wiesgaj napisał(a):Bo nauka mówi że lepiej nie lać syntetyka .
A jaka nauka tak mowi??
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wiesgaj napisał(a):Bo nauka mówi że lepiej nie lać syntetyka .
wiesgaj napisał(a):Ma on przejechane 160000km.
wiesgaj napisał(a):Gdyż mógł być zalewany mineralem a po syntetyku może się rozszczelnić .
Ma on przejechane 160000km.
wiesgaj napisał(a):No tak to dlaczego na opakowaniu pisze Mobil turbo diesel i jeszcze jakieś super.
A ten 10W40 nie wlałem dlatego że silnik jest rozszczelniony tylko tak radzą
na forach chłopaki jak nie wiesz co wlać i co było wlane.
fryko86 napisał(a):nie chcial bym zakladac nowego tematu a poniewaz jest podobny to sie podlacze
Powiedzcie mi bo przymierzam sie do wymiany oleju obecnie smigam na mobil 1 (5w40 czy 50 nie pamietam) i zamierzam wlac motula . Co bedzie leprze motul czy zalecany przez fabryke mobil 1 bede wdzieczny za rady i opinie.
marexi napisał(a):Dlaczego tutaj na Motulu jezdzi wiekszosc
marexi napisał(a):i na vw-passat.forum jak rok temu jeszcze passata mialem
bo jest największa pewność, że masz olej który nie jest chrzczony. Poza tym to bardzo dobry olej.marexi napisał(a):Dlaczego tutaj na Motulu jezdzi wiekszosc,
Wogóle nie zmieniać od początku do końca na syntetyku skąd wam się bierze zmiana na półsyntetykiMajcin napisał(a):tak ogólnie z ciekawości zapytam bo z tego co czytałem to większość jesczez jeździ na syntetyku przy jakim przebiegu zmienicie na półsynt.
marexi napisał(a):Jaki jest najlpeszy odpowiednik w Motulu dla Mobil1 5w50?
350-400 tys km do pierwszego remontu silnika.spoks napisał(a):mysle ze były liczone na ze 3 razy większe przebiegi.
MaximusProximus napisał(a):Ok jeśli to sprawdzone źródełko to pewnie że poczekam mam nadzieję że będzie jeszcze sprzedawał, dzięki:) a na Allegro mamy kogoś??? jeśli uważacie że odpowiedz będzie reklamą to oczywiście odpowiedzi nie udzielajcie:)
stebi napisał(a):Chciałbym też poznać inna alternatywę, np. Mobila (jaki?).
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości