Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):A ja uważam, że automaty są dla kobiet nie prawdziwych facetów i oczywiście dla amerykanów:D.
Zix napisał(a): Dla mnie automat to również bezpieczeństwo, w każdej sytuacji możesz mieć zawsze dwie ręce na kierownicy i jesteś bardziej skupiony na drodze, nie musisz się absorbować zmianą biegów.
barteq73 napisał(a):Ciężko to zrozumieć że w normalnym użytkowaniu lepsza jest automatyczna klimatyzacja niż manualna (takie porównanie).
msz napisał(a):jak dla mnie, dyskwalifikacją dla wszelkich automatów jest brak możliwości natychmiastowego rozłączenia napędu i jego załączenia
msz napisał(a):Gdyby była DSG z opcjonalnym sprzęgłem (tak, jak w WRC) to by było to
noktoto napisał(a):Sorry, ale to porównanie to nieporozumienie. A niestety widzę je na forum nie pierwszy raz
barteq73 napisał(a):Jak można porównywać auto WRC do auta z DSG?
noktoto napisał(a):No to zdanie to jakoś dla mnie nie ma sensu. Trzecie sprzęgło by tam miało być? Bo tak to zrozumieć można
msz napisał(a):żadne trzecie sprzęgło, chodzi mi tylko o możliwość szybkiego rozłączenia i załączenia napędu (pedał, wajha, przycisk, łopatka... cokolwiek)
barteq73 napisał(a):Zawsze możesz popchnąć wajchę do przodu na N i masz rozłączony napęd.
barteq73 napisał(a):Nie nie, żeby z powrotem na D wcisnąć trzeba na hamulec nacisnąć, ale parę razy, udało mi się w ferworze walki.
To nie ten dział tu są tatowozy, sport trochę wyżej
Pelikson napisał(a):Podjeżdżasz kawałek i widzisz że będziesz stał dłuższą chwilę i znowu wrzucasz na N. Identyczna sprawa jak w skrzyni manualnej. Nie sądzę, żebyś ciągle stał w korku z wbitą 1ką i pedałem sprzęgła w podłodze. Nie jestem pewny ale chyba w benzynie nie ma dwumasy ?
Pelikson napisał(a):napewno wziął pod uwagę jazdę w korkach ( często na samej 1 ) więc musi to działać.
Pelikson napisał(a):Chodzą opinie, że DSG nie ważne czy w Cuprze, Passacie, Golfie czy innym wynalazku wytrzymują 100-120kkm. W tym przedziale zaczynają dziać się mniejsze lub większe problemy
Pelikson napisał(a):Chodzą opinie, że DSG nie ważne czy w Cuprze, Passacie, Golfie czy innym wynalazku wytrzymują 100-120kkm. W tym przedziale zaczynają dziać się mniejsze lub większe problemy.
barteq73 napisał(a): Słyszałem kiedyś od gościa (co zatrzymał się w czasie) że to automat i oliwy się nie wymienia. Pewnie to on potem powiedział że padają po ok 100 tysiach.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości