Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
michal3m napisał(a):kupiłem centre future 72 710 czy tam 720 nie pamietam, i mam pytanie gdy przekręcam kluczyk zgasną kontrolki i świece żarowe kręce rozrusznikiem odrazu odpala ale na czas zakręcenia włancza sie kontrolka abs co to może myć? Panowie?
michal3m napisał(a):klemy wyglądają ok i dokręconew ale nie od samego dołu nbo aku jest nizszy od oryginało z 2 cm a był dobierany katalogowo!!! kurde nie wiem o co biega z ta kontrolką
Tracer2 napisał(a):michal3m napisał(a):kupiłem centre future 72 710 czy tam 720 nie pamietam, i mam pytanie gdy przekręcam kluczyk zgasną kontrolki i świece żarowe kręce rozrusznikiem odrazu odpala ale na czas zakręcenia włancza sie kontrolka abs co to może myć? Panowie?
Takie objawy wskazują na niedoładowanie , lub zamałą pojemność akumulatora.
-- 1 gru 2012, o 16:05 --michal3m napisał(a):klemy wyglądają ok i dokręconew ale nie od samego dołu nbo aku jest nizszy od oryginało z 2 cm a był dobierany katalogowo!!! kurde nie wiem o co biega z ta kontrolką
Jak niższy to moze być na granicy pojemności wymaganej i systemy wariują .
Trzeba by podmienić na drugi taki sam i zobzczyć czy ten typ tak ma, czy to wina tej sztuki.
kendo napisał(a):Siema tez mam future, o takich samych parametrach, na zimnym silniku przy zapalaniu zapala sie kontrolka od abs na cieplym silniku juz nie takze tez mam taki problem
Wysłane z mojego MB860
tolo napisał(a):jak kupowac aku to tylko firmy MOLL pewne forum nie bede zdradzal jakieto tyko takie aku pleca tak jak nasze i wiele innych poleca olej MOTUL tak dla porownania
michal3m napisał(a):kupiłem centre future 72 710 czy tam 720 nie pamietam, i mam pytanie gdy przekręcam kluczyk zgasną kontrolki i świece żarowe kręce rozrusznikiem odrazu odpala ale na czas zakręcenia włancza sie kontrolka abs co to może myć? Panowie?
Lesoto napisał(a):tolo napisał(a):jak kupowac aku to tylko firmy MOLL pewne forum nie bede zdradzal jakieto tyko takie aku pleca tak jak nasze i wiele innych poleca olej MOTUL tak dla porownania
A możesz tak bardziej zrozumiale? Tak wiesz... z przecinkami i innymi kropkami. Co by się nie domyślać co autor miał na myśliPeace!
Artmic77 napisał(a):Akumulator to wielka loteria kupisz najlepszy jaki tylko jest i padnie po pół roku
transit_master napisał(a):Barton, nie chodzi o aku. Przeczytaj swojego posta tak jak go napisałeś.
Artmic77 napisał(a):Barton jak czytam twojego posta to nie wiem czy śmiać się czy płakać te testy to okant d..y
Ja mam aku bosch silver juz trzeci rok i pali od pierwszego strzała jak to ujołeś w mrozy -20/-30
Jedni beda pisac ten dobry tej jeszcze lepszy to jak z paliwem jedni leja 95 inni 98 lub ON
Akumulator to wielka loteria kupisz najlepszy jaki tylko jest i padnie po pół roku
marcin7x5 napisał(a):niestety ale tak jest. Coraz więcej robionych współczenie rzeczy to poprostu buble, które mają wytrzymac tylko okres gwarancji. Ja juz sparzyłem się i na boschu i na moll-u jaki i na centrze. Zobaczymy jak w tą zimę poradzi sobie varta.
joker66 napisał(a):A ja mam takie pytanko.
Od kupna leonka 4 lata nie zaglądałem do aku bo nie było potrzeby,lecz dzisiaj ledwo co odpalił i myślę ze to są ostatnie jego dni.
Wszyscy piszą ze mają aku 70,72 lub 74.
U mnie siedzi 80 EXIDE,czy to nie za dużo, alternator mógł go nie doładowywać???
Jezeli bym kupował nowy to brać mniejszy czy nie???
joker66 napisał(a):Ładowałem.
Na początku ładowania zegarek pokazuje rozładowany w 70%,a po kilku minutach jest już naładowany![]()
Są to objawy tak m i się wydaje pożegnania![]()
![]()
![]()
joker66 napisał(a):A ja mam takie pytanko.
Od kupna leonka 4 lata nie zaglądałem do aku bo nie było potrzeby,lecz dzisiaj ledwo co odpalił i myślę ze to są ostatnie jego dni.
Wszyscy piszą ze mają aku 70,72 lub 74.
U mnie siedzi 80 EXIDE,czy to nie za dużo, alternator mógł go nie doładowywać???
Jezeli bym kupował nowy to brać mniejszy czy nie???
joker66 napisał(a):Na początku ładowania zegarek pokazuje rozładowany w 70%,a po kilku minutach jest już naładowany
Tracer2 napisał(a):Chyba akumulator....bo altek nie ma Ah.....około 12V ok 70 Ah
Wazny tez jest prad rozruchowy ok 300A
Masz aku z benzyny.moze dawać radę ale jesli ma mniejszy prąd rozruchowy niz wymagany ,
to jest ze rozrusznik go uwali pobieraniem pradu ponad normę i padną połączenia w nim. Loteria.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość