Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
maciek89 napisał(a):To bierz Astrę, Cee'd to stary i do bólu przeciętny samochód. To już lepiej Optima i dostojnie pyrkać oszczędnym dizelkiem.
https://www.otomoto.pl/oferta/kia-optim ... yFoKW.html
Wg mnie jest bardzo ładna i wnętrze w końcu jest schludne.
maciek89 napisał(a):Mnie się nie podoba kompletnie Cee'd
Fredi88 napisał(a):Ceed nie jest zlym autem... ale przesiadac sie z leona to krok w tyl... Wiem co mowie, jezdze czasem z kolega do pracy ceedem. Leon jest lepiej wykonany wyciszony i lepiej sie prowadzi. Polecam obejrzec test losia ceeda. Odechce ci sie tego auta. https://youtu.be/ufGcPWehNxU
Fredi88 napisał(a):Mnie nie musisz przekonywac. Ja ceeda znam i bym nie kupilTak jak pisalem jest gorzej wykonany od leona. A to ze inne auto wypada rownie zle... to zaden argument.
Oracle napisał(a): "fun to drive"![]()
Pik napisał(a):Cee'd GT to taki pozorant. Próbuje udawać hot hatcha, agresywna stylistyka, bajeranckie zegary, fotele recaro, pełne wyposażenie w zdaje się rozsądnej cenie. Ale nie wszystko złoto co się świeci... Silnik dostaje szybko zadyszki przy ciężkiej budzie, kiepskie hamulce i fatalna skrzynia. Ale jak ktoś nie ma dużych wymagań, to oryginalne i rzadko spotykane auto. Choć drogie jak na to co prezentuje IMHO.
marpit napisał(a):Oracle napisał(a): "fun to drive"![]()
A co to za pakiet i w jakiej wersji bo fr tego nie ma...
radek7019 napisał(a):jakiś tam onstar,
marpit napisał(a):A kolega ciekawie zrobił sprzedał Leona i przesiadł się na
radek7019 napisał(a):Astra jest zupełnie fajnym wyborem w porównaniu do Leona 1.8 DSG. Już w tym momencie Opel oferuje skrzynię automatyczną do silnika 1.6 200KM.
marpit napisał(a):Vampire1984 zawsze to coś choć przesiadka na coś gorszego![]()
kososki napisał(a):@szadubaba - ciekawe spostrzeżenia co do Astry, bo akurat chwilowo jeżdżę taką Dynamic 1.4 150KM i dla mnie porównując do Cupry to Cupra miała turboDZIURĘ, a ten się zbiera równo w całym przedziale, w którym ma moment, no chyba, że spodziewałeś się ostrego wbicia w fotel przy 1200 obr/min.
Co do słabego układu kierowniczego to zgadzam się, dla mnie w porównaniu do Cupry to dno
Odnośnie wersji 200 konnej to w Dixi-Car gdzieś w połowie grudnia mieli testówkę, jak to wygląda teraz to nie wiem.
@radek7019 - nowa generacja Leona wejdzie znacznie szybciej niż za 5-6 lat, Golf nowy wchodzi w 2019 i Leon pewnie podobnie, najpóźniej w 2020.
Ja jestem ciekawe czy gdzieś za parę miesięcy wprowadzą do Cupry DSG7 (może np. razem z wprowadzeniem wersji R), bo gdzieś mi się przewinęła taka informacja w necie, ale nie wiem czy to jakieś bzdury nie były przypadkiem
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości