Ziggor napisał(a):Vampire1984 napisał(a):Ziggor napisał(a):Subaru Levorg
z wyjacym cvt?:D
w Leone wiatr spod uszczelki wyje![]()
na to samo wychodzi
Chyba w Twoim bo w moim po jej wymianie nic nie wylo
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ziggor napisał(a):Vampire1984 napisał(a):Ziggor napisał(a):Subaru Levorg
z wyjacym cvt?:D
w Leone wiatr spod uszczelki wyje![]()
na to samo wychodzi
Ziggor napisał(a):Subaru Levorg po dużym rabacie... choć nie wiem jak tu wygląda polityka SIP
celinskip napisał(a):Tak dla porządku Civic ma mieć 1.5 turbo nie 1.8 oraz wielowachacz
daniel28 napisał(a):Leona odrzuciłbym na starcie, tym bardziej silnik 1.8 180 - zostawiłbym 1.4 150 ( na to konto dsg) identyczne osiągi do prędkości dozwolonej w PL.
maciek89 napisał(a):
Możesz rozwinąć?? Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.Raczej z kompletem pasażerów na autostradzie elastyczność będzie zupełnie inna 1.4 150 vs 1.8 180 bez względu na skrzynię biegów
daniel28 napisał(a):moment obrotowy ma decydujące znaczenie, jest identyczny.
czapel napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon-st-fr-1-8-tsi-start-stop-180-km-dsg-wyprzedaz-rocznika-2016-w-aso-ID6yJfNw.html#9db15ebe9a
czapel napisał(a):zwykły fr 3 miechy masz czekania.
czapel napisał(a):hmm czytalem ze chlopaki u nas na forum zamawiali teraz i maja dopiero koniec kwietnia....
to nie wiem.
daniel28 napisał(a):maciek89 napisał(a):
Możesz rozwinąć?? Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.Raczej z kompletem pasażerów na autostradzie elastyczność będzie zupełnie inna 1.4 150 vs 1.8 180 bez względu na skrzynię biegów
Jeździmy do pracy na zmianę Leonem 1.8 i audi a3 1.4. Różnica w osiągach tylko na papierze. Nawet jak się nie raz ścigaliśmy na pusto, nie miałem żadnej przewagi. Jedynie od większych prędkości, którymi rzadko się jeździ. Jadąc w komplecie hmmm ...... tutaj raczej moment obrotowy ma decydujące znaczenie, jest identyczny.
Jest jeszcze jedna możliwość. Moje 1.8 to słaba seria a za to kolegi audi z dobrym bonusemajej87 napisał(a):
Zdecydowanie się nie zgadzam. Różnica jest znaczna zwłaszcza w dźwięku silnika, ale także w elastyczności i przyspieszeniu. Jeździłem obydwoma silnikami w Leonie, może w audi 1.4 jest inaczej zestrojony....
daniel28 napisał(a):Jest jeszcze jedna możliwość. Moje 1.8 to słaba seria a za to kolegi audi z dobrym bonusemajej87 napisał(a):
Zdecydowanie się nie zgadzam. Różnica jest znaczna zwłaszcza w dźwięku silnika, ale także w elastyczności i przyspieszeniu. Jeździłem obydwoma silnikami w Leonie, może w audi 1.4 jest inaczej zestrojony....
maciek89 napisał(a):Jeszcze jakiś czas temu można było wyrwać ostatnie Cupry 265, a teraz Cupra 300 przy tych cenach jest średnio atrakcyjnym wyborem..
bzykofm napisał(a):Były, też widziałem, teraz jest jedna, ST, z przebiegiem 20.000 za niecałe 86.
https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... 370fd8c4c6
melbion napisał(a):Pisałem o nowym a to co dostajesz oprócz silnika w cuprze vs zwykły leon za 7k dopłaty to w ogóle nie ma czym mówić. Cóż każdy sam decyduje, choć trudno mi Twój tok rozumowania ogarnąć.
PartyBOY napisał(a):Przymierzałem się też do:
- Renault Megane GT - Fajny design z zewnątrz i raczej tyle. Silnik 205KM, ale bez szału, zawieszenie mega twarde, środek średni...
- VW Golf GTI Perf 230 - Delikatnie lepsza jakość w środku (w stosunku do Seata), ale bez przepaści. 230 KM to dla mnie już trochę za dużo jak na ośkę
- Audi A3 - Również tylko nieco lepsza jakość, bez szału. Za w miarę fajne auto z 2016 po rabacie (18%) i tak trzeba dać 135-140 tyś a dostajemy silnik 1.4 150 KM
- BMW 118 - Ciasne, ale w M pakiecie bardzo mi się podoba, szczególnie w kolorze Estoril Blue. Niestety w okolicach 130 tyś dostajemy raczej biedne wyposażenie i silnik 1,5 136 KM. Nie dość, że słabe to jeszcze tylko 3 cylindry!
- Skoda Octavia - można wziąć 1,8 180KM 4x4 i DSG6 czyli bardzo fajny wariant - ale niestety to auto kompletnie mi się nie podoba
![]()
janek1988 napisał(a):Ja bym kopsnął się Meganką Gt i Oplem 200kunia i tyle. Porownasz je i wybierzesz najlepsze. W kazdym bedzie cos nie tak. Dostaniesz leona z chu&^@ skrzynią i będziesz biadolił, albo uszczelkami, albo hmmm
Nie ma dobrego wyboru
kososki napisał(a):Cupra została wydymana przez VAG i pozostanie przy DSG6 zamiast nowej DSG7
maciek89 napisał(a):Możesz jeszcze rozważyć Leona Xperience 1.8 TSI 4x4 jeśli Octavia Ci się nie podoba. Wygląda świetnie i po liftingu ma podwójny wydech. Z kilkoma dodatkami po zrabatowaniu powinieneś się na styk zmieścić w budżecie
Niuch napisał(a):maciek89 napisał(a):Możesz jeszcze rozważyć Leona Xperience 1.8 TSI 4x4 jeśli Octavia Ci się nie podoba. Wygląda świetnie i po liftingu ma podwójny wydech. Z kilkoma dodatkami po zrabatowaniu powinieneś się na styk zmieścić w budżecie
Xperience przedliftowy ma też podwójny wydech![]()
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości