Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przemobed napisał(a):Witam. szybkie pytanko czy zima w temperaturach ujemnych da rade wlaczyc sniezke w climatronicu(seat leon 1.9TDI ARL) ?
ryniek_p napisał(a):Koledzy mam taki problem, chciałem włączyc klimatyzacje i wystepuje taki objaw ze spręzarka chodzi i po chwili sie rozłancza i tak cały czas. Miał ktoś taki przypadek?
Po jakim czasie powinno sie robic chłodno
1.6 8v climatronik 2 strefowy klima zadziała dopiero jak jest minimum + 5 stopni
Nie wiem na 100% jak jest w silniku 1,6 ale u mnie i w każdym innym samochodzie jaki miałem klima włącza się od razu po jej załączeniu.
Ma mniejszy moment obrotowy niz diesel inną konstrukcje i pewnie o to tu chodzi zeby nie obciazac zimnego silnika
No tu też sie zalacza od razu po wlaczeniu pod warunkiem gdy silnik ma temp minimum 50 -60 stopni
peter85 napisał(a):Miałem Civica 1,4 i klima załączała się od razu nawet na zimnym silniku.
m4niac napisał(a):Ma mniejszy moment obrotowy niz diesel inną konstrukcje i pewnie o to tu chodzi zeby nie obciazac zimnego silnika.
peter85 napisał(a):Miałem Civica 1,4 i klima załączała się od razu nawet na zimnym silniku.
Ale pewnie miałeś manualną klimę co?
AROW napisał(a):jest powyżej 4 może 5 stopni na plusie
darq12 napisał(a):Koledze m4niac, chodzi o to czy klima chodzi wam na zimnym silniku zaraz po odpaleniu a nie na minusowych temperaturach na zewnątrz.
AROW napisał(a):Jeżeli włączam go nawet na zimnym silniku a temp. jest większa niż ta wspomniana to klima startuje od razu.
AROW napisał(a):które by włączyło klimę przy temp. ujemnych
.silnik benzynowy jest delikatnieszy i pewnie chodzi o to zeby klima sie nie zalaczyla na zimnym silniku bo silnik musi uciagnac jeszcze kompresor
Zachowujesz się jakby ktoś Ci próbował na złość zrobić tym, że masz usterkę
m4niac napisał(a):Zachowujesz się jakby ktoś Ci próbował na złość zrobić tym, że masz usterkę
Jakos nie widze u siebie żadnej usterki otworz oczy czlowieku i zobacz chodzi o leona 1p STYLANCE silnik 1.6 bse z climatronikiem nie tylko ja tak mam. Nie ma co juz pisac bo wypowiadaja sie coraz lepsi eksperciCały czas twierdze ze albo jest jakies zabezbpieczenie silnika albo takie ustawienie fabryczne w climatroniku dla tego modelu.
-- 27 kwietnia 2013, 23:13 --
Czytałem na forum oktawi II że ludzie ktorzy mieli takie objawy wymieniali elektrozawór sprężarki i ponoc była poprawa inni twierdzą że zwłoka jest zapisana w sterowniku silnika
jakobsjw1400 napisał(a):Byłem od razu po odpaleniu silnik zimny temperatura na zewnątrz 16 w samochodzie ustawione 21 nie czuć zimnego nawiewu ale jak przestawię na LO to wieje zimne (silnik zimny).
Jak kupowałem było gorąco i nie pamiętam jak była ustawiona temperatura ale jak jeżdżę nawet w największe upały to nigdy nie ustawiałem na LO.
cos pstryklo i powiało chlodem
Wiec po jakim czasie jak jest ustawienie na auto i temp chlodzenia 22 stopnie powinno sie robic chlodno ?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości