Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
transit_master napisał(a):Za ceramiki bez czujnika płaciłem równe 200zł. Możesz na nich jeżdzić przecież. Po co chcesz zmieniać?
leem napisał(a):bolek80, tylko docieraj tak przez ok 400kmżeby później nie było ...
Klikoś napisał(a):Ja polecam zapoznać się ze specyfikacją auta, Twój leon ma tarcze 345x30.
Klikoś napisał(a):poszedłbym w mocny zacisk, bo ten seryjny 1-tłoczkowy nie porywa
florek napisał(a):to polecam EBC TurboGroove i do tego kloce greenstuff albo redstuff, sam sobie taki zestaw na przód będę zakładał.
krz_p napisał(a):qczarq, załóż, zwykłe pełne tarcze, nie żadne nawiercane tanie cuda, które będą pękać itp.
w sprawie tarcz i klocków polecam elemenateura
Barton napisał(a):Czyli biore zwykłe tarcze ATEzaklada do nich "stare" klocki boscha ( 0 986 461 769) mają starte jakieś 2mm czy zainwestowac w nowe? jedni radzą wymieniac tarcze z klockami, bo niby stare klocki mogą uszkodzic tarcze, inny znowu inaczej.
Barton napisał(a):Ok:)
A powiedz, czy na tylną oś mogę wrzucic większe tarcze niż 232mm bez zmieniania zacisków i osłon tarcz? Jeśli tak to na jaki rozmiar maksymalnie?
transit_master napisał(a):Do 105 bierz trw. Nie ma sie nad czym rozczulać. To nie jedzie to i hamować nie musi
lisciofcb napisał(a):Czemu akurat EBC polecasz i jaka jest różnica jakościowa między nimi a TRW? No i jeśli chodzi o TRW to śmiało i klocki i tarcze tej firmy, czy np klocki innej firmy a tarcze innej ?
greg87 napisał(a):Koledzy, szukam po różnych forach i nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie jakie tarcze i klocki kupić do dynamicznej jazdy po miescie - silnik 130 koni. Zależy mi na tym żeby zestaw nie piszczał i dobrze hamował - potrzebuje 288mm tarcze na przód z klockami.
Myślałem nad:
tarcza Brembo MAX + klocki ferodo
tarcza + klocki Bosch - ale po przeczytaniu tego tematu chyba jednak odpada
tarcza ATE + klocki Lucas(TRW)
tarcza + klocki ATE
tarcza + klocki Lucas
tarcza + klocki Ferodo, Zimmermann ?
Bardzo proszę o opinie ewentualnie sugestie innego zestawu na przód w cenie do około 500zł.
Pozdrawiam
transit_master napisał(a):Za ceramiki szkoda przepłacac moim zdaniem. Zeby ciut lepiej hamowaly potrzebują temperatury co wiąże się z dynamiczniejszą jazdą.
Gładkie ATE przód, tył do tego zwykłe klocki i bedzie dobrze.
florek napisał(a):... pojawiły się opinie że jak się zagrzeją to jest masakra...
Po raz kolejny o tym piszesz, a nie popierasz się doświadczeniem. Już kilka razy ja i kumpel nieźle daliśmy w palnik i jakoś nic się z nimi nie dzieje.florek napisał(a):lepiej aby się nie rozgrzewały, pojawiły się opinie że jak się zagrzeją to jest masakra
jak dla mnie to lepiej hamowaly jakies TRW. Fakt nie brudzą felg. Ale nawet po rozgrzaniu jaj nie urywają.Tracer2 napisał(a):Co nie oznacza, ze nie hamuja jak są zimne
transit_master napisał(a):jak dla mnie to lepiej hamowaly jakies TRW. Fakt nie brudzą felg. Ale nawet po rozgrzaniu jaj nie urywają.
transit_master napisał(a):jak dla mnie to lepiej hamowaly jakies TRW. Fakt nie brudzą felg. Ale nawet po rozgrzaniu jaj nie urywają.Tracer2 napisał(a):Co nie oznacza, ze nie hamuja jak są zimne
Tracer2 napisał(a):Tak,tak Kolega Transit nim wyjedzie w Polske robi okrążenia po okolicy ,zeby opony i hamulce rozgrzać jak w F1
transit_master napisał(a):Nie przesadzaj. Stwierdzam fakty.
transit_master napisał(a):P.S. Antyvir, kupujesz ode mnie ten jakże cudowny zestaw?![]()
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości