Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ryś napisał(a):Czy ktoś wie jak dobrać się do tego pina w wtyku coby tam podłączyć przewód.
tatian napisał(a):PIotrek425, sugerowałbym kupić nowy zamiennik niż ori używkę nie wiadomo w jakim stanie.
PaVLo napisał(a):coś mi czasem zabrzęczy w środkowych kratkach przy podszybiu, ale czy da się to rozebrać bez zdejmowania całej deski ?
zbychopata napisał(a):? i myslalem ze po wlaczeniu tej opcji klima rowniez powinna sie wlaczyc
Stian_20vt napisał(a):klima nie powinna się załączyć poniżej 4st C.
d_adam napisał(a):Klimatyzacja poniżej około 5 st się nie załączy.
Włączona jest kiedy po lewej stronie na wyświetlaczu jest taka śnieżynka i włącza się ją przyciskiem obok.
Nawiew wyłączasz zmniejszając jak napisali wyżej.
ql89 napisał(a):Witam, pojechałem dziś napełnić klime w moim leonie. W związku z tym, że auto kupiłem w styczniu nie mam pojęcia czy klimatyzacja działała wcześniej. Aktualnie klima jest napełniona lecz okazało się, że sprzęgło klimatyzacji nie zazębia się z paskiem klinowym. Panowie, proszę o jakąś poradę gdzie szukać przyczyny ? Po włączeniu klimy obroty wzrastają, wentylatory chodzą a klima nie chłodzi. Problem prawdopodobnie tkwi w tym sprzęgle - nie zazębia się ono z paskiem klinowym i nie ma napędu... Czy coś takiego jest możliwe, nie wiem czy dobrze opisałem problem
Tracer2 napisał(a):ql89 napisał(a):Witam, pojechałem dziś napełnić klime w moim leonie. W związku z tym, że auto kupiłem w styczniu nie mam pojęcia czy klimatyzacja działała wcześniej. Aktualnie klima jest napełniona lecz okazało się, że sprzęgło klimatyzacji nie zazębia się z paskiem klinowym. Panowie, proszę o jakąś poradę gdzie szukać przyczyny ? Po włączeniu klimy obroty wzrastają, wentylatory chodzą a klima nie chłodzi. Problem prawdopodobnie tkwi w tym sprzęgle - nie zazębia się ono z paskiem klinowym i nie ma napędu... Czy coś takiego jest możliwe, nie wiem czy dobrze opisałem problem
Trzeba by sprawdzic czy pojawia sie napieceie na zaciskach abo podać bezpośrednio, to wtedy bedzie wiadaomo czy sprzegło czy sterownik nie podaje napięcia.
Przyczyną może byc tez zbyt mało lub zbyt dużo czynnika w obiegu.
To tez wyjasni podanie napięcia bezpośrednio na cewkę sprzegła.
ql89 napisał(a):Witam, pojechałem dziś napełnić klime w moim leonie. W związku z tym, że auto kupiłem w styczniu nie mam pojęcia czy klimatyzacja działała wcześniej. Aktualnie klima jest napełniona lecz okazało się, że sprzęgło klimatyzacji nie zazębia się z paskiem klinowym. Panowie, proszę o jakąś poradę gdzie szukać przyczyny ? Po włączeniu klimy obroty wzrastają, wentylatory chodzą a klima nie chłodzi. Problem prawdopodobnie tkwi w tym sprzęgle - nie zazębia się ono z paskiem klinowym i nie ma napędu... Czy coś takiego jest możliwe, nie wiem czy dobrze opisałem problem
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości