mi najbardziej zależy że nie chce być mega niebieski tylko wole czyste śnieżnobiałe światło
Dokładnie tak, dają ładne białe światło bez niebieskiej poświaty (delikatną poświatę było widać jak spojrzałeś na wprost w samą lampę)
moge jeszcze wiedzieć w jakim Pugu miales montowane te żarówki
Do 206 po lifcie, co do postojówek to miałem te:
http://sklep.motohid.pl/pl/p/W5W-T10-12xSMD-biala-5000k/343
one dobrze komponowały się z cool blue hyper, do x-looka było w miarę ok ale jednak trochę odbiegały, chyba lepsze byłyby te:
http://sklep.motohid.pl/pl/p/W5W-T10-12xSMD-biala-4300k/241
Nie pamiętam czy do Leona 1M będzie potrzebny filtr czy nie zależy czy masz Cana ale chyba nie
A czy możesz jakiś foto z dnia/nocy zarzucić jak ci te Xlooki dają ? może być i z 206 i z 1m
Kudlaty napisał(a):Dobrze, że ktoś ma takie rozterki z kupnem żarówek jak ja miałemZależało mi na białym (nie żółtym) świetle oraz dużej ilości światła a nie tak jak ma to miejsce w hyper. Wcześniej jeździłem na tungram 90% i jeździło mi się na prawdę fajnie z tym że światło delikatnie wpadało w biały. Kupiłem i wczoraj założyłem x xenon look po przeczytaniu całego wątku i jakość światła jest genialna. Barwa dokładnie jak na zdjęciach z motohid biała z delikatną poświatą, nie miałem okazji jeszcze z nimi podróżować w nocy, ale w piątek poiwnienem coś w tym temacie więcej napisać. Na długie wleciały Tungsram Megalight 120% i postojówki z racji błędów blue vision czy coś takiego. Na prawdę bardo fajnie to świeci i wygląda (na razie w garażu, a myślę że potwierdzi się to co pisali koledy, że w trasie też światła nie brakuje).
piotrassenior napisał(a):dodam coś od siebie...
Żarówki testowane w Ibiza II FL, Ibiza III Cupra, VW Polo 6N2 oraz Leon 1P Top Sport.
Jak chodzi o H1 to polecam Osram Night Braker PlusHypery coś słabo dawają jako długie...Brakery robią robote.
W swoim Leo mam zestaw: Osram Diadem + Osram Cool Blue Hyper + Osram Night Braker Plus i jestem szczerze bardzo zadowolony.
To tylko moje zdania, nie żadne namawianie kogoś czy reklama. Mam nadzieję że pomogłem trochę w wyborze bo sam zastanawiałem się i nie wiedziałem wielokrotnie co wybrać
lec napisał(a):rozważania jak przy budowie domu conajmniej
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości