Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Warsztaty i sklepy polecane przez Was

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Warsztaty i sklepy polecane przez Was

Postprzez Felype » 25 października 2010, 13:38

RadarPL napisał(a):dodatkowo teraz kiedy rano jest w okolicach zera po ok 10 sek po zapaleniu samochodu mruga czerwona lampka od temperatury cieczy chłodzącej (gaśnie dopiero jak zgaszę silniki i zapalę na nowo gdy się trochę rozgrzeje)

Dolej płynu i po sprawie, było o tym wiele razy na forum...
Felype
Sport
Sport

Auto: Leon 1M BCB

Reklama

Postprzez RadarPL » 26 października 2010, 08:12

jeżeli chodzi o dolewanie to niby jest bliżej max ale i tak doleję, myslałęm że może to jakaś awaria "miarki" w zbiorniku. głównie i tak zależy mi na warsztacie

Sory Staszek20VT za złe umiejscowienie tematu
RadarPL
Stella +
Stella +

Auto: Leon

Postprzez ddaannttee » 28 października 2010, 13:24

Witam odświeżam temat

Mam pytanie do Szczeciniaków ;) Gdzie jeździcie ze swoim Leonem gdy mu coś dolega ? Osobiście do prostych napraw eksploatacyjnych takich jak wymiana tarcz, pasków i elementów zawieszenia polecam AUTO ABC na ul. Ku Słońcu. Byłem kilka razy z w/w pierdołami po zakupie auta i zostałem fachowo obsłużony. Miło, szybko i średnio tanio ;) Ale za jakość się płaci.W poczekalni monitor z podglądem auta w trakcie naprawy - świetny pomysł.

Niemniej jednak potrzebuję wyczyścić i zaadoptować przepustnice i nie wiem czy ludzie od typowych eksploatacji poradzą sobie z tym ? Możecie coś polecić ? A może ktoś ćwiczył coś takiego właśnie w ABC ?
ddaannttee
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez barteq73 » 2 listopada 2010, 22:23

Witam
Z racji istnienia tematu polecane warsztaty dodam swoje trzy grosze. Jeżeli ktoś potrzebuje naprawdę dobrego warsztatu w Kielcach to z ręką na sercu polecam :
TIS-auto serwis
ul.Hoża 70
tel.kom. 504 470 239 tel.413 356 397
Na kolegę trafiłem przypadkiem parę lat temu. I od tego czasu ani razu się nie zawiodłem , warsztat prowadzi Tomasz Borkowski teraz już kolega , dla którego nie jest to zajęcie polegające na wyciskaniu kasy z klientów . Do wszystkich napraw podchodzi z odpowiedzialnością , profesjonalizmem i dbałością o szczegóły (co się bardzo rzadko zdarza u innych mechaników). Do warsztatu , o którym mowa można się zgłaszać z drobnymi naprawami , czynnościami eksploatacyjnymi jak i poważniejszymi awariami naszych ukochanych samochodów (wszystkie marki) od osobowych po lekkie dostawcze. Niestety ( ale świadczy to o ilości zadowolonych klientów ) na pogrzebanie przy aucie trzeba się umówić telefonicznie lub osobiście , ale poradę lub ocenę można śmiało jechać. Naprawdę gorąco polecam. Dodam że kolega Tomek mimo młodego wieku posiada przeogromną wiedzę i doświadczenie a praca którą wykonuje to pasja w której nie ma rzeczy niemożliwych tylko rzeczy do naprawienia.
barteq73
Sport
Sport

Auto: XL DSG
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez ddaannttee » 7 listopada 2010, 08:37

Czy naprawdę na tym forum nie ma nikogo ze Szczecina kto musiał pojechać ze swoim Leonem do warsztatu ? Czy po prostu tak ważny temat jak polecane warsztaty jest zbyt zakamuflowany w subforach leonclubu (tu pytanie do administratorów) ? Może trzeba stworzyć subfora skupiające rzesze posiadaczy Leonów w danych województwach .... ?
ddaannttee
Stella
Stella

Postprzez Kaeshiya » 12 listopada 2010, 19:06

Nie chciałem zakładac nowego tematu , może tutaj mi pomożecie :)!

Szukam dobrego serwiu Seata lub grupy VAG , który zrobił by porządny przegląd przez zakupem , w Częstochowie. Znalazłem jakiś temat z 2005 , ale polecany tam Pan z serwisu jest teraz kierownikiem salonu skody w lublincu ;)!
Kaeshiya
Stella
Stella

Auto: Chwilowo brak

Postprzez Kozak » 12 listopada 2010, 23:27

Kaeshiya, jak ASO to Marszałek , jak coś innego to na Stradomiu na ulicy Piastowskiej jest serwis Skody i oni tam dobrze ogarniają wszystkie VAGi nic innego nie przychodzi mi do głowy

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Kaeshiya » 13 listopada 2010, 00:30

^^ Dzięki bardzo za pomoc :)! Rozeznam sie co do cen i sie wybiore ;)!
Kaeshiya
Stella
Stella

Auto: Chwilowo brak

Postprzez Kozak » 13 listopada 2010, 00:41

Kaeshiya, jeszcze masz Inter Tuning na Drogowców ale to już Orzeł i Vitek coś muszą na ich temat więcej powiedzieć bo oni tam uczęszczają ze swoimi pudłami

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez johnny » 2 grudnia 2010, 19:40

Hej,

czy ktoś wie gdzie w trójmieście można kupić olej Motul w dobrej cenie? przegląd mi się zbliża i chciałbym się przesiąść na motula
Johnny
johnny
Signo
Signo

Auto: Leon II

Postprzez ina » 2 grudnia 2010, 20:09

johnny napisał(a):Hej,

czy ktoś wie gdzie w trójmieście można kupić olej Motul w dobrej cenie? przegląd mi się zbliża i chciałbym się przesiąść na motula

:czytaj: viewtopic.php?p=308885&highlight=#308885
“Nie znam stylu jazdy który nie jest ryzykowny. Każdy z nas musi się poprawiać. Każdy kierowca ma swój limit, mój limit jest troszkę dalej niż innych” Ayrton Senna da Silva :twisted:
ina
Sport
Sport

Auto: HertzKlekot
Silnik: ARL 1.9

Postprzez johnny » 2 grudnia 2010, 21:25

dzięki za info:)) jutro tam jadę
Johnny
johnny
Signo
Signo

Auto: Leon II

ktore aso we wrocku

Postprzez siepan » 18 grudnia 2010, 15:24

Panowie, moj leon dobija przebiegu 15 tys (1,9tdi, czerwiec 2010r), wiec pierwszy przeglad przede mna. prosze o opinie ktore aso we wroclawiu cieszy sie wiekszym zaufaniem na karkonoskiej czy dmowskiego? na karkonoskiej chca 730zł, na dmowskiego 680zł (apropos - legnica chce 600zł) miesiac po zakupie musialem wymieniac przednia szybe bo kamien - zrobilem to na karkonoskiej (ok. 2600zł) dopuki bylo cieplo i drogi rowne doputy wszystko bylo ok, teraz mroz oraz lod na drodze przy pracującej kabinie slysze takie delikatne pukanie przy dolnej krawedzi szyby (przy desce rozdzielczej) wyglada to tak, jakby np. szyba nie byla tam podklejona i opierajac sie na uszczelce wydaje dzwieki - kwalifikuje sie to do reklamacji? ile wy placiliscie za przeglad swojego auta przy 15 tys?

pozdrawiam
siepan
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: leon
Silnik: BXE 1.9

Postprzez rockerss » 29 grudnia 2010, 00:01

Cześć aktualnie poszukuje w Warszawie dobrego warsztatu dla Leona i jak dotąd nie trafiłem na nic nadzwyczaj interesującego ale w sumie polecę wam za to jeden, który znam gdy jeszcze miałem poprzednio Vectre z gazem. Co prawda to gaz serwis + klimatyzacje ale może Wam się przyda:

Auto Gaz Mazowsze
ul. Muszkieterów 74A
02-273 Warszawa

Pełen profesjonalizm, dobre wyposażenie, pełna kultura, naprawdę rozsądne ceny, zawsze punktualnie co do minuty, zawsze wszystko na czas, strojenie instalacji perfekcyjne, gdy zajdzie potrzeba to również pod obciążeniem, gdy poprosicie o wytłumaczenie jakiegoś tematu to dostajecie kompleksową wiedzę, nic w stylu tak ma być. Życzyłbym wszystkim forumowiczom tak profesjonalnej obsługi. Swoją drogą jak namierzę coś dla Leona to dopiszę, pozdro.
rockerss
Stella
Stella

Auto: SEAT LEON 2002

jaki serwis VW / Seat w Trójmieście?

Postprzez pablo73 » 18 stycznia 2011, 14:21

Jaki oprócz ASO (kszaubowscy / gosk) polecacie serwis do Leona?

potrzebuję na przegląd po 45 tys. km. Dwa lata minęły więc ograniczeń gwarancyjnych już nie mam...
wymiana oleju, płynu hamulcowego, sprawdzenie danych z komputera itp. sprawy.
w Aso zaśpiewali mi 550 (po rabatach i olej mój)

znalazłem w Gdyni tylko Vass serwis http://www.vass.pl/ godny polecenia?
pablo73
Stella
Stella

Auto: Leon 1P

Postprzez JERRY102 » 23 stycznia 2011, 17:57

Jeśli chodzi o warsztat to polecam w miejscowości Niechobrz(9km od Rzeszowa), koleś na codzień pracuje na ASO VW
Sport -> TopSport -> FR -> FR Monza
JERRY102
Signo
Signo

Auto: FR Monza

Postprzez Lesoto » 3 lutego 2011, 09:20

Pytanie do Forumowiczów z Lublina.

Gdzie mi porządnie, bez fuszerki, zmienią zawias (springi i amortyzatory) i poustawiają geometrię tak jak bozia przykazała ;) ? Jeszcze jak by nie zdarli ze mnie jak z turysty to już byłaby pełna satysfakcja.
Lesoto
Ex LeonClub Team

Auto: Robur
Silnik: diesel inny

Postprzez lisciofcb » 13 lutego 2011, 21:34

Poszukuje sprawdzonych sklepow z czesciami do aut (np wymiana rozrzadu), jakies srodki do pielegnacji aut i mechanik specjalizujay sie najlepiej w VAGach lub tylko Seatach (tez do wymiany rozrzadu i calego serwisowania auta) w Bydgoszczy lub jesli naprawde byloby warto skorzystac to z okolic Bydgoszczy
lisciofcb
Sport
Sport

Auto: Seat Leon 1M

Postprzez kerek » 19 lutego 2011, 14:07

Hej,

poszukuje jakiegoś dobrego mechanika w Krakowie, moglibyście kogoś polecić? Sprawdziłem cały temat i wlasciwie znalazłem tylko Pana Pawła Jaglarza w Wieliczce, a moze cos bliżej?

pozdrawiam
kerek
Stella +
Stella +

Region: mazowieckie
Auto: LEON ARL 03

Postprzez kozik » 1 marca 2011, 17:06

panowie, gdzie szybko i bezboleśnie w Warszawie wymienię świece?
oraz jaki ewentualny koszt?
pytałem z ciekawości w norauto, ale tam 240zł wymiana, a sam pracownik powiedział, że tu nie poleca tego robić
kozik
Stella +
Stella +

Auto: Leon I

Postprzez Adi » 2 marca 2011, 07:46

kozik napisał(a):panowie, gdzie szybko i bezboleśnie w Warszawie wymienię świece?
pytałem z ciekawości w norauto, ale tam 240zł wymiana, a sam pracownik powiedział, że tu nie poleca tego robić

Możesz zagadać z MarcinemTdi tylko że teraz się urlopuje i w Wawie będzie w poniedziałek
LEON FR MONZA 202KM/414NM
Adi
Sport
Sport

Auto: Leon FR MONZA

Postprzez Felype » 2 marca 2011, 08:56

Adi napisał(a):
kozik napisał(a):panowie, gdzie szybko i bezboleśnie w Warszawie wymienię świece?

Możesz zagadać z MarcinemTdi tylko że teraz się urlopuje i w Wawie będzie w poniedziałek

Też polecam Marcina, robiłem u niego kilka rzeczy i zawsze było ok.
Felype
Sport
Sport

Postprzez Dako » 6 marca 2011, 20:00

Panowie, odkopuje temat (nie widziałem sensu zakładania nowego).

Miałem małą stłuczkę, mam AC ;) i chcę to porządnie zrobić. Ubezpieczyciel płaci - poradzicie proszę mi dobry serwis dla LEONA I GEN w GDAŃSKU.

No ale żeby nie wyszło kilkanaście tys zł bo firma zbankrutuje ;)

Sprawa PILNA!!!

Dzięki.
Dako
Stella
Stella

Auto: Miejskie sport coupe

Postprzez sebu » 6 marca 2011, 23:54

Koszt od 40zł wymiana.
Świece możesz wymienić sobie sam to żadna filozofia,potrzebny jest klucz na patyku 10
Norauto to radze omijać szerokim łukiem,jedna wielka fuszerka,a i ceny maja z kosmosu
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
sebu
Stella
Stella

Auto: sebu

Postprzez kerek » 13 marca 2011, 22:50

kerek napisał(a):Hej,
poszukuje jakiegoś dobrego mechanika w Krakowie, moglibyście kogoś polecić?

miał ktoś może do czynienia z Speed serwis wojciech wlodek vw audi seat skoda
Kraków, ul. Mokra 2A?

albo Jancar, też Mokra 2A?
http://www.zumi.pl/2087997,Jancar._Mech ... firma.html
kerek
Stella +
Stella +

Auto: LEON ARL 03

Postprzez Andre » 14 marca 2011, 09:05

ASO SEAT Dmowskiego Wroclaw, NIE POLECAM!!! Wczesniej polecalem ale to co zobczylem w weekend mnie załamalo.... jakis ponad rok temu wymieniali mi turbine na gwarancji, podczas wymiany odkrecali kolyske i przesuwali do przodu zeby wyjac turbo... w weekend wymienialem olej na kanale i z ciekawosci złapalem za klucz zeby sprawdzic sruby kolyski czy wszystko jest ok, jedna sroba byla luzna niedokrecona , potem zlapalem za srube od kolyski tylna mocujaca ja do nadwozia , dokrecam oczywiscie luzna i zaczynam krecic a sroba kreci sie i niedociaga, po chwili sruba wypadla na koncu na gwincie widac bylo jakis klej.... poprostu masakra rece opadaja co za skur... :evil:
leon 2 FR TDi + 200KM/405NM
Andre
Sport
Sport

Auto: leon II TDi FR+

Postprzez orlen » 18 marca 2011, 15:33

Z czystym sumieniem polecam Wszystkim zaklad ktory sie zajmuje geometria i ustawianiem zbieznosci:
WACŁAW SCHUBERT
WARSZAWA UL. FLETNIOWA 11 (BIAŁOŁĘKA)
TEL.022 614-25-27

Pan Waclaw jest niesamowity, zostalem jego fanem ze wzgledu na jego dokladnosc i pedantycznosc. Za nim wjechalem leonem na kanal wydmuchal powietrzem wode i inne brudy z bieznika opon. Jak cos mu skaplo czy tez usypalo sie zaraz sprzatnal. Przy kawie ktora mnie poczestowal dowiedziałem się za co odpowiada każdy z kątów kół i czemu jest ważny. Notatki z tych wykładów dostałem razem z wydrukami. Rowniez dowiedzialem sie że ze wszystkich SEATów najbardziej lubi ustawiac wlasnie LEONy :D
Oczywiscie wszystko mam ustawione z mozliwie najwieksza precyzja, Pan Waclaw spedzil przy tym 1,5 godziny, slyszalem ze tani nie jest, ale ode mnie wzial tylko 170 PLN :mruga:
dziś lepszy niż wczoraj, jutro lepszy niż dziś Obrazek
orlen
Sport
Sport

Auto: Szkodnik
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez wrk » 20 marca 2011, 12:50

czy ktoś z Was serwisuje/ał auto u w serwisie na Prymasa Tysiąclecia (Dobrucki o ile mnie pamięć nie myli) jest to zaraz za tunelem pod zachodnim na przeciwko LukOila.
Jeśli tak to jakie opinie ?
wrk
Stella
Stella

Auto: Leon FR
Silnik: BMN 2.0

[ALL] [częstochowa] Moja historia i przestroga przed warszta

Postprzez mrtea » 22 marca 2011, 22:19

Witam kolegów.
Nie jeżdże co prawda Leonem ale chcę Was przestrzec przed pewnym warsztatem w Częstochowie które kompletnie spartolił mi silnik w aucie a teraz próbuje uniknąć odpowiedzialności.
Jeśli to nie jest prawidłowe miejsce proszę przenieść we właściwe.
Miejsce zdarzenia - ul. Piastowska 81 Częstochowa,
http://www.lista.e-sieci.pl/place50059, ... arian.html

Moje turbo zaczęło przeładowywać, wiec po krotkim czasie jak tylko zauważylem tą nieprawidłowość oddałem auto na czyszczenie kierownic (turbinia od AJMa)
Dodam że wcześniej auto nie brało jakoś dużo oleju (w granicach 0,5 - 0,7 l od wymiany do wymiany co 15 tys km)
Przy okazji miał zostać zamontowany kolektor z silnika 1.9tdi 130KM oraz przelot zamiast EGR
W sobote podjechałem do warsztatu zapytać jak im idzie i powiedzieli że skladaja auto i na poniedzialek bedzie, na moje pytanie w jakim stanie jest turbina uslyszałem że luz na wiriniku jest minimalny wszystko jest ok.
W poniedziałek 21 lutego dostałem rano telefon że jest problem z moim autem, pojechalem na miejsce i dowiedziałęm się że 4l oleju przeszło przez turbine w wydech a turbina zakończyła swój żywot.
Uslyszalem że to przez to że turbina teraz zaczela sie krecic "normalnie" a nie tak jak wczesniej czyli wolno , oczywiscie powiedzialem że nie było niedoładowania wiec to bzdury co mówią, zaczęli się jąkać i stwierdzili że czasem sie tak dzieje jak się turbo wyczyści. Ale przecież nie "dobierali sie do samej turbiny" tylko ją czyścili!
26 lutego pojechaem na rozmowę wraz z moim ojcem. Szef warsztatu stwierdził że turbo się samo zepsuło a mógł się do tego przyczynić kolektor wraz z przelotem EGR.
Zostało więc ustalone że ja dostarcze turbinę i olej a oni poskładają wszystko do kupy, dodatkowo właściciel warsztatu powiedział że zamontuje oryginalny kolektor z wersji 115KM wraz z EGRem.
Poszukiwania turbiny trwały 2 tygodnie, po rozmowie z kilkoma osobami zajmującymi się turbinami wybór padł na turbo od wersji 1.9 TDI 130KM które jest po prostu trwalsze od tego stosowanego w wersji 1.9 TDI 115KM.
Turbine dostarczyłem do warsztatu 9 marca, położyłem ją na blacie w warsztacie, i nie zostały wobec niej zgłoszone jakieś uwagi. Obiecano że auto zostanie poskładane do końca tygodnia tj, do 12 marca.
12 marca w okolicy godzin południowych dostałem telefon że jest problem z autem i jestem proszony o przyjazd do warsztatu. Zjawiłem się prawię natychmiast na miejscu , auto stało w warsztacie, maska była otwarta, pod spodem widziałem wytarte ślady po oleju, po środku z przodu auta również był olej ale tylko wolno kapał. Kolektor o dziwno nie został zamontowany taki jak miał być czyli z wersji 115KM tylko cały czas siedziałkolektor z wersji 130KM. Czekałem na szefa, żaden z pracowników nie chciał mi nic powiedzieć. Po ok 20 minutach przyjechał właściciel, myśląć że sprawa nie jest poważna zapytałem czy "będzie jeździć", odpowiedź zabrzmiała "nie".
Właściciel warsztatu zaczął opowiadać co się stało, że zamontowali turbo, wszystko poczyścili, odstawili auto na zewnątrz na biegu jałowym żeby turbina się ułożyła. Po jakimś czasie auto zaczeło strasznie dymić na biało-szaro. Były problemy ze zgaszeniem, wkońcu podobno zdusili go wysokim biegiem. Pokazane zostały mi świeże żarowe, jedna z nich została zwęglona. Dowiedziałem się rózwnież że auto później zostało uruchomione jednak bardzo nie równo pracowało wręcz silnik chciał wyskoczyć, więc zostało zgaszone.
Na tym zakończyła się rozmowa.
Kolejna odbyła się 6 dni później tj. 18 marca. Głównym jej założeniem było dogadanie się i załatwienie całej sprawyc z polisy OC warsztatu. Podczas rozmowy właściciel twierdził że turbina była wadliwa, i że zwróciła olej do silnika. Na moje słowa iż rzeczoznawca powiedział mi że takie zdarzenie może dojść przez niewyczyszczenie układu dolotowego i IC właściciel nic się nie odezwał, tylko po chwili powiedział że turbina podała olej do układu dolotowego. Oświadczenie nie zostało podpisane. Dowiedziałem się również że samochód może sobie stać nawet i rok. Zaznaczył że nic nie było wyjmowane ani nie ruszane. Miał się namyśleć i odezwać wtorek-środa.
Dzisiaj tj. 22 marca pojechałem odebrać polise OC i AC z warsztatu. Dowiedziałem się że sinik był rozkręcany, bo właściciel sprowadził jakiegoś rzeczoznawcę, był robione zdjęcia itd. Doszło do narusznie mojego dobra bez mojej zgody! ...
Ot cała historia. Przestrzegam wszystkich przed tym warsztatem. Dowiedziałem się że to nie jest pierwszy przypadek gdy umywają ręce od odpowiedzialności. Ale to juz inna historia.
mrtea
Stella
Stella

Auto: Audi a4 avant

Postprzez Marcin_TDI » 23 marca 2011, 12:20

moim zdaniem to turbo puściło olej do wydechu i do dolotu. po drugie jak przywiozłeś nowe turbo od 130 to przedmuchali Ci auto solidnie i wtedy zaczął palić olej jak dostał się na tłoki i wsio - po silniku.
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Adi » 24 marca 2011, 14:29

Polecam zakupy u kolegi elementaur'a z forum
Dziś włąsnie doszła od niego paczka z kompletem tarcz i klocków ATE pod zacisk 312mm.Sprawa została załatwiona szybko i sprawnie i jak zawsze w dobrej cenie :))
Adi
Sport
Sport

Postprzez TomeKK » 26 marca 2011, 17:26

Koledzy gdzie w krk jakis dobry warsztat gdzie ogarniają dobrze silniki TDi ?
TomeKK
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez Piotrek1983 » 26 marca 2011, 19:11

Polecam zakład na ulicy Mokrej 2a. Wojtek i Janusz ogarniają wszystkie autka z grupy VAG, wiedzą co robią i ceny też bardzo w porządku.
http://www.zumi.pl/2087974,Speed_Serwis ... firma.html
http://www.zumi.pl/2087997,Jancar._Mech ... firma.html
był Leon Cupra 4
jest AR Giulietta
Piotrek1983
Stella +
Stella +

Auto: Giulietta
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez PaVLo » 2 kwietnia 2011, 19:56

Szukam warsztatu w Dąbrowie Górniczej, gdzie dysponują bezpieczną maszynką do zakładania opon na felgi. Jest jeden koło BP, ale mają tam jakiegoś starego złoma i obawiam się, że porysują nowe felgi za które mało nie dałem.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT

Postprzez AntY » 2 maja 2011, 17:51

Wiecie może gdzie moge kupic Motula w dobrej cenie w Warszawie?
Podpis niezgodny z regulaminem forum /usunięto Admin
AntY
Sport
Sport

Auto: Leon FR DSG
Silnik: BWA 2.0

Postprzez noktoto » 2 maja 2011, 18:33

Ja kupuję tutaj:

http://www.jarooil.pl/

Poproś o rabat/cenę internetową ;)

[ Dodano: 3 Maj 2011, 16:31 ]
Najlepiej sprawdzić ich ofertę na Allegro, mają tam ceny dużo niższe niż w swoim oficjalnym cenniku.
noktoto
Cupra
Cupra

Auto: GTI Performance
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez oczkolek » 3 maja 2011, 18:44

AntY napisał(a):Wiecie może gdzie moge kupic Motula w dobrej cenie w Warszawie?

Tu http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=8957160 albo tu http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=348430

Ten pierwszy jest chyba najtańszy.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Silnik: CJSA 1.8

Postprzez AntY » 4 maja 2011, 10:05

No cena faktycznie nice.
Jeszcze jakbyście mogli doradzić: Chce wymienić oleje w skrzyni i silniku i klocki no i w sumie ustatkować się u jednego mechanika. Możecie kogoś polecić w okolicach mokotowa/ochoty? Z tego co czytałem to jeśli chodzi o ASO to Maran najlepszy, ale koszta idą w gore...
AntY
Sport
Sport

Postprzez noktoto » 4 maja 2011, 15:24

AntY, jeśli chodzi o ceny podstawowych napraw czy przeglądów to w Maranie ceny są bardzo konkurencyjne i to porównując zarówno z innymi autoryzowanymi jak i nieautoryzowanymi serwisami. Gorzej jak czasem za jakąś ori część trzeba zapłacić, ale to już nie od niech zależy (zawsze swoją można przywieść).
noktoto
Cupra
Cupra

Auto: GTI Performance
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez raptor » 9 maja 2011, 20:50

Witam wszystkich. Chciałbym odgrzybic i nabic klimatyzację. Po przyjezdzie do Częstochowy i sprawdzeniu poczty, napotkałem sie na ulotkę o nazwie ,,Mechanik express-euro warsztat" Podaje strone od nich:
www.mechanikexpress.pl
Czy ktoś z was serwisował tam klimatyzację? Jakie macie opinie na temat tego warsztatu?
Let's Rock!
raptor
Sport
Sport

Auto: seat

Postprzez Adis » 10 maja 2011, 11:49

Witam koledzy,

Potrzebuję speca od turbo w Krakowie lub okolicach, możecie kogoś polecić? Niestety prawdopodobnie trzeba będzie wymieniać.

Pozdrawiam
Adis
Stella
Stella

Postprzez Boria » 12 maja 2011, 20:52

Witam Forumowiczów,

Poszukuję jakiegoś polecanego warsztatu na terenie Trójmiasta (pochodzę z Bydgoszczy i tutejsze zakłady są mi obce - a nie chcę się na przysłowiową minę wpakować).
Leona posiadam od nie długiego czasu - po kupnie został wymieniony rozrząd razem z pompą wody, olej w skrzyni biegów, komplet filtrów i klocki hamulcowe. Borykam się z kilkoma problemami. Auto chodzi równo, pali nie wiele ale mankamenty są następujące:
1. Od początku wiedziałem, że coś jest nie tak ze sprzęgłem - bardzo głośny i wyraźny chrobot/ hałas gdy auto jest na biegu jałowym i sprzęgło nie jest wciśnięte - problem mija po wciśnięciu sprzęgła - co to może być?
2. Jako, że jest to mój pierwszy "kopciuch" nie zwróciłem uwagi ale kolega zwrócił mi uwagę na brak charakterystycznego przyrostu mocy od 2 tyś obr/min. Moc jest rozwijana liniowa i nie czuć pracy turbiny. Ponadto przy zmianie biegu na wyższy słychać wyraźny świst spod maski - dźwięk a`la mini blow-off. Podejrzewam jakąś nieszczelność w układzie. ASO Seat Bydgoszcz nie miało zastrzeżeń co do pracy turbiny.

Reasumując szukam wszelkiej pomocy w zakresie diagnostyki VAG`a i polecenia warsztatu, który mnie nie zrujnuje finansowo - po kupnie auta i ubezpieczeniu i serwisie po kupnie - budżet został mocno nadwyrężony.

Z góry dziękuję za sugestie,
Pozdrawiam.
Boria
Stella
Stella

Auto: Leon 1P

Postprzez AntY » 8 czerwca 2011, 14:55

noktoto napisał(a):AntY, jeśli chodzi o ceny podstawowych napraw czy przeglądów to w Maranie ceny są bardzo konkurencyjne i to porównując zarówno z innymi autoryzowanymi jak i nieautoryzowanymi serwisami. Gorzej jak czasem za jakąś ori część trzeba zapłacić, ale to już nie od niech zależy (zawsze swoją można przywieść).

No jednak cenowo to chyba nie bardzo. Za wymianę klocków 140zl za oś. Może i dobrze robią ale ciut drogo. Możecie polecic kogos jeszcze z Wawie?
AntY
Sport
Sport

Postprzez Adi » 8 czerwca 2011, 16:53

Pojedz sobie do Marcina Tdi.
Adi
Sport
Sport

Postprzez AntY » 8 czerwca 2011, 20:07

U Marcina bylem, ale ciut daleko z mokotowa.
AntY
Sport
Sport

Postprzez Adi » 8 czerwca 2011, 20:27

AntY napisał(a):U Marcina bylem, ale ciut daleko z mokotowa.

To przeczytaj dobrze ten temat bo ktoś polecał w tym temacie jakiś warsztat na Puławskiej
Adi
Sport
Sport

Postprzez Felype » 9 czerwca 2011, 08:22

AntY napisał(a):U Marcina bylem, ale ciut daleko z mokotowa.

Jak jesteś z mokotowa to wiele osób poleca K&K na wyścigach:
http://sos603666006.pl/
Felype
Sport
Sport

Postprzez Troll » 27 czerwca 2011, 12:59

Panowie,czy ktoś z Was zna zakład Olicar w Krakowie? Na grouponie jest ich oferta z napełnieniem i odgrzybieniem klimatyzacja za 80 złotych a nie mam o nich żadnej informacji. Z góry dzięki.
Troll
Sport
Sport

Wymiana przednich sprężyn - gdzie w Bydgoszczy?

Postprzez pcform » 28 czerwca 2011, 22:35

Witam wszystkich. Niestety ostatnio strzeliła mi sprężyna zawieszenia w lewym przednim kole. Czy ktoś z Bydgoskich forumowiczów mógłby polecić mi sprawdzone miejsce na wymianę. Dzwoniłem w kilka miejsc i wszędzie mówiono mi że będzie to kosztować około 600 zł za wymianę obydwu. Wydaje mi się że to trochę za dużo ale może się nie znam.

Jeżeli to niewłaściwy dział lub znajduje się na forum miejsce z adresami serwisów proszę adminów o przeniesienie lub skasowanie posta.

Z góry wielkie dzięki.
pcform
Stella
Stella

Auto: Leon 1.6 16V 2001r

Postprzez GangstaMarc » 10 lipca 2011, 00:39

Koledzy znacie jakiegoś dobrego mechanika z województwa świętokrzyskiego, któremu bez obaw można zlecić zarówno drobniejsze jak i większe naprawy?

Szukam również lakiernika, który z głową dokonałby poprawek lakierniczych niewielkich uszkodzeń na lakierze.

Jeśli znacie jakieś dobre warsztaty ze świętokrzyskiego byłbym wdzięczny za info tutaj czy na PW.
:zabawa:
GangstaMarc
Sport
Sport

Auto: TopSport ARL+

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne